Veelgestelde vragen in tijden van Corona

Maatregelen en richtlijnen


Het universiteitsbestuur heeft samen met studentenvertegenwoordigers een protocol met maatregelen en richtlijnen uitgewerkt om de studenten op een zo veilig mogelijke manier met elkaar te kunnen laten samenleven.

Deze maatregelen en richtlijnen zijn onder voorbehoud van eventuele overheidsmaatregelen die kunnen leiden tot een verstrenging of versoepeling.

De universiteit rekent op de volle medewerking van de studenten om de richtlijnen steeds correct en nauwgezet toe te passen. Er zal gecontroleerd en zo nodig gesanctioneerd worden.

 

 • Elk home is ingedeeld in clusters. Voor home Astrid, Boudewijn, Vermeylen, Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury is een cluster 1 verdieping (met uitzondering van de 1e en 2e verdieping in home Groningen, en 1e verdieping in home Uppsala en Göttingen). Voor Fabiola (en de 1e en 2e verdieping in home Groningen, en 1e verdieping in home Uppsala en Göttingen) is een cluster 1 gang.
 • Je gebruikt enkel de keuken(s) en sanitaire voorzieningen in je eigen cluster. Houd je aan de bijkomende hygiënische voorschriften. In elke keuken gelden maximale bezettingsnormen en gebruiksbeperkingen. Personen die niet in de cluster wonen mogen deze voorzieningen niet gebruiken. Zij maken gebruik van het sanitair op het gelijkvloers (dat niet aan een cluster vasthangt).
 • Beperk het bezoek in je kamer. Je mag tot 4 personen op hetzelfde moment in je kamer uitnodigen. De regels omtrent social distancing hoeven hierbij niet langer gevolgd te worden.
 • Je draagt overal een mondmasker, behalve in je “eigen huishouden” zijnde de gedeelde keuken en het gedeelde sanitair in je eigen cluster en (uiteraard) in je eigen kamer. In alle circulatieruimtes draag je een mondmasker, ook in de gang van je eigen cluster. In de ontspannings- en studeerzalen en solariums kan je je mondmasker pas afzetten vanaf het moment dat je gaat neerzitten en op voorwaarde dat je anderhalve meter afstand kan bewaren.
 • Liften kunnen enkel individueel of met studenten uit je eigen cluster (of persoonlijke bubbel) gebruikt worden.
 • De studeer- en ontspanningszalen en solariums kunnen enkel als studieruimte worden gebruikt. Er gelden strikte normen en hygiënische voorschriften. 
 • Buiten je eigen kamer leef je de preventieve maatregelen maximaal na, zoals het bewaren van afstand, maskerdracht, handhygiëne en ventilatie door het openen van ramen en deuren.
 • In geval van besmetting in een cluster, kan die cluster in quarantaine geplaatst worden; contactopsporing van de bewoners in de cluster is dan bijkomend nodig.

Heb je hierover nog vragen? Stel ze dan via .

 

 • Beperk het bezoek in je studio of flat. Je mag tot 4 personen op hetzelfde moment in je studio of flat uitnodigen. De regels omtrent social distancing hoeven hierbij niet langer gevolgd te worden.
 • Je draagt overal een mondmasker, behalve in je “eigen huishouden” zijnde je studio of flat. In alle circulatieruimtes draag je dus een mondmasker, ook in je eigen (galerij)gang. In de ontspannings- en studeerzalen en solariums kan je je mondmasker pas afzetten vanaf het moment dat je gaat neerzitten en op voorwaarde dat je anderhalve meter afstand kan bewaren. 
 • Liften kunnen enkel individueel gebruikt worden of met personen uit je cluster of persoonlijke bubbel.
 • De studeer- en ontspanningszalen en solariums kunnen enkel als studieruimte worden gebruikt. Er gelden strikte normen en hygiënische voorschriften.  
 • Buiten je eigen studio of flat leef je de preventieve maatregelen maximaal na, zoals het bewaren van afstand, maskerdracht, handhygiëne en ventilatie door het openen van ramen en deuren.

Heb je hierover nog vragen? Stel ze dan via .

 

 

Kom je van buiten België of ben je in het buitenland op reis geweest? Hou er dan rekening mee dat de Belgische Overheid zelfquarantaine kan eisen bij je aankomst in België, afhankelijk van het land van waaruit je reist en de info die je in het Passenger Locator Form invult. De quarantaine start van zodra je in België aankomt. 

De landen en hun kleurcodes, en het formulier dat je dient in te vullen (Passenger Locator Form), vind je hier terug https://diplomatie.belgium.be/nl

Je kan de periode van zelfquarantaine op je kot of thuis doorlopen.

Wil je de periode van zelfquarantaine op je kot doorlopen, hou je dan aan deze richtlijnen:

 1. Laat je testen

  Zie https://www.ugent.be/student/nl/wegwijs/quarantaine.htm

 2. Informeer de homebeheerder van afdeling Huisvesting .

 3. Pas de algemene coronamaatregelen toe
  Als je hoest of niest, bedek je neus en mond met een papieren zakdoek. Gooi de papieren zakdoek onmiddellijk weg. Heb je geen papieren zakdoek bij de hand, hoest of nies dan in de vouw van je elleboog, de binnenkant van je trui... Was meerdere keren per dag grondig (minstens 30 seconden) je handen met water en zeep. Doe dat telkens na hoesten of niezen, na elk toiletbezoek... Open enkele keren per dag gedurende 15 minuten de ramen van je kamer.

 4. Vermijd contact met andere mensen, waaronder je kotgenoten.

  • Begeef je enkel buiten je kot voor essentiële verplaatsingen (dit is een verplichting voor landen met code rood en sterk aanbevolen voor landen met code oranje). Essentiële verplaatsingen zijn beperkt tot dringende medische zorgen; de aankoop van basisbenodigdheden, zoals voedsel en medicijnen (maar enkel indien niemand anders hiervoor kan zorgen), en voor het regelen van dringende juridische/financiële kwesties.
  • Blijf zoveel mogelijk op je kot en maak geen gebruik van de gedeelde voorzieningen.
  • Maak geen gebruik van de gedeelde keukenvoorzieningen. Neem contact met je homebeheerder die je, indien gewenst, een koelkastje en een microgolfoven kan bezorgen zodat je op je kamer kan koken. Indien vrienden voor jou om boodschappen gaan, voor je koken, of bereide maaltijden ophalen, vermijd dan (opnieuw) contact. Laat de spullen voor je deur van je kamer afleveren. Vermijd het gedeeld gebruik van kook- en eetmateriaal. Was het minstens grondig af voor je het gebruikt. Doe je afwas in je lavabo.
  • Maak geen gebruik van de gedeelde douches. Omdat de verneveling in de gedeelde doucheruimte te groot is, kan het virus zich te gemakkelijk verspreiden. Trek je tijdelijk uit de slag met je lavabo in je kamer.
  • Je homebeheerder zal je (indien van toepassing) een toilet toewijzen. Bij gebruik; hanteer zitrilbeschermingspapier. Sluit het WC- deksel na stoelgang, spoel door en wacht 5 minuten. Reinig vervolgens het toilet met het schoonmaakmiddel dat je gegeven zal worden. Ontsmet de deurklink(en) na elk toiletbezoek.

 5.   Voel je je ziek, contacteer een arts. Neem hiervoor telefonisch contact op met je huisarts of een studentenarts. Isoleer je reeds maximaal alvorens je een arts hebt gesproken en eventueel getest bent. Hoelang je je moet isoleren, bespreek je eveneens in samenspraak met je begeleidende arts. De contact tracers zullen je contacteren voor een follow-up. 
 6. Ben je besmet? Meld dit dan via samen met je telefoonnummer.
 7. Voel je je niet wel in je vel? Je hebt natuurlijk één en ander aan je hoofd. Maar wist je, dat je voor elke kwestie - hoe klein of 'onschuldig' ze ook lijkt- wel ergens terechtkan? Blijf er dus niet mee zitten. 
Heb je hierover nog vragen?

Stel ze dan zeker .

 

Je kan de periode van zelfisolatie op je kot of thuis doorlopen.

 

Wil je de periode van zelfisolatie op je kot doorlopen, hou je dan aan deze richtlijnen:  

 

 1. De meest typische COVID-19 symptomen zijn hoesten, kortademigheid en geur- of smaakstoornissen. Ook combinaties van koorts, spierpijn, neusloop, vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn of waterige diarree kunnen door COVID-19 veroorzaakt worden.
 2. Pas de algemene coronamaatregelen toe. Als je hoest of niest, bedek je neus en mond met een papieren zakdoek. Gooi de papieren zakdoek onmiddellijk weg. Heb je geen papieren zakdoek bij de hand, hoest of nies dan in de vouw van je elleboog, de binnenkant van je trui... Was meerdere keren per dag grondig (minstens 30 seconden) je handen met water en zeep. Doe dat telkens na hoesten of niezen, na elk toiletbezoek... Open enkele keren per dag gedurende 15 minuten de ramen van je kamer.
 3. Vermijd contact met andere mensen, waaronder je kotgenoten.
  • Begeef je enkel buiten je kot voor essentiële verplaatsingen. Essentiële verplaatsingen zijn beperkt tot dringende medische zorgen; de aankoop van basisbenodigdheden, zoals voedsel en medicijnen (maar enkel indien niemand anders hiervoor kan zorgen), en voor het regelen van dringende juridische/financiële kwesties.
  • Blijf zoveel mogelijk op je kot en maak je geen gebruik van de gedeelde voorzieningen.
  • Maak geen gebruik van de gedeelde keukenvoorzieningen. Neem contact met je homebeheerder die je, indien gewenst, een koelkastje en een microgolfoven kan bezorgen zodat je op je kamer kan koken. Indien vrienden voor jou om boodschappen gaan, voor je koken, of bereide maaltijden ophalen, vermijd dan (opnieuw) contact. Laat de spullen voor je deur van je kamer afleveren. Vermijd het gedeeld gebruik van kook- en eetmateriaal. Was het minstens grondig af voor je het gebruikt. Doe je afwasje in je lavabo.
  • Maak geen gebruik van de gedeelde douches. Omdat de verneveling in de gedeelde doucheruimte te groot is, kan het virus zich te gemakkelijk verspreiden. Trek je tijdelijk uit de slag met je lavabo in je kamer.
  • Je homebeheerder zal je (indien van toepassing) een toilet toewijzen. Bij gebruik; hanteer zitrilbeschermingspapier. Sluit het WC- deksel na stoelgang, spoel door en wacht 5 minuten. Reinig vervolgens het toilet met het schoonmaakmiddel dat je gegeven zal worden. Ontsmet de deurklink(en) na elk toiletbezoek.
 4. Informeer de homebeheerder van afdeling Huisvesting .
 5. Raadpleeg een arts. Zie https://www.ugent.be/student/nl/wegwijs/quarantaine.htm
 6. Ben je besmet? Meld dit dan via samen met je telefoonnummer.
 7. Voel je je niet wel in je vel? Je hebt natuurlijk één en ander aan je hoofd. Maar wist je dat je voor elke kwestie -hoe klein of 'onschuldig' ze ook lijkt - wel ergens terechtkan? Blijf er dus niet mee zitten.
Heb je hierover nog vragen?

Stel ze dan zeker .

 

Als een kotgenoot ziek is en symptomen heeft die gelinkt zijn aan COVID-19, volg dan onderstaand advies op om een verspreiding van het coronavirus op kot en daarbuiten te vermijden. 

 1. Deze zieke persoon isoleert zich maximaal op zijn kamer, conform het advies van behandelende arts. Als kotgenoot kan je hem of haar ondersteunen door digitaal contact te houden en de zieke persoon te voorzien van noodzakelijke spullen. Je betreedt de kamer niet, maar zet alles af voor de deur.
 2. De zieke persoon maakt geen gebruikt van de gedeelde voorzieningen. Hij/zij eet/kookt in zijn/haar kamer, en krijgt – indien van toepassing – een aparte toiletruimte. Hij/zij maakt geen gebruik van de gemeenschappelijke douches.
 3.  Bereid geen maaltijden met de zieke persoon. Indien je voor hem of haar om boodschappen gaat, of voor hem of haar kookt, of maaltijden afhaalt, vermijd dan (opnieuw) contact. Laat de spullen voor de deur van de kamer staan. Vermijd zoveel mogelijk het gedeeld gebruik van kook- en eetmateriaal. Was het minstens grondig af voor je het gebruikt.
Heb je hierover nog vragen?

Stel ze dan zeker .

 

Je kan de periode van zelfisolatie op je kot of thuis doorlopen.

Wil je de periode van zelfisolatie op je kot doorlopen, hou je dan aan deze richtlijnen:  

 

 1. De meest typische COVID-19 symptomen zijn hoesten, kortademigheid en geur- of smaakstoornissen. Ook combinaties van koorts, spierpijn, neusloop, vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn of waterige diarree kunnen door COVID-19 veroorzaakt worden.
 2. Pas de algemene coronamaatregelen toe. Als je hoest of niest, bedek je neus en mond met een papieren zakdoek. Gooi de papieren zakdoek onmiddellijk weg. Heb je geen papieren zakdoek bij de hand, hoest of nies dan in de vouw van je elleboog, de binnenkant van je trui... Was meerdere keren per dag grondig (minstens 30 seconden) je handen met water en zeep. Doe dat telkens na hoesten of niezen, na elk toiletbezoek... Open enkele keren per dag gedurende 15 minuten de ramen van je kamer.
 3. Isoleer je maximaal van anderen zodra je symptomen hebt en/of vermoedt dat je geïnfecteerd zou kunnen zijn. Vermijd contact met andere mensen, waaronder je kotgenoten.
 • Begeef je enkel buiten je kot voor essentiële verplaatsingen. Essentiële verplaatsingen zijn beperkt tot dringende medische zorgen; de aankoop van basisbenodigdheden, zoals voedsel en medicijnen (maar enkel indien niemand anders hiervoor kan zorgen), en voor het regelen van dringende juridische/financiële kwesties.
 • Blijf zoveel mogelijk op je kot en maak je geen gebruik van de gedeelde voorzieningen.
 • Maak geen gebruik van de gedeelde keukenvoorzieningen. Neem contact met je homebeheerder die je, indien gewenst, een koelkastje en een microgolfoven kan bezorgen zodat je op je kamer kan koken. Indien vrienden voor jou om boodschappen gaan, voor je koken, of bereide maaltijden ophalen, vermijd dan (opnieuw) contact. Laat de spullen voor je deur van je kamer afleveren. Vermijd het gedeeld gebruik van kook- en eetmateriaal. Was het minstens grondig af voor je het gebruikt. Doe je afwas in je lavabo.
 • Maak geen gebruik van de gedeelde douches. Omdat de verneveling in de gedeelde doucheruimte te groot is, kan het virus zich te gemakkelijk verspreiden. Trek je tijdelijk uit de slag met je lavabo in je kamer.
 • Je homebeheerder zal je (indien van toepassing) een toilet toewijzen. Bij gebruik; hanteer zitrilbeschermingspapier. Sluit het WC- deksel na stoelgang, spoel door en wacht 5 minuten. Reinig vervolgens het toilet met het schoonmaakmiddel dat je gegeven zal worden. Ontsmet de deurklink(en) na elk toiletbezoek.

 4. Informeer de homebeheerder van afdeling Huisvesting .

 5. Raadpleeg een arts en laat je testen. Neem hiervoor telefonisch contact op met je huisarts of een studentenarts. Isoleer je reeds maximaal alvorens je een arts hebt gesproken en eventueel getest bent. Hoelang je je moet isoleren, bespreek je eveneens in samenspraak met je begeleidende arts. De contact tracers zullen je contacteren voor een follow-up. Vraag een afwezigheidsattest aan je arts indien je in die periode een verplichte activiteit hebt.

6. Ben je besmet? Meld dit dan via samen met je telefoonnummer.

7. Voel je je niet wel in je vel? Je hebt natuurlijk één en ander aan je hoofd. Maar wist je dat je voor elke kwestie -hoe klein of 'onschuldig' ze ook lijkt - wel ergens terechtkan? Blijf er dus niet mee zitten. 

Heb je hierover nog vragen?

Stel ze dan zeker .

 

Hou ermee rekening dat de maatregelen en richtlijnen voor het huren van een kamer, studio of flat, onder voorbehoud zijn van evt. overheidsmaatregelen die kunnen leiden tot een verstrenging of versoepeling. 

We zullen, nog meer dan anders, toekijken op een veilige organisatie van het homeleven en ons, daarbij, strikt aan de regels van de overheid houden. 
Heb je hierover nog vragen? Stel ze dan via 

 


Waarover gaat het eigenlijk?

De maatregelen en richtlijnen zijn opgesteld vanuit de bezorgdheid om de gezondheid van elke bewoner en moeten het mogelijk maken om iedereen op een zo veilig mogelijke manier met elkaar te laten samenleven. Tegelijk hebben we getracht om een goede balans te vinden tussen wat haalbaar en wenselijk is. We begrijpen immers dat de toepassing ervan inspanningen zal vragen.

Sommige homes worden ingedeeld in clusters. Wat is dat?

De homes met gedeelde voorzieningen worden gecompartimenteerd in clusters. Dit zijn homes Astrid, Boudewijn, Vermeylen, Fabiola, Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury.

In homes Astrid, Boudewijn, Vermeylen, Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury is een cluster 1 verdieping (m.u.v. de eerste en tweede verdieping in home Groningen en de eerste verdieping in home Uppsala en Göttingen).
In home Fabiola (en de eerste en tweede verdieping in home Groningen en de eerste verdieping in home Uppsala en Göttingen) is een cluster 1 ganghelft.

Met deze clusters creëren we binnen elke home kleinere wooncompartimenten en trachten we zodoende de mogelijke verspreiding van het coronavirus binnen een home te beperken en dus gezondheid van de studenten zoveel mogelijk te beschermen. Om dit te kunnen bereiken, is het evident dat de contacten tussen de studenten van de verschillende clusters en van buitenaf worden beperkt en gereglementeerd.

Wat met studio's en flats?

De studio's in home Bertha en flats in home Heymans hebben geen gedeelde voorzieningen. Daarom worden ze niet bijkomend ingedeeld in clusters. De cluster is hier de studio of flat.

Wat is een goede handhygiëne?

Hou je aan deze richtlijnen:

-> Was altijd je handen voor je je kamer, studio of flat verlaat.

-> Als je een home binnengaat, ontsmet je handen aan de ontsmettingszuil.

Hoe kan ik de gedeelde douches en toiletten gebruiken?

De gedeelde douches en toiletten (enkel van toepassing in home Astrid, Boudewijn, Fabiola en Vermeylen) mogen enkel gebruikt worden door de studenten die in de cluster wonen. 

 Hou je aan deze richtlijnen:

 • Hou rekening met elkaar en pas hoffelijkheidsregel toe. Beperk het aantal aanwezigen en vermijd aanschuiven in de beperkte toiletruimte. Keer desnoods op een ander moment terug.
 • Was je handen vóór en na het toiletbezoek, droog ze af met en papieren handdoek.
 • Zorg voor een goede ventilatie en zet waar mogelijk een raam open (kipstand).
 • Sluit het toiletdeksel voor het doorspoelen.
 • Let erop dat de sifons steeds gevuld zijn met water.
 • Laat geen persoonlijke spullen achter (douchegel, handdoek, kledij …).
 • Laat de douches en toiletten proper achter.

Deze richtlijnen gelden eveneens voor de gedeelde toiletten in home Bertha.

Hoe kan ik de gedeelde keukens gebruiken?

De gedeelde keukens mogen enkel gebruikt worden door de studenten die in de cluster wonen. 

In elke keuken gelden maximale bezettingsnormen en gebruiksbeperkingen in de tijd, houd je hieraan.

Beperk het gebruik van de keuken tot koken en eten. Wees hoffelijk en maak eventueel afspraken met elkaar zodat al je clustergenoten de keuken kunnen gebruiken.

Hou je aan deze richtlijnen:

 • Laat geen persoonlijke spullen achter in de keuken of berg ze op in je locker.
 • Was alles wat je gebruikt voor en na gebruik onmiddellijk en goed af met warm water en vloeibare zeep.
 • Organiseer de koelkast zo dat je spullen bij elkaar staan. Label je spullen.
 • Reinig de tafel en de gebruikte werkbladen voor én na gebruik.
 • Verlucht regelmatig. Vermijd hierbij tocht.

De gedeelde keukens in de ontspanningsruimtes op het gelijkvloers van home Astrid en Vermeylen mogen niet gebruikt worden.

Kan ik bezoek ontvangen?

Ja. Let wel: bezoek is enkel mogelijk  in je kamer, studio of flat en beperkt tot 4 bezoekers (die je op hetzelfde moment mag uitnodigen). De regels omtrent social distancing hoeven hierbij niet langer gevolgd te worden. Bezoekers ontvangen in gedeelde keukens is dus niet toegestaan. Ook kunnen zij geen gebruik maken van het sanitair in de cluster

Moet ik een mondmasker dragen?

Je draagt overal een mondmasker, behalve in je “eigen huishouden” zijnde de gedeelde keuken en het gedeelde sanitair in je eigen cluster en (uiteraard) in je eigen kamer, studio of flat. In alle circulatieruimtes draag je een mondmasker, ook in de gang van je eigen cluster of in de gang waar je studio of flat op uitkomt. In de ontspannings- en studeerzalen en solariums kan je je mondmasker pas afzetten vanaf het moment dat je gaat neerzitten en op voorwaarde dat je anderhalve meter afstand kan bewaren.

Bezoekers moeten overal een mondmasker dragen. Enkel in de kamer, studio of flat mag een bezoeker zijn/haar masker afzetten.

Is de studeerruimte, ontspanningsruimte en het solarium nog open?

De studeer- en ontspanningszalen en solariums kunnen enkel als studieruimte gebruikt worden. Strikte hygiënische voorschriften gelden.  In de ontspannings- en studeerzalen en solariums kan je je mondmasker pas afzetten vanaf het moment dat je gaat neerzitten en op voorwaarde dat je anderhalve meter afstand kan bewaren.

Kan ik de tuinen gebruiken?

Ja. De tuinen zijn enkel toegankelijk voor bewoners en hun bezoekers. DE regelgeving schrijft voor dat je de omvang van je samenkomst beperkt tot een groepje van max. 4 personen. Tussen de groepjes dient de social distancing bewaard te worden. Bewoners van home Fabiola (geen eigen tuin door de werken), staan wij toe dat zij gebruikmaken van de tuinen aan Kantienberg en Home Vermeylen.

Wat met het gebruik van de inkom, liften en trappen?

Hou rekening met elkaar en pas de hoffelijkheidsregel toe. Houd in alle omstandigheden anderhalve meter afstand.

De voorkeur gaat naar het gebruik van de trap. Neem je toch de lift, gebruik hem dan enkel individueel of met personen uit je cluster of eigen (persoonlijke) bubbel.

Probeer deurklinken zoveel mogelijk te vermijden, open de deur eventueel contactloos of met de elleboog.

Kan ik een stofzuiger uitlenen?

Ja.

Ik voel me ziek.

Vermijd contact met anderen. Contacteer telefonisch jouw arts of een studentenarts. Deze zal beslissen of een of meerdere test(en) noodzakelijk zijn en je hiervoor uitnodigen of naar de juiste plek verwijzen. Isoleer je reeds maximaal alvorens je een arts hebt gesproken en eventueel getest bent. Hoelang je je moet isoleren, bespreek je eveneens in samenspraak met je begeleidende arts. De contact tracers zullen je contacteren voor een follow-up. Vraag een afwezigheidsattest aan je arts indien je in die periode een verplichte activiteit hebt.

