Nieuwe tools September 2019

(24-09-2019) Bij de start van het aj worden ook nog een aantal nieuwe tools beschikbaar gesteld: de Ufora bijeenkomstenplanner, de externe tool samenwerkingsruimte, peer scholar voor lesgevers en studenten.

Bij de start van het aj worden ook nog een aantal nieuwe tools beschikbaar gesteld. Specifiek gaat het over de volgende tools:

• de Ufora bijeenkomstenplanner maakt het mogelijk voor lesgevers om tijdslots beschikbaar te stellen waarop studenten kunnen intekenen. Alle info over deze tool kan u vinden op de Ufora Cursus Ondersteuning en Informatie in de module "Ufora Handleiding / Bijeenkomstenplanner".
  • de externe samenwerkingsruimte bevat twee nuttige tools ter ondersteuning van de samenwerking tussen enerzijds studenten onderling en anderzijds studenten en de lesgever. De documentenruimte maakt het mogelijk om documenten te delen en ook samen aan documenten te werken. De notitieblok kan gebruikt worden als wiki door studenten en lesgevers. Alle info over deze tool kan u vinden op de Ufora Cursus Ondersteuning en Informatie in de module "Overige Tools Handleiding / samenwerkingsruimen".
  • Je kan in Ufora nu ook gebruik maken van het UGent Streaming Video platform. Dit platform laat toe om aan je Ufora cursus kennisclips toe te voegen die je vervolgens kan beschikbaar stellen via de inhoudstool. Alle info over deze tool kan u vinden op de Ufora Cursus Ondersteuning en Informatie in de module "Overige Tools Handleiding / Streaming Video".
  • UGent personeelsleden kunnen nu ook zelf cursussen aanmaken in Ufora. Deze cursussen moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Lees meer artikels over: