Plechtige proclamatie Master in de Criminologische Wetenschappen - 25 september 2021

Plechtige proclamatie Master in de Criminologische Wetenschappen - 25 september 2021, 10u

(inschrijvingslink onderaan de  pagina)

Vooraf

Het is uitermate belangrijk dat je als afstuderende je komst registreert (inschrijvingslink onderaan deze pagina). Wie dit niet doet, kunnen wij om organisatorische redenen niet toelaten op de dag zelf: iedereen krijgt immers een genummerde plaats in functie van de livestreaming, en dat kunnen wij niet meer last minute regelen.
Je mag maximaal 2 gasten meenemen naar de proclamatie. Of je alleen komt, of met gasten, dat geef je aan via de inschrijvingslink hieronder. Enkel het aantal dat je aangeeft bij de inschrijving, kan de proclamatie bijwonen in het UFo.
Door je in te schrijven voor de proclamatie, stem je ermee in dat jij en jouw gasten in beeld komen tijdens de livestream.

Aankomst

De deuren openen 1 uur voor aanvang van de proclamatie
Je meldt je bij aankomst samen met je gasten aan bij de onthaaldesk.
Je doet er goed aan ruimschoots op tijd te komen; zo vermijd je niet enkel lange files aan de ingang, maar heb je ook rustig de tijd om jouw afstudeerfoto te laten trekken. : het
De onthaaldesk sluit 15 minuten voor aanvang van de proclamatie.

Onthaaldesk en covid-safe-controle 

Aan de onthaaldesk vindt de covid-safe-controle plaats.
Het Covid Safe Ticket is verplicht voor elke aanwezige. Dit betekent dat elke aanwezige bij de ingang het bewijs moet voorleggen van volledige vaccinatie, van een recente negatieve PCR-test of van herstel; ook uw identiteit wordt daarbij geverifieerd.
Zorg ervoor dat jij, maar ook je gasten, daartoe het nodige bij de hand hebben:
- Uw covid-safe certificaat met QR-code in de covid safe app op uw smartphone of het uitgeprinte certificaat met QR-code
- Uw identiteitskaart
Wie om welke reden ook geen Covid Safe Ticket kan voorleggen, of zijn identiteit niet kan staven, zullen we de toegang tot het gebouw moeten weigeren. Het zou natuurlijk jammer zijn dat u deze belangrijke gebeurtenis moet missen omdat uw smartphone nog op de keukentafel ligt of de batterij plat is ….
Sneltests ter plekke zijn NIET mogelijk.
Aan de onthaaldesk krijg jij als afgestudeerde het nummer van de stoel die voor jou is voorbehouden in de zaal.

Toga

Na de covid-safe-controle, begeef je je via de grote trap naar de benedenverdieping van het UFO: daar staan de mensen van het protocol om jou een toga ter beschikking te stellen. Na afloop van de proclamatie breng je je toga ook daar weer terug.
Bij de toga hoort een baret: die mag je na afloop als aandenken meenemen naar huis. Aan die baret hangt een tassel (een “floche”, zoals we dat in Vlaanderen zeggen): die moet je bij het betreden van de zaal links van je aangezicht hangen. Verderop in de ceremonie ga jij daar een special act mee doen, maar wat dat is, blijft een verrassing.

Naar de zaal

Omdat iedereen die de proclamatie bijwoont covid-safe is, mag uw mondmasker af zodra u op uw plaats in de zaal zit.
Het staat je natuurlijk vrij in de zaal je mondmasker op te houden.
Jij betreedt het auditorium via de zij-ingang, waar ook de fotograaf je opwacht: als je dat wil, kan je daar een foto in toga laten nemen, die nadien op de UGent-website te bekijken en te downloaden is.
In de zaal neem je plaats in het blok dat is voorbehouden voor de afgestudeerden, en wel op het nummer dat jou is toegewezen. Op die manier weten de cameramensen van de streaming waar jij zit: wanneer jouw naam wordt afgeroepen, kom je namelijk prominent in beeld.
Je gasten betreden de zaal via de centrale ingang van het auditorium, en zitten daar in het blok dat voor hen is voorbehouden.
Hosts en hostessen in de zaal maken jou en jouw gasten wegwijs.

Thuis kijken naar de proclamatie

Indien je de proclamatie liever van thuis uit volgen, dan hoef je niet in te schrijven, maar kan je er via de livestream vanop de eerste rij virtueel bij zijn.
Ben je er wel bij in het Ufo, geef dan in elk geval ook de link door aan familie en vrienden, zodat ze van thuis uit de proclamatie live kunnen volgen:

https://youtu.be/pWFUyMu3m7o

Unieke UGent- Master Criminologie-hoodie

Ter compensatie van de gemiste receptie, geven we je de kans een UGent-hoodie te kopen met een speciale opdruk van jouw afstudeerlichting. En met korting: de faculteit legt een stukje bij voor dit aandenken aan jouw studietijd.
Wil je zo’n hoodie met 5 euro extra korting? Ga dan via deze link naar deze speciale proclamatie-webshop-pagina (dus niet naar de gewone pagina’s van de UGent-webshop).
Let op: snel reageren! Om de hoodies op tijd te bedrukken en op de proclamatie te krijgen, staat de bestel-link maar open tot en met 16/9/2021
Je hoodie haal je op na het einde van de proclamatie aan de stand vlakbij de toga’s.

Ten slotte

Lees nog eens de Q&A
En brief je gasten goed over alles wat hier boven staat.

Ik schrijf me in voor mijn proclamatie