Renteloze lening aankoop laptop - BYOD

Je zal een laptop nodig hebben voor het onderwijs aan de Universiteit Gent in het academiejaar 2020-2021.
Voor de meeste opleidingen is een goed werkende basislaptop voldoende, voor sommige opleidingen is een meer geavanceerd model noodzakelijk.

Dit kan zeker aan het begin van het academiejaar een zware hap uit je budget betekenen.
De UGent voorziet via de Sociale Dienst in renteloze leningen voor de aankoop van een laptop.

• Je bent ingeschreven met een diplomacontract als student aan de UGent
  • Je voldoet aan de nationaliteitsvoorwaarden voor de studietoelagen van de Vlaamse overheid
  • Nog geen 18 jaar? Je ouders moeten de aanvraag en het leningcontract mee ondertekenen

Het bedrag van de lening wordt beperkt tot:

• € 950 voor de laptop
  • € 1 200 voor de laptop wanneer de opleiding een meer geavanceerd model vereist
  • € 275 voor toebehoren, verzekeringen en servicediensten
  • € 125 voor een extern scherm voor thuisgebruik

! Uiterlijk 1 maand nadat wij het leningbedrag op je rekening storten bezorg je ons je aankoopfactuur en je betaalbewijs.

De terugbetalingstermijn voor een lening afgesloten in academiejaar 2020-2021 loopt maximum over 2 academiejaren.

De volledige lening moet ten laatste terugbetaald worden:

• tegen 30 september 2022
  • tegen 30 september 2021 indien je afstudeert in academiejaar 2020-2021
  • binnen de 3 maand na stopzetting, bij het stopzetten van je studies

De terugbetalingsmodaliteiten worden individueel met jou vastgelegd bij afsluiting van het leningcontract.
Er kan terugbetaald worden in termijnen of met een éénmalige storting.

Je betaalt enkel het geleende bedrag terug, er worden geen intresten aangerekend als jij tijdig terugbetaald.

1. Vraag een gedetailleerde offerte in de winkel of maak een prijsoverzicht op basis van de website van de leverancier.
    Zorg er voor dat ook alle toebehoren waarvoor je wil lenen in een offerte opgenomen worden.
  2. Vul het aanvraagformulier in en stuur dit formulier, samen met een kopie van je identiteitskaart en de gedetailleerde offerte naar .
    Gebruik als onderwerp van je mail: BYOD. Op die manier kunnen wij je aanvraag met prioriteit behandelen.
  3. Je krijgt van ons via mail antwoord op je aanvraag.
    Is dit antwoord positief dan sturen wij onmiddellijk jouw leningcontract mee.
  4. Je bezorgt ons je ondertekend contract terug via de post, of je komt je contract in onze brievenbus deponeren.
  5. Van zodra wij jouw ondertekend leningcontract hebben ontvangen, betalen wij jou het leningbedrag uit op jouw rekening.
    De betaling gebeurt in de loop van de week die volgt op het moment dat wij jou ondertekend contract ontvangen hebben.
    In verlofperioden en in weken waarin feestdagen vallen kan hiervan afgeweken worden.
  6. Wens je liever een persoonlijke afspraak, dan kan je via mail of telefonisch een afspraak maken met je maatschappelijk assistent.
    Voorlopig zijn er geen vrije consultatiemomenten en kan je zelf geen afspraak boeken via onze online agenda wegens de corona veiligheidsmaatregelen.

Bij de Sociale Dienst zijn er ook andere mogelijkheden van studiefinanciering en je kan ook een voorschot krijgen op je studietoelage van de Vlaamse overheid.