Veelgestelde vragen in tijden van Corona

Maatregelen en richtlijnen gedurende academiejaar 2020-2021


Er wordt algemeen verwacht dat we ook in academiejaar 2020 – 2021 met het coronavirus zullen moeten leren leven. Om dit op een veilige manier te kunnen doen, heeft het universiteitsbestuur samen met studentenvertegenwoordigers van de studentenhomes een protocol met maatregelen uitgewerkt.

Om een veilige woonomgeving te kunnen creëren was het in de eerste weken en maanden van de (acute) crisis noodzakelijk om maatregelen te nemen. Vooral in de homes met gedeelde voorzieningen (Astrid, Boudewijn, Fabiola en Vermeylen) waren deze ingrijpend. Nu de overheidsmaatregelen versoepelen, laten we opnieuw toe dat vanaf 13 juli 2020  naast alle flats en studio’s ook alle kamers verhuurd worden.

Kan dit zonder risico’s? Neen. Vooral in de homes met gedeelde voorzieningen zal het geen evidentie zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De universiteit meent echter dat de risico’s mits een aantal te nemen maatregelen, aanvaardbaar gemaakt kunnen worden.

De universiteit rekent op de volle medewerking van de studenten om de richtlijnen steeds correct en nauwgezet toe te passen. Er zal gecontroleerd en zo nodig gesanctioneerd worden.

 

 
Gedurende academiejaar 2020 - 2021 zal je alvast rekening moeten houden met deze bijkomende maatregelen en richtlijnen:

 • Elk home is ingedeeld in clusters. Voor home Astrid, Boudewijn, Vermeylen, Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury is een cluster 1 verdieping (met uitzondering van de 1ste en 2de verdieping in home Groningen, en 1ste verdieping in home Uppsala en Göttingen). Voor Fabiola (en de 1ste en 2de verdieping in home Groningen, en 1ste verdieping in home Uppsala en Göttingen) is een cluster 1 gang.
 • Je gebruikt enkel de keuken(s) en sanitaire voorzieningen in je eigen cluster. Houd je aan de bijkomende hygiënische voorschriften. In elke keuken gelden maximale bezettingsnormen en gebruiksbeperkingen in de tijd. Bezoekers (personen van buiten je cluster) mogen deze voorzieningen niet gebruiken. Bezoekers maken gebruik van het sanitair op het gelijkvloers (dat niet aan een cluster vasthangt).
 • Bezoek (personen van buiten je cluster) op je kamer is voortaan beperkt tot je nauw contact (= knuffelcontact).
 • Je draagt overal een mondmasker, behalve in je “eigen huishouden” zijnde de gedeelde keuken en het gedeelde sanitair in je eigen cluster en (uiteraard) in je eigen kamer. In alle circulatieruimtes draag je een mondmasker, ook in de gang van je eigen cluster. In de ontspannings- en studeerzalen en solariums kan je je mondmasker pas afzetten vanaf het moment dat je gaat neerzitten en op voorwaarde dat je anderhalve meter afstand kan bewaren.
 • Liften kunnen enkel individueel of met studenten uit je eigen cluster (of persoonlijke bubbel) gebruikt worden.
 • Ontsmet je handen (telkens) wanneer je de home binnengaat
 • De studeer- en ontspanningszalen en solariums kunnen in beperkte mate en onder specifieke voorwaarden gebruikt worden. Strikte hygiënische voorschriften gelden. 
 • In geval van besmetting in een cluster, kan die cluster in quarantaine geplaatst worden; contactopsporing van de bewoners in de cluster is dan bijkomend nodig.

Heb je hierover nog vragen? Stel ze dan via .

 


Gedurende academiejaar 2020 – 2021 zal je alvast rekening moeten houden met deze bijkomende maatregelen en richtlijnen:

 • Bezoek kan énkel op je studio. Bezoek (personen van buiten je cluster) op je studio is voortaan beperkt tot je nauw contact (= knuffelcontact).
 • Je draagt overal een mondmasker, behalve in je “eigen huishouden” zijnde je studio. In alle circulatieruimtes draag je dus een mondmasker, ook in je eigen gang. In de ontspannings- en studeerzalen en solariums kan je je mondmasker pas afzetten vanaf het moment dat je gaat neerzitten en op voorwaarde dat je anderhalve meter afstand kan bewaren. 
 • Liften kunnen enkel individueel gebruikt worden of met personen uit je cluster of persoonlijke bubbel.
 • Ontsmet je handen (telkens) als je de home binnengaat.
 • De studeer- en ontspanningszalen kunnen in beperkte mate en onder specifieke voorwaarden gebruikt worden. Strikte hygiënische voorschriften gelden.  

Heb je hierover nog vragen? Stel ze dan via .

 


Gedurende academiejaar 2020 – 2021 zal je alvast rekening moeten houden met deze bijkomende maatregelen en richtlijnen:

 • Bezoek kan énkel op je flat. Bezoek (personen van buiten je cluster) op je flat is voortaan beperkt tot je nauw contact (= knuffelcontact).
 • Je draagt overal een mondmasker, behalve in je “eigen huishouden” zijnde je flat. In alle circulatieruimtes draag je dus een mondmasker, ook in je eigen (galerij)gang.
 • Liften kunnen enkel individueel gebruikt worden of met personen uit je cluster of persoonlijke bubbel.
 • Ontsmet je handen (telkens) als je de home binnengaat.

Heb je hierover nog vragen? Stel ze dan via .

 

 

Kom je van buiten België of ben je in het buitenland op reis geweest? Hou er dan rekening mee dat de Belgische Overheid zelfquarantaine kan eisen bij je aankomst in België, afhankelijk van het land van waaruit je reist en de info die je in het Passenger Locator Form invult. De quarantaine start van zodra je in België aankomt. 

De landen en hun kleurcodes, en het formulier dat je dient in te vullen (Passenger Locator Form), vind je hier terug https://diplomatie.belgium.be/nl

Je kan de periode van zelfquarantaine op je kot of thuis doorlopen.

Wil je de periode van zelfquarantaine op je kot doorlopen, hou je dan aan deze richtlijnen:

 1. Laat je testen

  Zie https://www.ugent.be/student/nl/wegwijs/quarantaine.htm

 2. Informeer de homebeheerder van afdeling Huisvesting .

 3. Pas de algemene coronamaatregelen toe
  Als je hoest of niest, bedek je neus en mond met een papieren zakdoek. Gooi de papieren zakdoek onmiddellijk weg. Heb je geen papieren zakdoek bij de hand, hoest of nies dan in de vouw van je elleboog, de binnenkant van je trui... Was meerdere keren per dag grondig (minstens 30 seconden) je handen met water en zeep. Doe dat telkens na hoesten of niezen, na elk toiletbezoek... Open enkele keren per dag gedurende 15 minuten de ramen van je kamer.