Wil je de periode van zelfisolatie op je kot doorlopen, hou je dan aan deze richtlijnen:  

 1. De meest typische COVID-19 symptomen zijn hoesten, kortademigheid en geur- of smaakstoornissen. Ook combinaties van koorts, spierpijn, neusloop, vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn of waterige diarree kunnen door COVID-19 veroorzaakt worden.
 2. Pas de algemene coronamaatregelen toe. Als je hoest of niest, bedek je neus en mond met een papieren zakdoek. Gooi de papieren zakdoek onmiddellijk weg. Heb je geen papieren zakdoek bij de hand, hoest of nies dan in de vouw van je elleboog, de binnenkant van je trui... Was meerdere keren per dag grondig (minstens 30 seconden) je handen met water en zeep. Doe dat telkens na hoesten of niezen, na elk toiletbezoek... Open enkele keren per dag gedurende 15 minuten de ramen van je kamer.
 3. Isoleer je maximaal van anderen zodra je symptomen hebt en/of vermoedt dat je geïnfecteerd zou kunnen zijn. Vermijd contact met andere mensen, waaronder je kotgenoten.
 • Begeef je enkel buiten je kot voor essentiële verplaatsingen. Essentiële verplaatsingen zijn beperkt tot dringende medische zorgen; de aankoop van basisbenodigdheden, zoals voedsel en medicijnen (maar enkel indien niemand anders hiervoor kan zorgen), en voor het regelen van dringende juridische/financiële kwesties.
 • Blijf zoveel mogelijk op je kot en maak je geen gebruik van de gedeelde voorzieningen.
 • Je maakt geen gebruik van de gedeelde keukenvoorzieningen. Neem contact met je homebeheerder die je, indien gewenst, een koelkastje en een microgolfoven kan bezorgen zodat je op je kamer kan koken. Indien vrienden voor jou om boodschappen gaan, voor je koken, of bereide maaltijden ophalen, vermijd dan (opnieuw) contact. Laat de spullen voor je deur van je kamer afleveren. Vermijd het gedeeld gebruik van kook- en eetmateriaal. Was het minstens grondig af voor je het gebruikt. Doe je afwasje in je lavabo.
 • Je maakt geen gebruik van de gedeelde douches. Omdat de verneveling in de gedeelde doucheruimte te groot is, kan het virus zich te gemakkelijk verspreiden. Trek je tijdelijk uit de slag met je lavabo in je kamer.
 • Je homebeheerder zal je (indien van toepassing) een toilet toewijzen. Bij gebruik; hanteer zitrilbeschermingspapier. Sluit het WC- deksel na stoelgang, spoel door en wacht 5 minuten. Reinig vervolgens het toilet met het schoonmaakmiddel dat je gegeven zal worden. Ontsmet de deurklink(en) na elk toiletbezoek.

 4. Informeer de homebeheerder van afdeling Huisvesting .

Heb je hierover nog vragen?

Stel ze dan zeker .

Mag ik zorgverleners toelaten op de home?

Uiteraard.

Wanneer worden deze maatregelen en richtlijnen teruggedraaid of afgezwakt?

De aanpak van de coronacrisis is een adaptief gegeven. De maatregelen en richtlijnen worden telkens aangepast aan de actualiteit en afgestemd op de richtlijnen van de overheid. Een indicatie wanneer de maatregelen aangepast worden, hebben we vandaag niet. 

Ik voel me niet wel in m’n vel.

Je hebt natuurlijk één en ander aan je hoofd. Maar wist je dat je voor elke kwestie - hoe klein of ‘onschuldig’ ze ook lijkt – wel ergens terechtkan? Blijf er dus niet mee zitten!

Wat zijn de openingsuren van het onthaal?

Het onthaal is tijdens weekdagen geopend van 8 tot 12 uur en van 13 tot 20 uur.  

Voor dringende interventies kan je terecht bij het Permanentiecentrum (24/7) via het telefoonnummer 09 264 71 25.

Waar kan ik informatie vinden omtrent het Coronavirus?

Voor meer info check de updates op www.ugent.be/coronavirus of https://www.info-coronavirus.be/nl/

Bij extra vragen, mail naar

Heb je een vraag over maatregelen in het Gentse, kijk dan op de website van de Stad.

English version