Anouk Pattyn

Anouk Pattyn  Laureaat 2018 Alumni van het Jaar

 

Na haar afstuderen in 2006 ging Anouk aan de slag bij de Federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Ze was er onder meer medeverantwoordelijk voor de invoering van het Europees noodnummer 112, en drukte ook haar stempel op de brandweerhervorming.

Toen ze Binnenlandse zaken verliet, loofde de Brandweervereniging Vlaanderen haar op hun website met de woorden: ‘Haar enthousiasme, competentie en polyvalentie zullen gemist worden.’

Anouk slaagde als enige Nederlandstalige in de selectieprocedure van Selor, en werd midden 2013 samen met 2 Franstalige collega’s benoemd in het korps van sociaal bemiddelaars, als eerste sociaal bemiddelaars voor de overheid ooit.

Zij bemiddelde in verschillende sociale conflicten bij zowel federale, Vlaamse als lokale overheden, maar verwierf vooral bekendheid door de bemiddeling bij afvalintercommunale IVAGO in Gent, in juni 2015, waar zij na 2 dagen intensief bemiddelen een akkoord bereikte tussen partijen. Hierdoor kwam er een einde aan de staking van de vuilnismannen, die in totaal meer dan een week duurde.

Ze bleef trouw aan het bemiddelen, maar maakte eind 2016 de overstap naar de Vlaamse overheid, waar zij voor het departement Mobiliteit en Openbare Werken bemiddelt in grote infrastructuurprojecten, zoals bijvoorbeeld de havens van Gent, Zeebrugge en Antwerpen, de heraanleg van de ring rond Brussel en de ombouw van de R4 te Gent.