 4. Vermijd contact met andere mensen, waaronder je kotgenoten.

  • Begeef je enkel buiten je kot voor essentiële verplaatsingen (dit is een verplichting voor landen met code rood en sterk aanbevolen voor landen met code oranje). Essentiële verplaatsingen zijn beperkt tot dringende medische zorgen; de aankoop van basisbenodigdheden, zoals voedsel en medicijnen (maar enkel indien niemand anders hiervoor kan zorgen), en voor het regelen van dringende juridische/financiële kwesties.
  • Blijf zoveel mogelijk op je kot en maak geen gebruik van de gedeelde voorzieningen.
  • Je maakt geen gebruik van de gedeelde keukenvoorzieningen. Neem contact met je homebeheerder die je, indien gewenst, een koelkastje en een microgolfoven kan bezorgen zodat je op je kamer kan koken. Indien vrienden voor jou om boodschappen gaan, voor je koken, of bereide maaltijden ophalen, vermijd dan (opnieuw) contact. Laat de spullen voor je deur van je kamer afleveren. Vermijd het gedeeld gebruik van kook- en eetmateriaal. Was het minstens grondig af voor je het gebruikt. Doe je afwasje in je lavabo.
  • Je maakt geen gebruik van de gedeelde douches. Omdat de verneveling in de gedeelde doucheruimte te groot is, kan het virus zich te gemakkelijk verspreiden. Trek je tijdelijk uit de slag met je lavabo in je kamer.
  • Je homebeheerder zal je (indien van toepassing) een toilet toewijzen. Bij gebruik; hanteer zitrilbeschermingspapier. Sluit het WC- deksel na stoelgang, spoel door en wacht 5 minuten. Reinig vervolgens het toilet met het schoonmaakmiddel dat je gegeven zal worden. Ontsmet de deurklink(en) na elk toiletbezoek.

 5.   Voel je je ziek, contacteer een arts. Neem hiervoor telefonisch contact op met je huisarts of een studentenarts. Isoleer je reeds maximaal alvorens je een arts hebt gesproken en eventueel getest bent. Hoelang je je moet isoleren, bespreek je eveneens in samenspraak met je begeleidende arts. De contact tracers zullen je contacteren voor een follow-up. 
 6. Ben je besmet? Meld dit dan via samen met je telefoonnummer.
 7. Voel je je niet wel in je vel? Je hebt natuurlijk één en ander aan je hoofd. Maar wist je, dat je voor elke kwestie - hoe klein of 'onschuldig' ze ook lijkt- wel ergens terechtkan? Blijf er dus niet mee zitten. 
Heb je hierover nog vragen?

Stel ze dan zeker .

 

Je kan de periode van zelfisolatie op je kot of thuis doorlopen.

 

Wil je de periode van zelfisolatie op je kot doorlopen, hou je dan aan deze richtlijnen:  

 

 1. De meest typische COVID-19 symptomen zijn hoesten, kortademigheid en geur- of smaakstoornissen. Ook combinaties van koorts, spierpijn, neusloop, vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn of waterige diarree kunnen door COVID-19 veroorzaakt worden.
 2. Pas de algemene coronamaatregelen toe. Als je hoest of niest, bedek je neus en mond met een papieren zakdoek. Gooi de papieren zakdoek onmiddellijk weg. Heb je geen papieren zakdoek bij de hand, hoest of nies dan in de vouw van je elleboog, de binnenkant van je trui... Was meerdere keren per dag grondig (minstens 30 seconden) je handen met water en zeep. Doe dat telkens na hoesten of niezen, na elk toiletbezoek... Open enkele keren per dag gedurende 15 minuten de ramen van je kamer.
 3. Vermijd contact met andere mensen, waaronder je kotgenoten.
  • Begeef je enkel buiten je kot voor essentiële verplaatsingen. Essentiële verplaatsingen zijn beperkt tot dringende medische zorgen; de aankoop van basisbenodigdheden, zoals voedsel en medicijnen (maar enkel indien niemand anders hiervoor kan zorgen), en voor het regelen van dringende juridische/financiële kwesties.
  • Blijf zoveel mogelijk op je kot en maak je geen gebruik van de gedeelde voorzieningen.
  • Je maakt geen gebruik van de gedeelde keukenvoorzieningen. Neem contact met je homebeheerder die je, indien gewenst, een koelkastje en een microgolfoven kan bezorgen zodat je op je kamer kan koken. Indien vrienden voor jou om boodschappen gaan, voor je koken, of bereide maaltijden ophalen, vermijd dan (opnieuw) contact. Laat de spullen voor je deur van je kamer afleveren. Vermijd het gedeeld gebruik van kook- en eetmateriaal. Was het minstens grondig af voor je het gebruikt. Doe je afwasje in je lavabo.
  • Je maakt geen gebruik van de gedeelde douches. Omdat de verneveling in de gedeelde doucheruimte te groot is, kan het virus zich te gemakkelijk verspreiden. Trek je tijdelijk uit de slag met je lavabo in je kamer.
  • Je homebeheerder zal je (indien van toepassing) een toilet toewijzen. Bij gebruik; hanteer zitrilbeschermingspapier. Sluit het WC- deksel na stoelgang, spoel door en wacht 5 minuten. Reinig vervolgens het toilet met het schoonmaakmiddel dat je gegeven zal worden. Ontsmet de deurklink(en) na elk toiletbezoek.
 4. Informeer de homebeheerder van afdeling Huisvesting .
 5. Raadpleeg een arts. Zie https://www.ugent.be/student/nl/wegwijs/quarantaine.htm
 6. .
 7. Ben je besmet? Meld dit dan via samen met je telefoonnummer.

  7. Voel je je niet wel in je vel? Je hebt natuurlijk één en ander aan je hoofd. Maar wist je dat je voor elke kwestie -hoe klein of 'onschuldig' ze ook lijkt - wel ergens terechtkan? Blijf er dus niet mee zitten.

Heb je hierover nog vragen?

Stel ze dan zeker .

 

Als een kotgenoot ziek is en symptomen heeft die gelinkt zijn aan COVID-19, volg dan onderstaand advies op om een verspreiding van het coronavirus op kot en daarbuiten te vermijden. 

 1. Deze zieke persoon isoleert zich maximaal op zijn kamer, conform het advies van behandelende arts. Als kotgenoot kan je hem of haar ondersteunen door digitaal contact te houden en de zieke persoon te voorzien van noodzakelijke spullen. Je betreedt de kamer niet, maar zet alles af voor de deur.
 2. De zieke persoon maakt geen gebruikt van de gedeelde voorzieningen. Hij/zij eet/kookt in zijn/haar kamer, en krijgt – indien van toepassing – een aparte toiletruimte. Hij/zij maakt geen gebruik van de gemeenschappelijke douches.
 3.  Bereid geen maaltijden met de zieke persoon. Indien je voor hem of haar om boodschappen gaat, of voor hem of haar kookt, of maaltijden afhaalt, vermijd dan (opnieuw) contact. Laat de spullen voor de deur van de kamer staan. Vermijd zoveel mogelijk het gedeeld gebruik van kook- en eetmateriaal. Was het minstens grondig af voor je het gebruikt.
Heb je hierover nog vragen?

Stel ze dan zeker .

 

Je kan de periode van zelfisolatie op je kot of thuis doorlopen.

Wil je de periode van zelfisolatie op je kot doorlopen, hou je dan aan deze richtlijnen:  

 

 1. De meest typische COVID-19 symptomen zijn hoesten, kortademigheid en geur- of smaakstoornissen. Ook combinaties van koorts, spierpijn, neusloop, vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn of waterige diarree kunnen door COVID-19 veroorzaakt worden.
 2. Pas de algemene coronamaatregelen toe. Als je hoest of niest, bedek je neus en mond met een papieren zakdoek. Gooi de papieren zakdoek onmiddellijk weg. Heb je geen papieren zakdoek bij de hand, hoest of nies dan in de vouw van je elleboog, de binnenkant van je trui... Was meerdere keren per dag grondig (minstens 30 seconden) je handen met water en zeep. Doe dat telkens na hoesten of niezen, na elk toiletbezoek... Open enkele keren per dag gedurende 15 minuten de ramen van je kamer.
 3. Isoleer je maximaal van anderen zodra je symptomen hebt en/of vermoedt dat je geïnfecteerd zou kunnen zijn. Vermijd contact met andere mensen, waaronder je kotgenoten.
 • Begeef je enkel buiten je kot voor essentiële verplaatsingen. Essentiële verplaatsingen zijn beperkt tot dringende medische zorgen; de aankoop van basisbenodigdheden, zoals voedsel en medicijnen (maar enkel indien niemand anders hiervoor kan zorgen), en voor het regelen van dringende juridische/financiële kwesties.
 • Blijf zoveel mogelijk op je kot en maak je geen gebruik van de gedeelde voorzieningen.
 • Je maakt geen gebruik van de gedeelde keukenvoorzieningen. Neem contact met je homebeheerder die je, indien gewenst, een koelkastje en een microgolfoven kan bezorgen zodat je op je kamer kan koken. Indien vrienden voor jou om boodschappen gaan, voor je koken, of bereide maaltijden ophalen, vermijd dan (opnieuw) contact. Laat de spullen voor je deur van je kamer afleveren. Vermijd het gedeeld gebruik van kook- en eetmateriaal. Was het minstens grondig af voor je het gebruikt. Doe je afwas in je lavabo.
 • Je maakt geen gebruik van de gedeelde douches. Omdat de verneveling in de gedeelde doucheruimte te groot is, kan het virus zich te gemakkelijk verspreiden. Trek je tijdelijk uit de slag met je lavabo in je kamer.
 • Je homebeheerder zal je (indien van toepassing) een toilet toewijzen. Bij gebruik; hanteer zitrilbeschermingspapier. Sluit het WC- deksel na stoelgang, spoel door en wacht 5 minuten. Reinig vervolgens het toilet met het schoonmaakmiddel dat je gegeven zal worden. Ontsmet de deurklink(en) na elk toiletbezoek.

 4. Informeer de homebeheerder van afdeling Huisvesting .

 5. Raadpleeg een arts en laat je testen. Neem hiervoor telefonisch contact op met je huisarts of een studentenarts. Isoleer je reeds maximaal alvorens je een arts hebt gesproken en eventueel getest bent. Hoelang je je moet isoleren, bespreek je eveneens in samenspraak met je begeleidende arts. De contact tracers zullen je contacteren voor een follow-up. Vraag een afwezigheidsattest aan je arts indien je in die periode een verplichte activiteit hebt.

6. Ben je besmet? Meld dit dan via samen met je telefoonnummer.

7. Voel je je niet wel in je vel? Je hebt natuurlijk één en ander aan je hoofd. Maar wist je dat je voor elke kwestie -hoe klein of 'onschuldig' ze ook lijkt - wel ergens terechtkan? Blijf er dus niet mee zitten. 

Heb je hierover nog vragen?

Stel ze dan zeker .

 

Hou ermee rekening dat de maatregelen en richtlijnen voor het huren van een kamer, studio of flat, onder voorbehoud zijn van evt. overheidsmaatregelen die kunnen leiden tot een verstrenging of versoepeling. De overheid zal hoogstwaarschijnlijk bijkomende beperkingen aanraden, zoals het verbod om wekelijks te pendelen.

We zullen, nog meer dan anders, toekijken op een veilige organisatie van het homeleven en ons, daarbij, strikt aan de regels van de Nationale Veiligheidsraad houden. 
We zullen in alle geval niet opnieuw overgaan tot de (tijdelijke) opschorting van huurcontracten (m.n. studenten uitdrukkelijk te vragen om te vertrekken) – onder voorbehoud van een overheidsmaatregel die een opschorting expliciet zou vragen.

Heb je hierover nog vragen? Stel ze dan via 

 


Waarover gaat het eigenlijk?

De maatregelen en richtlijnen zijn opgesteld vanuit de bezorgdheid om de gezondheid van elke bewoner en moeten het mogelijk maken om iedereen op een zo veilig mogelijke manier met elkaar te laten samenleven. Tegelijk hebben we getracht om een goede balans te vinden tussen wat haalbaar en wenselijk is. We begrijpen immers dat de toepassing ervan inspanningen zal vragen.

Sommige homes worden ingedeeld in clusters. Wat is dat?

De homes met gedeelde voorzieningen worden gecompartimenteerd in clusters. Dit zijn home Astrid, Boudewijn, Vermeylen, Fabiola, Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury.

In home Astrid, Boudewijn, Vermeylen, Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury is een cluster 1 verdieping (m.u.v. de eerste en tweede verdieping in home Groningen en de eerste verdieping in home Uppsala en Göttingen).
In home Fabiola (en de eerste en tweede verdieping in home Groningen en de eerste verdieping in home Uppsala en Göttingen) is een cluster 1 ganghelft.

Met deze clusters creëren we binnen elke home kleinere wooncompartimenten en trachten we zodoende de mogelijke verspreiding van het coronavirus binnen een home te beperken en dus gezondheid van de studenten zoveel mogelijk te beschermen. Om dit te kunnen bereiken, is het evident dat de contacten tussen de studenten van de verschillende clusters en van buitenaf worden beperkt en gereglementeerd.

Gelet dat home Bertha en Heymans geen gedeelde voorzieningen hebben, worden deze niet bijkomend ingedeeld in clusters. De cluster is daar de studio of flat.

Wat met studio's en flats?

De studio's in home Bertha en flats in home Heymans hebben geen gedeelde voorzieningen. Daarom worden ze niet bijkomend ingedeeld in clusters. De cluster is hier de studio of flat.

Wat is een goede handhygiëne?

Hou je aan deze richtlijnen:

-> Was altijd je handen voor je je kamer, studio of flat verlaat.

-> Als je een home binnengaat, ontsmet je handen aan de ontsmettingszuil.

Hoe kan ik de gedeelde douches en toiletten gebruiken?

Home Astrid, Boudewijn, Vermeylen, Fabiola, Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury worden ingedeeld in clusters. In home Astrid, Boudewijn, Vermeylen, Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury is een cluster 1 verdieping (m.u.v. de eerste verdieping en tweede verdieping in home Groningen en de eerste verdieping in Uppsala en Göttingen). In home Fabiola (en de eerste en tweede verdieping in home Groningen en de eerste verdieping in home Uppsala en Göttingen) is een cluster 1 gang.

De gedeelde douches en toiletten (enkel van toepassing in home Astrid, Boudewijn, Fabiola en Vermeylen) mogen enkel gebruikt worden door de studenten die in de cluster wonen. Ben je op bezoek in een andere cluster, of ontvang je bezoek in je eigen cluster, kan jij of deze persoon enkel het sanitair op het gelijkvloers (home Astrid, Boudewijn en Fabiola) of op de -1 (home Vermeylen, aan de studeerzaal) gebruiken.

 

Hou je aan deze richtlijnen:

 • Hou rekening met elkaar en pas hoffelijkheidsregel toe. Beperk het aantal aanwezigen en vermijd aanschuiven in de beperkte toiletruimte. Keer desnoods op een ander moment terug.
 • Was je handen vóór en na het toiletbezoek, droog ze af met en papieren handdoek.
 • Zorg voor een goede ventilatie en zet waar mogelijk een raam open (kipstand).
 • Sluit het toiletdeksel voor het doorspoelen.
 • Let erop dat de sifons steeds gevuld zijn met water.
 • Laat geen persoonlijke spullen achter (douchegel, handdoek, kledij …).
 • Laat de douches en toiletten proper achter.

Deze richtlijnen gelden eveneens voor de gedeelde toiletten in home Bertha.

Hoe kan ik de gedeelde keukens gebruiken?

Home Astrid, Boudewijn, Vermeylen, Fabiola, Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury worden ingedeeld in clusters. In home Astrid, Boudewijn, Vermeylen, Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury is een cluster 1 verdieping (m.u.v. de eerste en tweede verdieping in home Groningen en de eerste verdieping in home Uppsala en Göttingen). In home Fabiola (en de eerste en tweede verdieping in home Groningen en de eerste verdieping in home Uppsala en Göttingen) is een cluster 1 gang.

De gedeelde keukens mogen enkel gebruikt worden door de studenten die in de cluster wonen. Ben je op bezoek in een andere cluster, of ontvang je bezoek in je eigen cluster, kan jij of deze persoon geen gebruik maken van de keuken.

In elke keuken gelden maximale bezettingsnormen en gebruiksbeperkingen in de tijd, houd je aan de geafficheerde normen en
beperkingen.

Beperk het gebruik van de keuken tot koken en eten. Wees hoffelijk en maak eventueel afspraken met elkaar zodat al je clustergenoten de keuken kunnen gebruiken.

Hou je aan deze richtlijnen:

 • Laat geen persoonlijke spullen achter in de keuken of berg ze op in je locker.
 • Was alles wat je gebruikt voor en na gebruik onmiddellijk en goed af met warm water en vloeibare zeep.
 • Organiseer de koelkast zo dat je spullen bij elkaar staan. Label je spullen.
 • Reinig de tafel en de gebruikte werkbladen voor én na gebruik.
 • Verlucht regelmatig. Vermijd hierbij tocht.

De gedeelde keukens in de ontspanningsruimtes op het gelijkvloers van home Astrid en Vermeylen mogen niet gebruikt worden.

Kan ik bezoek ontvangen?

Ja. Let wel: voor de homes die ingedeeld worden in clusters (home Astrid, Boudewijn, Vermeylen, Fabiola, Groningen, Uppsala, Göttingen en Canterbury) geldt dat bezoek enkel mogelijk is op de kamer en beperkt tot één bezoeker (=knuffelcontact) tegelijk. Bezoekers ontvangen in gedeelde keukens is dus niet toegestaan. Ook kunnen zij geen gebruik maken van het sanitair in de cluster

Hetzelfde geldt voor medestudenten van je eigen cluster: zij kunnen bij jou langs op je kamer, maar slechts één student tegelijk.

Voor home Heymans en Bertha geldt dat de cluster gelijk staat aan de flat respectievelijk de studio. (Meerdere) bezoeker(s) in de studio of flat zijn mogelijk - rekening houdend met de richtlijnen van de overheid. 

Moet ik een mondmasker dragen?

Je draagt overal een mondmasker, behalve in je “eigen huishouden” zijnde de gedeelde keuken en het gedeelde sanitair in je eigen cluster en (uiteraard) in je eigen kamer, studio of flat. In alle circulatieruimtes draag je een mondmasker, ook in de gang van je eigen cluster of in de gang waar je studio of flat op uitkomt. In de ontspannings- en studeerzalen en solariums kan je je mondmasker pas afzetten vanaf het moment dat je gaat neerzitten en op voorwaarde dat je anderhalve meter afstand kan bewaren.

Bezoekers moeten overal een mondmasker dragen. Enkel op de kamer, in de studio of flat mag een bezoeker zijn/haar masker afzetten.

Is de studeerruimte, ontspanningsruimte en het solarium nog open?

De studeer- en ontspanningszalen en solariums kunnen in beperkte mate en onder specifieke voorwaarden gebruikt worden. Strikte hygiënische voorschriften gelden.  In de ontspannings- en studeerzalen en solariums kan je je mondmasker pas afzetten vanaf het moment dat je gaat neerzitten en op voorwaarde dat je anderhalve meter afstand kan bewaren.

Wat met het gebruik van de inkom, liften en trappen?

Hou rekening met elkaar en pas de hoffelijkheidsregel toe. Houd in alle omstandigheden anderhalve meter afstand.

De voorkeur gaat naar het gebruik van de trap. Neem je toch de lift, gebruik hem dan enkel individueel of met personen uit je cluster of eigen (persoonlijke) bubbel.

Probeer deurklinken zoveel mogelijk te vermijden, open de deur eventueel contactloos of met de elleboog.

Kan ik een stofzuiger uitlenen?

Neen. Het risico op een eventuele besmetting is te groot.

Ik voel me ziek.

Vermijd contact met anderen. Contacteer telefonisch jouw arts of een studentenarts. Deze zal beslissen of een of meerdere test(en) noodzakelijk zijn en je hiervoor uitnodigen of naar de juiste plek verwijzen. Isoleer je reeds maximaal alvorens je een arts hebt gesproken en eventueel getest bent. Hoelang je je moet isoleren, bespreek je eveneens in samenspraak met je begeleidende arts. De contact tracers zullen je contacteren voor een follow-up. Vraag een afwezigheidsattest aan je arts indien je in die periode een verplichte activiteit hebt.

Wil je de periode van zelfisolatie op je kot doorlopen, hou je dan aan deze richtlijnen:  

 1. De meest typische COVID-19 symptomen zijn hoesten, kortademigheid en geur- of smaakstoornissen. Ook combinaties van koorts, spierpijn, neusloop, vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn of waterige diarree kunnen door COVID-19 veroorzaakt worden.
 2. Pas de algemene coronamaatregelen toe. Als je hoest of niest, bedek je neus en mond met een papieren zakdoek. Gooi de papieren zakdoek onmiddellijk weg. Heb je geen papieren zakdoek bij de hand, hoest of nies dan in de vouw van je elleboog, de binnenkant van je trui... Was meerdere keren per dag grondig (minstens 30 seconden) je handen met water en zeep. Doe dat telkens na hoesten of niezen, na elk toiletbezoek... Open enkele keren per dag gedurende 15 minuten de ramen van je kamer.
 3. Isoleer je maximaal van anderen zodra je symptomen hebt en/of vermoedt dat je geïnfecteerd zou kunnen zijn. Vermijd contact met andere mensen, waaronder je kotgenoten.
 • Begeef je enkel buiten je kot voor essentiële verplaatsingen. Essentiële verplaatsingen zijn beperkt tot dringende medische zorgen; de aankoop van basisbenodigdheden, zoals voedsel en medicijnen (maar enkel indien niemand anders hiervoor kan zorgen), en voor het regelen van dringende juridische/financiële kwesties.
 • Blijf zoveel mogelijk op je kot en maak je geen gebruik van de gedeelde voorzieningen.
 • Je maakt geen gebruik van de gedeelde keukenvoorzieningen. Neem contact met je homebeheerder die je, indien gewenst, een koelkastje en een microgolfoven kan bezorgen zodat je op je kamer kan koken. Indien vrienden voor jou om boodschappen gaan, voor je koken, of bereide maaltijden ophalen, vermijd dan (opnieuw) contact. Laat de spullen voor je deur van je kamer afleveren. Vermijd het gedeeld gebruik van kook- en eetmateriaal. Was het minstens grondig af voor je het gebruikt. Doe je afwasje in je lavabo.
 • Je maakt geen gebruik van de gedeelde douches. Omdat de verneveling in de gedeelde doucheruimte te groot is, kan het virus zich te gemakkelijk verspreiden. Trek je tijdelijk uit de slag met je lavabo in je kamer.
 • Je homebeheerder zal je (indien van toepassing) een toilet toewijzen. Bij gebruik; hanteer zitrilbeschermingspapier. Sluit het WC- deksel na stoelgang, spoel door en wacht 5 minuten. Reinig vervolgens het toilet met het schoonmaakmiddel dat je gegeven zal worden. Ontsmet de deurklink(en) na elk toiletbezoek.

