Ufora Go-Live AJ 2019-2020

(12-09-2019) Vanaf de start van academiejaar 2019-2020 werken alle opleidingen van UGent met Ufora, de nieuwe online leeromgeving van de UGent. Ufora is daarmee de opvolger van Minerva. Ufora biedt heel wat extra mogelijkheden voor zowel lesgevers als studenten.

Vanaf de start van academiejaar 2019-2020 werken alle opleidingen van UGent met Ufora, de nieuwe online leeromgeving van de UGent. Ufora is daarmee de opvolger van Minerva. Ufora biedt heel wat extra mogelijkheden voor zowel lesgevers als studenten.

Ufora opent aj

Werken met Ufora

Voor het eerst aan de slag met Ufora? Dan kan het nog even wennen zijn aan de leeromgeving. Op het studentenportaal vind je een pagina met nuttige info voor studenten. Op het intranet vind je een pagina met een link naar de laatste versie van de handleiding voor lesgevers en een aantal nuttige kennisclips.

Ufora updates

Studenten worden in Ufora automatisch toegevoegd aan de cursussite voor elk opleidingsonderdeel waarvoor ze in het betrokken academiejaar zijn ingeschreven, de infosite van hun opleiding en de infosite van hun faculteit. Als student ben je ertoe gehouden deze Ufora-sites regelmatig te raadplegen. Je kan dit door naar de Ufora site te gaan of via meldingen in te stellen dat je voor elke update binnen de Ufora-sites een email moet ontvangen. Informatie op de cursussites is dus geldige informatie waarvan geacht wordt dat je deze gelezen hebt (OER, artikel 22§3).

 

Lees meer artikels over: