Online begeleidingstool voor studenten met ASS: Roadmap

Ben je een student met autismespectrumstoornis (ASS) en ben je op zoek naar een aangepaste en gedigitaliseerde vorm van ondersteuning bij jouw studies? Meld je dan aan op de online begeleidingstool Roadmap.

Roadmap is een interactieve en te personaliseren website met verschillende toepassingen. Je kiest zelf welke vorm van ondersteuning je nodig hebt om je leren en leven als student aan te pakken en te organiseren. Je kan de aangeboden inhoud gemakkelijk afstemmen op jouw unieke behoeften.

Roadmap kan je individueel gebruiken of in combinatie met de ondersteuning van één van de begeleiders van het Aanspreekpunt student & functiebeperking van de UGent.

Wil je zelf alle mogelijkheden van deze begeleidingstool verkennen? Via het informatiefilmpje, de infografiek en op myroadmap.eu maak je kennis met deze personaliseerbare tool.

Wil je zelf onmiddellijk aan de slag met Roadmap? Bekijk snel de handleiding en registreer je!

Nog vragen of nood aan verdere instructies over Roadmap? Contacteer dan de studentenbegeleider, verantwoordelijk voor jouw faculteit.

Roadmap werd ontwikkeld op initiatief van het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO) in samenwerking met de UGent, de Academische Werkplaats Autisme en de Koning Boudewijnstichting.

“Hoe kan je Roadmap gebruiken?” OF “Gebruik van Roadmap”

Roadmap is een personaliseerbare begeleidingstool die je zelf kan gebruiken hoe, wanneer en hoe vaak je wenst!

Je vindt op Roadmap personaliseerbare wegwijzers met concrete tips en copingstrategieën om je leven en studies in het hoger onderwijs te organiseren.

In een eenvoudig logboek kan je dagelijkse ervaringen opschrijven, maar kan je ook je energie- en stressniveau vastleggen en opvolgen. Dit logboek kan je koppelen aan een overzichtelijke planningsagenda zodat je een goed overzicht krijgt van je studie- en vrijetijdsactiviteiten, afspraken, opdrachten en andere deadlines.

Jouw netwerk van vrienden, familie en andere steunfiguren uit je omgeving kan je eenvoudig in kaart brengen. Zo heb je een goed zicht op jouw persoonlijk ondersteuningsnetwerk en weet je wie je in welke situatie kan contacteren.

Gebruik je Roadmap in combinatie met individuele begeleiding van het Aanspreekpunt student & functiebeperking, dan kan je via de berichtentool rechtstreeks en snel contact opnemen met je begeleider.

Wil je zelf uitzoeken welke tools je kunnen helpen bij je studentenleven en studies en hoe je ze kan gebruiken? Bekijk dan de handleiding voor studenten.