 4. Informeer de homebeheerder van afdeling Huisvesting .

Heb je hierover nog vragen?

Stel ze dan zeker .

Mag ik zorgverleners toelaten op de home?

Uiteraard.

Wanneer worden deze maatregelen en richtlijnen teruggedraaid of afgezwakt?

De aanpak van de coronacrisis is een adaptief gegeven. De maatregelen en richtlijnen worden telkens aangepast aan de actualiteit en afgestemd op de richtlijnen van de overheid. Een indicatie wanneer de maatregelen aangepast worden, hebben we vandaag niet. 

Ik voel me niet wel in m’n vel.

Je hebt natuurlijk één en ander aan je hoofd. Maar wist je dat je voor elke kwestie - hoe klein of ‘onschuldig’ ze ook lijkt – wel ergens terechtkan? Blijf er dus niet mee zitten!

Wat zijn de openingsuren van het onthaal?

Het onthaal is tijdens weekdagen geopendvan 8 tot 12 uur en van 13 tot 20 uur.  

Voor dringende interventies kan je terecht bij het Permanentiecentrum (24/7) via het telefoonnummer 09 264 71 25.

 

Maatregelen gedurende academiejaar 2019-2020


Studentenhomes Astrid, Boudewijn, Vermeylen en Fabiola met gedeelde keuken- en sanitaire voorzieningen maakten het onmogelijk om het door de overheid in maart opgelegde principe van social distancing, als gevolg van de overheidsmaatregelen om het coronavirus in te dijken, toe te passen.

Daarom werden studenten uitdrukkelijk gevraagd om hun kamer te verlaten opdat de universiteit ervoor zou kunnen zorgen dat studenten die geen thuis hebben of niet naar huis kunnen (omwille van domicilie- of andere individuele redenen) op een veilige manier in de studentenhomes zouden kunnen verblijven. 

De terugkeer naar de kamer kon worden aangevraagd voor de tweede semesterexamens alsook voor de zomermaanden. Iedere student die geen aanvraag deed om terug te keren, dient geen huurgeld te betalen tot het einde van de overeenkomst.

Ik woon thuis, maar zou toch graag terug op mijn kot gaan wonen. 


Omdat het aanbod beperkt is, zal de afdeling Huisvesting elke vraag tot terugkeer beoordelen aan de hand van een aantal selectiecriteria die volledig afgestemd zijn op de deelname aan de on campus examens of tijdens de zomerperiode vanaf 13.09.2020.


Indien je geen aanvraag indient of je aanvraag niet wordt goedgekeurd, je tot nader order geen toelating hebt om in de home te verblijven. Dit zal strikt gecontroleerd worden.


Studenten die in home Bertha of home Heymans verblijven, met eigen sanitair en een eigen keuken, kunnen hun studio of flat behouden omdat het door de overheid opgelegde principe van social distancing toegepast kan worden. 

  Ik ben op kot gebleven, maar zou toch graag naar huis gaan. 

  Dat kan. Je mag kiezen waar je verblijft (je thuisadres of je kot), maar je keuze moet standvastig zijn. De overheid laat niet toe dat je switcht tussen je thuisadres en je kot. 

  Ik woon thuis, maar zou toch graag terug op mijn kot gaan wonen. 

  Dat kan. Je mag kiezen waar je verblijft (je thuisadres of je kot), maar je keuze moet standvastig zijn. De overheid laat niet toe dat je switcht tussen je thuisadres en je kot. 
  Indien je je huurcontract gedurende de maand mei opschort, kan je gedurende die maand geen gebruik maken van je studio of flat. 
  Zie FAQ "Huurcontract en huurgeld voor studenten van home Bertha en Heymans".

  Ik woon thuis. Kan ik studiemateriaal uit mijn kot ophalen?

  Ja, de overheid laat dit toe. 


  Studentenhomes Astrid, Boudewijn, Vermeylen en Fabiola maakten het met gedeelde keuken- en sanitaire voorzieningen onmogelijk om het door de overheid in maart opgelegde principe van social distancing, als gevolg van de overheidsmaatregelen om het coronavirus in te dijken, toe te passen.

  Daarom werden studenten uitdrukkelijk gevraagd om hun kamer te verlaten opdat de universiteit ervoor zou kunnen zorgen dat studenten die geen thuis hebben of niet naar huis kunnen (omwille van domicilie- of andere individuele redenen) op een veilige manier in de studentenhomes zouden kunnen verblijven. 

  De terugkeer naar de kamer kon worden aangevraagd voor de tweede semesterexamens alsook voor de zomermaanden. Iedere student die geen aanvraag deed om terug te keren, dient geen huurgeld te betalen tot het einde van de overeenkomst.

  Moet ik huur betalen indien ik naar huis ben gegaan?

  Heb je je kamer op vraag van de universiteit dienen te verlaten?

  In dat geval diende je geen huur meer moeten betalen zolang je je kamer niet opnieuw in gebruik mocht nemen. Dat betekent dat alle verschuldigde huurgelden na 22 maart kwijtgescholden worden en dit tot op het moment waarop je opnieuw gebruik kon maken van de kamer. Dit kon na aanvraag gebeuren tijdens de examenperiode van het tweede semester of vanaf 13.07 voor de zomermaanden.

   

  Ben je op je kamer, na goedkeuring van de universiteit, mogen blijven?

  De universiteit is van mening dat de coronamaatregelen onvoorzien zijn en begrijpt dat het betalen van de huurprijs niet vanzelfsprekend is. Om je tegemoet te komen, komt er een kwijtschelding van de kosten voor elektriciteit, gas en water (EGW) en dit vanaf 1 mei. Deze kosten bedragen 30 euro per maand.
  Uitzonderlijk zal je de factuur van mei pas later ontvangen, mogelijk pas aan het eind van de maand mei, dit in tegenstelling tot anders eind april. Je hoeft je geen zorgen te maken of alvast betalen: je kan gerust de factuur afwachten en de betaling voorzien zoals gewoonlijk.

  Je zal op je huurfactuur voor de maand mei zien dat de kosten voor EGW in mindering gebracht werden. De kwijtschelding geldt alvast voor de maand mei en houdt aan totdat de situatie (ten gevolge van de door de overheid genomen coronamaatregelen) enigszins normaliseert. We zullen je maandelijks briefen in hoeverre de EGW vrijstelling behouden blijft.

  Indien je toch teveel hebt betaald, én je geen openstaande facturen hebt, zullen de teveel betaalde bedragen worden gestort op de rekening die vermeld staat in OASIS.

  • Wat met de reeds ontvangen factuur van maart?

  Alle info over de factuur van maart vind je hier.

  • Wat met de reeds ontvangen factuur voor april?

  Alle info over de factuur van april vind je hier.

   

  • Wat met de reeds ontvangen factuur voor mei?

  Alle info over de factuur van mei vind je hier.

  • Wat met de facturatie voor juni?

  Alle info over de factuur van juni vind je hier.

  • Wat met de facturatie voor juli?

  We verwachten de factuur uit te kunnen sturen in de week van 14.09.2020
  Alle info over de factuur van juli vind je hier.

   

  • Wat met de facturatie voor augustus?

  We verwachten de factuur uit te kunnen sturen in de week van 22.09.2020

  • Wat met de facturatie voor september?

  We verwachten de factuur uit te kunnen sturen in de week van 29.09.2020.
  OPGELET: deze zal zowel de periode van huidig academiejaar beslaan, alsook de periode van het nieuwe academiejaar 2020-2021 indien je een heraanvraag indiende.

  • Wat met de facturatie voor oktober?

  We verwachten de factuur uit te kunnen sturen in de eerste dagen van oktober.

  Kan ik mijn huurcontract beëindigen?

  Neen. De maatregelen die ten gevolge van de coronacrisis van kracht zijn, vormen geen overmachtsituatie die toelaat om je huurcontract te beëindigen.

  Zoals het Interne Reglement bepaalt kan je je huurovereenkomst enkel beëindigen
  (1) als je je studie beëindigt, mits 1 maand vooropzeg die ingaat op de eerste dag van de huurmaand volgend op deze kennisgeving;
  (2) als je afstudeert tijdens de eerste zittijd en verklaart niet de intentie te hebben om opnieuw een kamer te huren in een studentenhome (niet van toepassing op home Heymans),
  (3) bij overlijden van één van je de ouders of een andere persoon die instaat voor je onderhoud, mits 1 maand vooropzeg die ingaat op de eerste dag van de huurmaand volgend op deze kennisgeving;
  (4) om sociale/financiële redenen in hoofde van de student (niet van toepassing op home Heymans).

  Voor meer info zie het Intern Reglement.

  Kan ik nog een (her)aanvraag doen voor volgend academiejaar?

  Uiteraard. Dit kan nog tot en met 1 mei.

  Vergeet dit niet, laattijdige heraanvragers moeten sowieso de wooneenheid verlaten op 13.09.2020.

  Heb je problemen met je heraanvraag? Stuur dan een e-mail naar . Eventueel achterstallige huur heeft geen invloed op het al dan niet kunnen indienen van de aanvraag, zolang de huurachterstand kan worden aangezuiverd.

  Wat zijn de openingsuren van het onthaal?

  De dienstverlening van de afdeling Huisvesting werd aangepast. De medewerkers van de afdeling Huisvesting blijven tijdens kantooruren via e-mail bereikbaar, de openingsuren van het onthaal worden evenwel beperkt. Voorlopig zal het onthaal tijdens weekdagen enkel in de voormiddag geopend zijn, van 8 tot 12 uur. Telefonisch blijven we bereikbaar tot 16.30 uur. 

  Voor dringende interventies kan je terecht bij het Permanentiecentrum (24/7).

   

  Studenten die in home Bertha of home Heymans verblijven, met eigen sanitair en een eigen keuken, kunnen hun studio of flat behouden omdat het door de overheid opgelegde principe van social distancing toegepast kan worden.

  Moet ik huur betalen indien ik naar huis ben gegaan?

  De huur blijft behouden zoals bij overeenkomst vastgelegd, zowel voor studenten die zijn gebleven als voor studenten die naar huis zijn vertrokken.  

  De universiteit is echter van mening dat de coronamaatregelen onvoorzien zijn, en begrijpt dat het betalen van de huurprijs niet vanzelfsprekend is. Om je tegemoet te komen, komt er een kwijtschelding van de kosten voor elektriciteit, gas en water (EGW) en dit vanaf 1 mei. Deze kosten bedragen 40 euro per maand voor een studio en 60 euro per maand voor een flat.

  Je zal op je huurfactuur voor de maand mei zien dat de kosten voor EGW in mindering gebracht werden. De kwijtschelding geldt alvast voor de maand mei en houdt aan totdat de situatie (ten gevolge van de door de overheid genomen coronamaatregelen) enigszins normaliseert. We zullen je maandelijks briefen in hoeverre de EGW vrijstelling behouden blijft.

  Indien je toch teveel hebt betaald, én je geen openstaande facturen hebt, zullen de teveel betaalde bedragen worden gestort op de rekening die vermeld staat in OASIS.

   

  Kan ik mijn huurcontract tijdelijk opschorten?

  Ja. De universiteit is van mening dat de coronamaatregelen onvoorzien zijn, en begrijpt dat het betalen van de huurprijs niet vanzelfsprekend is. Om je tegemoet te komen, krijg je de mogelijkheid om je huurcontract tijdelijk op te schorten. 

  De mogelijkheid tot opschorting is eenmalig en geldt enkel voor de maand mei voor bewoners van een flat of studio.

  Dat wil zeggen dat de huur voor de maand mei wordt kwijtgescholden, weliswaar op voorwaarde dat je gedurende deze maand geen gebruik maakt van je studio of flat. In dat geval zal je badge gedurende deze maand worden gedeactiveerd. 

  Kies je hiervoor, hou er dan rekening mee dat je gedurende de maand mei niet terug kan naar je studio of flat. Niet om er bijvoorbeeld enkele dagen te studeren of om ervan gebruiken te maken als uitvalsbasis voor het afeggen van een of meerdere examens. Ook spullen ophalen zal niet mogelijk zijn, dus neem je voorzorgen. Pas vanaf 1 juni heb je dan opnieuw toegang tot je studio of flat.


  Wens je van deze eenmalige mogelijkheid tot opschorting gebruik te maken, stuur dan voor 1 mei een mailtje naar , met vermelding van je volledige naam, je studentennummer, het nummer van je studio of flat, en deze verklaring op eer: “Ik verklaar op eer dat ik gedurende de maand mei geen gebruik zal maken van mijn studio/flat en ga ermee akkoord dat mijn toegangsbadge gedurende de maand mei wordt gedeactiveerd”.

   

  Kan ik mijn huurcontract beëindigen?

  Neen. De maatregelen die ten gevolge van de coronacrisis van kracht zijn, vormen geen overmachtsituatie die toelaat om je huurcontract te beëindigen.

  Zoals het Interne Reglement bepaalt kan je je huurovereenkomst enkel beëindigen
  (1) als je je studie beëindigt, mits 1 maand vooropzeg die ingaat op de eerste dag van de huurmaand volgend op deze kennisgeving;
  (2) als je afstudeert tijdens de eerste zittijd en verklaart niet de intentie te hebben om opnieuw een kamer te huren in een studentenhome (niet van toepassing op home Heymans),
  (3) bij overlijden van één van je de ouders of een andere persoon die instaat voor je onderhoud, mits 1 maand vooropzeg die ingaat op de eerste dag van de huurmaand volgend op deze kennisgeving;
  (4) om sociale/financiële redenen in hoofde van de student (niet van toepassing op home Heymans).

  Voor meer info zie het Intern Reglement.

  Kan ik nog een (her)aanvraag doen voor volgend academiejaar?

  Uiteraard. Dit kan nog tot en met 1 mei.

  Vergeet dit niet, laattijdige heraanvragers moeten sowieso de wooneenheid verlaten op 13.09.2020.

  Heb je problemen met je heraanvraag? Stuur dan een e-mail naar . Eventueel achterstallige huur heeft geen invloed op het al dan niet kunnen indienen van de aanvraag, zolang de huurachterstand kan worden aangezuiverd.

  Wat zijn de openingsuren van het onthaal?

  De dienstverlening van de afdeling Huisvesting werd aangepast. De medewerkers van de afdeling Huisvesting blijven tijdens kantooruren via e-mail en telefoon bereikbaar, de openingsuren van het onthaal worden evenwel beperkt. Tot (alvast) zondag 31 mei zal het onthaal tijdens weekdagen enkel in de voormiddag geopend zijn, van 8 tot 12 uur. 

  Voor dringende interventies kan je terecht bij het Permanentiecentrum (24/7).

   

  De coronacrisis stelt ons allemaal voor nieuwe maatregelen die op verschillende vlakken gevolgen hebben.

  Denk eraan dat je ook zonder symptomen besmet kan zijn en leef daarom onderstaande richtlijnen altijd en overal zo strikt mogelijk na.

  Hoe kan ik de gedeelde douches en toiletten gebruiken?

  Elke student werd een toilet en douche toegewezen. Je werd hierover per e-mail verwittigd. Was zorgvuldig je handen na elk toiletbezoek. Dat doe je best op de plaats van het toilet, na het toiletbezoek. Was je handen grondig en droog ze af met een papieren handdoek. Laat geen persoonlijke spullen achter in de sanitaire ruimtes. 

  Hoe kan ik de gedeelde keukens gebruiken?

  Houd je aan de maximale bezettingsnorm. Deze werd aan elke keuken geafficheerd. Bewaar altijd voldoende afstand. Maak afspraken met je ganggenoten, spreek af wanneer wie de keuken kan gebruiken. Was alles wat je gebruikt voor en na gebruik goed af met warm water en vloeibare zeep. Beperk het gebruik van de keuken in tijd en gebruik de keuken alleen voor maaltijden (in strikte zin). Ga geen andere keukens opzoeken. Sociaal contact kan je digitaal onderhouden of bij een wandeling in de buitenlucht. Laat geen persoonlijke spullen achter in de keuken.

  Ben je na lange afwezigheid naar je kamer teruggekeerd? Tracht gedurende de eerste 14 dagen zo veel mogelijk alleen te koken. Maak hierover afspraken met elkaar.

  Mag ik bezoekers op kot binnenlaten?

  Neen. Beperk je contacten binnen je home tot de personen van dezelfde gang/verdieping waarmee je de keuken deelt en houd altijd voldoende afstand van elkaar. 

  Mag ik samenkomen met ganggenoten?

  Houd, ter verspreiding van het coronavirus, geen bijeenkomsten in je kamer, keuken of andere gemeenschappelijke ruimtes. Beperk je contacten binnen de home tot de personen van dezelfde gang waarmee je de keuken deelt en houd altijd voldoende afstand van elkaar. Tracht bezoek van ganggenoten op de kamer te vermijden. Houd de voorgeschreven afstand van anderen, ook als iedereen gezond lijkt te zijn. Vermijd sowieso contact met bewoners van andere verdiepingen/gangen. Zij vormen een andere cluster.

  Is de studeerruimte/ ontspanningsruimte nog open?

  De studieruimtes en solaria zijn open. Ook hier geldt de regel, hou minimum een anderhalve meter afstand. 

  Wat met het gebruik van liften en trappen?

  Het steeds en in alle omstandigheden een anderhalve meter afstand. In gangen, trappen, gemeenschappelijke ruimtes… Beperk het gebruik van de lift tot 1 persoon per keer. De voorkeur gaat naar het gebruik van de trap. Neem je toch de lift, doe dit dan alleen.

  Ga ik genoeg internettoegang hebben op de home?

  De datalimiet werd verhoogd, van 51 naar 102 GB – en blijven aangehouden zolang de strenge maatregelen rond het Coronavirus gelden.

  Neemt het poetspersoneel extra maatregelen?

  Ja. Het schoonmaakpersoneel onderwerpt alle gemeenschappelijke ruimtes voortaan aan een bijkomende dagelijkse poetsbeurt. Extra aandacht gaat naar het desinfecteren van handvaten, deurklinken en knoppen. De homes worden voortaan ook in het weekend schoongemaakt.

  Kan ik nog herstellingen doorgeven?/ Worden herstellingen nog opgevolgd?

  Enkel dringende herstellingen worden nog uitgevoerd. Hou voldoende afstand als een technieker langskomt. Verlaat je kamer, en open het raam. 

  Kan ik een stofzuiger uitlenen?

  Neen. Het risico op een eventuele besmetting is te groot.

  Ik voel me ziek.

  Vermijd contact met anderen. Contacteer telefonisch een arts en volg de richtlijnen op.

  Meer info vind je op www.ugent.be/coronavirus

  Mag ik zorgverleners toelaten op de home?

  Uiteraard, maar ook hier moet de toegang geregeld worden. 
  Contacteer op voorhand actueel@ugent.be of bij dringende interventies het Permanentiecentrum op 09 264 7125.

  Wanneer worden deze maatregelen teruggedraaid of afgezwakt?

  De aanpak van de coronacrisis is een adaptief gegeven. De maatregelen worden telkens aangepast aan de actualiteit en afgestemd op de richtlijnen van de overheid. Een indicatie wanneer de maatregelen aangepast worden, hebben we vandaag niet. 

  Ik voel me niet wel in m’n vel.

  Je hebt natuurlijk één en ander aan je hoofd. 

  Maar wist je dat je voor elke kwestie - hoe klein of ‘onschuldig’ ze ook lijkt – wel ergens terechtkan? Blijf er dus niet mee zitten!

  Wat zijn de openingsuren van het onthaal?

  De dienstverlening van de afdeling Huisvesting werd aangepast. De medewerkers van de afdeling Huisvesting blijven tijdens kantooruren via e-mail en telefoon bereikbaar, de openingsuren van het onthaal worden evenwel beperkt. Tot (alvast) zondag 19 april zal het onthaal tijdens weekdagen enkel in de voormiddag geopend zijn, van 8 tot 12 uur. 

  Voor dringende interventies kan je terecht bij het Permanentiecentrum (24/7) via het telefoonnummer 09 264 71 25.

