GIT rechten

Niet geslaagd na tweede zittijd?

Indien je na afloop van de tweede examenperiode niet voor alle vakken geslaagd bent, kan je vaak (afhankelijk van het aantal behaalde studiepunten) toch al opleidingsonderdelen uit het volgende modeltrajectjaar opnemen. Vanaf dat moment volg je geen modeltraject meer, maar start je in een geïndividualiseerd traject (GIT).

Kom je in aanmerking voor een GIT?

Check de GIT-wijzer! Via het beantwoorden van een aantal vragen kom je snel te weten of je in aanmerking komt voor een GIT en zo ja, welk GIT mogelijk is.

Je kan de GIT-wijzer hier starten (of via Minerva – Faculteit Rechtsgeleerdheid – Curios).

Een overzicht van alle mogelijke GIT's vind je hier.

Afwijkingen GIT-regels

Afwijkingen van de standaard GIT-regels zijn enkel mogelijk in uitzonderlijke omstandigheden te beoordelen door de Curriculumcommissie Rechten. De aanvraag hiertoe dient te gebeuren uiterlijk op 5 oktober 2018 via een gemotiveerd schrijven per email naar

Hulp nodig bij het samenstellen van je GIT?

Tijdens de week vóór de start van het academiejaar en tijdens de eerste week van het academiejaar worden door de traject- en studiebegeleiders van het monitoraat en de medewerkers van de FSA een aantal infosessies georganiseerd.
Tijdens deze sessies krijg je meer info over de voorwaarden, formaliteiten en werkwijze bij het samenstellen van een GIT. Het is ook mogelijk om op dat moment je GIT samen te stellen en meteen je aanvraag (correct!) in te dienen.
Alle verdere praktische info m.b.t. deze sessies verschijnt in de loop van september op de infosite van het monitoraat, bachelor en master op Minerva.

Hoe een GIT aanvragen?

Meer info over de aanvraagprocedure vind je hier.

Wanneer een GIT aanvragen?

deadlineVanaf het moment dat je opnieuw ingeschreven bent voor het nieuwe academiejaar (via OASIS) kan je een GIT aanvragen.

DEADLINE voor je aanvraag is 5 oktober 2018!