   

  De coronacrisis stelt ons allemaal voor nieuwe maatregelen die op verschillende vlakken gevolgen hebben. Ouders zijn tijdelijk een deel van hun inkomsten kwijt, studenten zijn hun studentenjob verloren of krijgen te maken met onverwachte uitgaven… 

  Heb jij momenteel financiële of andere problemen? 

  Aarzel dan niet om je vraag te stellen via . De Financiële dienst kan een afbetalingsplan goedkeuren en Sociale Dienst voorziet nu in extra financiering om studenten te ondersteunen die door de coronamaatregelen tijdelijk problemen hebben om hun studie- en / of leefkosten te betalen.

  Richtlijnen voor studenten die hun kamer hebben moeten verlaten in maart 2020.


  Ik heb mijn kamer moeten verlaten en wens na 13 juli opnieuw van mijn kamer gebruik te maken? 

  Dat kan. Gelieve ons dit te laten weten 

  Je toegangsbadge zal dan vanaf maandag 13 juli opnieuw actief zijn. Vanaf 13 juli betaal je opnieuw huur tot het einde van je huidige huurcontract (13 september). Hou er rekening mee dat het niet mogelijk is om je kamer vroeger dan 13 juli opnieuw te betrekken.

   


  Ik heb mijn kamer moeten verlaten en ben tijdelijk naar een kamer plus in een home op de site Kantienberg verhuisd.

  We zijn verheugd dat we je opnieuw naar je oorspronkelijke kamer kunnen laten keren. Je toegangsbadge zal vanaf maandag 13 juli opnieuw actief zijn. Je overhandigt je sleutel van je kamer plus op één van de momenten waarop je dat zelf verkiest. Het moment waarop jij je registreert is het moment waarop wij je stipt aan het onthaal in home Vermeylen verwachten voor de afgifte van de sleutel van je kamer plus. Je behoudt je badge. 

  Vanaf het moment dat je je sleutel hebt afgegeven, kan je niet meer terug naar je kamer plus. Zorg er dus voor dat je daarvoor al je spullen hebt kunnen verhuizen. 

  Je huur blijft gewoon doorlopen, weliswaar met de kosten voor EGW (voorheen een korting van 30 euro) die vanaf 13 juli opnieuw aangerekend zullen worden.

  Mocht je hierover nog vragen hebben, stel ze dan 

   


  Heb je voor volgend academiejaar geen heraanvraag ingediend, en wens je dit academiejaar niet opnieuw van je kamer gebruik te maken? 

  Dat kan. Dat betekent dat je geen huur meer betaalt voor de rest van het academiejaar.

  Je overhandigt je sleutel van je kamer op één van de momenten waarop je dat zelf verkiest. Het moment waarop jij je registreert is het moment waarop wij je stipt aan het onthaal in home Vermeylen verwachten voor de afgifte van de sleutel en badge. Vanaf het moment waarop je je sleutel en badge hebt afgegeven, kan je niet meer terug naar je kamer. 

  Je badge zal na hoger genoemde registratie opnieuw actief zijn vanaf maandag 13 juli, zodat je de nodige tijd hebt om je verhuis te regelen. We willen je uitdrukkelijk vragen om de verhuisbewegingen in de tijd te beperken. 

  Mocht je hierover nog vragen hebben, stel ze dan 


  Heb je voor volgend academiejaar een heraanvraag voor diezelfde kamer ingediend, en wens je dit academiejaar niet opnieuw van je kamer gebruik te maken? 

  Dat kan. In dat geval hoef je niets te ondernemen. Je hoeft ons hierover ook niet te berichten. Voor jou verandert er de facto niets. 

  Dat betekent dat je geen huur meer betaalt voor de rest van het academiejaar. Je zal om technische redenen wel nog steeds facturen krijgen, maar de factuur en de snel opvolgende creditnota met dezelfde som heffen elkaar op.

  Je spullen mag je in je kamer laten staan. Je sleutel en badge hoef je ook niet te overhandigen, die mag je bijhouden. Het is uiteraard evident dat je dan gedurende de rest van het academiejaar (tot het einde van je huurcontract op 13 september) geen gebruik maakt van je kamer. Inbreuken zullen opgespoord en gesanctioneerd worden. 

  Wens je toch enkele spullen uit je kamer te komen ophalen? Dat is nog éénmalig mogelijk. Laat het ons dan weten door je voor een dag naar keuze te registreren.  In dat geval heb je op gedurende 24 uur toegang tot je home. Daarna vervalt je toegang opnieuw.

  Jouw heraanvraag blijft ongewijzigd: je zal terug toegang krijgen tot het gebouw vanaf de start van de nieuwe overeenkomst. Dit is zaterdag 19.09.2020.

  Mocht je hierover nog vragen hebben, stel ze dan 


  Heb je voor volgend academiejaar een aanvraag ingediend voor een "interne verhuis" voor een andere kamer (of studio of flat), en wens je dit academiejaar niet opnieuw van je kamer gebruik te maken? 

  Dat kan. In dat geval hoef je niets te ondernemen. Je hoeft ons hierover ook niet te berichten. Voor jou verandert er de facto niets. 

  Dat betekent dat je geen huur meer betaalt voor de rest van het academiejaar. Je zal om technische redenen wel nog steeds facturen krijgen, maar de factuur en de snel opvolgende creditnota met dezelfde som heffen elkaar op.

  Je spullen mag je in je kamer laten staan. Je sleutel en badge hoef je ook niet te overhandigen, die mag je bijhouden. Het is uiteraard evident dat je dan gedurende de rest van het academiejaar (tot het einde van je huurcontract op 13 september) geen gebruik maakt van je kamer. Inbreuken zullen opgespoord en gesanctioneerd worden.  

  Wens je toch enkele spullen uit je kamer te komen ophalen? Dat is nog éénmalig mogelijk. Laat het ons dan weten door je voor een dag naar keuze te registreren.  In dat geval heb je op gedurende 24 uur toegang tot je home. Daarna vervalt je toegang opnieuw.

  De afdeling Huisvesting zal je contacteren wanneer je kan verhuizen naar je andere kamer (of studio of flat). Wij zullen je hierover te gepasten tijde informeren, van zodra de mogelijkheid zich aanbiedt.

  Mocht je hierover nog vragen hebben, stel ze dan 

   


  Dat kan. Dat betekent dat je geen huur meer betaalt voor de rest van het academiejaar.

  Je overhandigt je sleutel van je kamer op één van de momenten waarop je dat zelf verkiest. Het moment waarop jij je registreert is het moment waarop wij je stipt aan het onthaal in home Vermeylen verwachten voor de afgifte van de sleutel en badge. Vanaf het moment waarop je je sleutel en badge hebt afgegeven, kan je niet meer terug naar je kamer. 

  Je badge zal na hoger genoemde registratie opnieuw actief zijn vanaf maandag 13 juli, zodat je de nodige tijd hebt om je verhuis te regelen. We willen je uitdrukkelijk vragen om de verhuisbewegingen in de tijd te beperken. 

  Mocht je hierover nog vragen hebben, stel ze dan 

   

  Waar kan ik informatie vinden omtrent het Coronavirus?

  Voor meer info check de updates op www.ugent.be/coronavirus of https://www.info-coronavirus.be/nl/

  Bij extra vragen, mail naar

  Heb je een vraag over maatregelen in het Gentse, kijk dan op de website van de Stad.

   

  English version