Kamer Plus op site Kantienberg


Aanvraag

Tot onze spijt moesten wij je eerder meedelen dat wij voorlopig geen positief gevolg kunnen geven aan je aanvraag tot het bekomen van een wooneenheid in de universitaire homes. 

Er is niets mis gegaan met de aanvraag: je aanvraag werd wel degelijk verwerkt zoals het hoort. Er zijn nu eenmaal veel aanvragen ontvangen met een hogere prioriteit, zoals heraanvragende studenten.

Op dit ogenblik zijn alle wooneenheden toegewezen en is er een wachtlijst. Ook jouw aanvraag staat tot tegenbericht op deze wachtlijst.

Progressie op de wachtlijst

Jouw plaats op de wachtlijst zal gegarandeerd nog veranderen: na de bekendmaking van examenresultaten van de huidige bewoners zullen er immers nog wooneenheden vrijkomen. Veel studenten vroegen immers 'voor de zekerheid' hun kamer opnieuw aan, niet wetende hoe deze examenperiode zal uitdraaien.

Daarenboven zijn er jaarlijks vele aanvragen in onze wachtlijst én toegekende contracten geslopen, ingediend in maart, waar de student pas in de laatste maanden van het humaniora een beslissing zal maken over de definitieve studiekeuze en uiteindelijk niet zal inschrijven aan de UGent. In dat geval mag deze student niet huren en komen ook deze wooneenheden vrij.

De boodschap die wij willen meegeven is dan ook: niet meteen panikeren.

Dezelfde situatie doet zich overigens voor op de private markt, wat je wellicht kan geruststellen: ook hier zullen verhuurders pas na de bekendmaking van de punten (begin juli) te weten komen of de huidige huurders zullen verder studeren, afgestudeerd zijn... of zelfs pas na de herexamens in september.

Je kan je plaats op onze wachtlijst en een inschatting naar progressie navragen op +32 (0)9 264 71 00. 
Hou daarbij het op de e-mail vermelde aanvraagnummer bij de hand en luister goed naar de uitleg van onze medewerkers

Onze onthaalmedewerkers kunnen na enige dagen de plaats op de wachtlijst relativeren, met behulp van geanonimiseerde cijfergegevens: de ene plaats is immers de andere niet. Enkele dagen na de ontvangst van de e-mail, is immers al veel informatie verzameld. 

Perspectief: een voorbeeld

 • Zelf sta je op plaats 200, en deed je een aanvraag met alle homes in je prioriteiten
 • De eerste dertig studenten willen misschien uitsluitend een studio
 • De daaropvolgende 40 studenten willen misschien enkel een kamer in home Fabiola of Vermeylen
 • 100 studenten, uit de 1800 studenten met een toegewezen kamer of die voor jou op de wachtlijst staan; studeren af, stoppen met studeren, vinden iets op de private markt...
 • Dit resulteert dat de dertigste kamer die vrijkomt op site Boudewijn of Astrid na de bekendmaking van de punten voor jou is. 

Als dit je situatie zou zijn eind juni, dan had je alle voorgaande jaren een wooneenheid tegen het nieuwe academiejaar.

 

Enige geruststelling kan je ook vinden in onze statistieken: ongeveer de helft van onze homebewoners zijn niet-beursgerechtigde studenten.

Momenteel staan er nog steeds beursstudenten op de wachtlijst, dus er volgen nog honderden wijzigingen na midden-juni.

Extra mogelijkheid: een "kamer plus" op site Kantienberg

Buiten wachten op de toewijs van een kamer of annuleren is er, uitsluitend voor volgend academiejaar een nieuwe mogelijkheid om op te nemen in je homevoorkeuren.
Graag hadden we je hierover willen informeren.

 

 

Site Kantienberg bestaat uit 4 homes: Home Groningen (Voetweg 64 & Stalhof 43), Home Uppsala (Stalhof 47), Home Göttingen (Stalhof 49), Home Canterbury (Stalhof 51). Deze homes zijn verbonden via een loopbrug op de eerste verdieping en hebben onderling geen verschillen.

 

Routebeschrijving
Google street view

Eigenschappen van de kamers plus

 • Grootte: 15 m²
 • Gemeubileerd (bed, matras, kleerkast, bureau, stoel, bedlinnen aanwezig)
 • Eigen badkamer met toilet, douche en lavabo
 • Koelkast (tafelmodel zonder vriesvak) op de kamer

Download hier de inventaris van de kamers 

Eigenschappen van het gebouw

 • Tussen 4 en 6 verdiepingen
 • 551 kamers
 • Gemeenschappelijke keuken(s) op elke verdieping

 

 

Type

 

Kamer plus

 

 

Standaard huurprijs

 

€ 402

 

 

Huurprijs bijna-beurs (*)

 

€ 299

 

 

Huurprijs beursstudent (*)

 

€ 279

 

 

(*) na aftrek HUURVERMINDERING, uitsluitend mogelijk voor (bijna-)beursgerechtigden.

 

Wat is er in de maandelijkse huurprijs inbegrepen?

 • de basishuur van de wooneenheid (bekijk de omschrijving van elke wooneenheid)
 • het verbruik van elektriciteit, water en verwarming
 • het gebruik van onbeperkt internet in de kamer via de kabel en wifi
 • gemeenschapsruimtes (ontspanningsruimte, studeerzaal, solarium...)
 • het poetsen van de gemeenschappelijke delen
 • aanvullende brandverzekering
 • 24/7 permanentiedienst

 


Aanbod slechts voor 1 academiejaar

Door de recente Coronacrisis worden er in het academiejaar 2020-2021 veel minder inkomende uitwisselingsstudenten verwacht.
Daardoor kunnen we een groot deel van de wooneenheden, die normaal uitsluitend voor deze doelgroep beschikbaar zijn, een zogeheten "kamer plus" met eigen sanitair, eenmalig aan de reguliere studenten aanbieden.

 Dit is echter enkel mogelijk voor academiejaar 2020-2021.

Na dit academiejaar zal je dus geen gebruik meer kunnen maken van een kamer+ op de site Kantienberg.

Wel heb je recht op een heraanvraag voor een wooneenheid: het zal alleen een andere wooneenheid zijn, in één van de andere homes.

Hou hiermee dus rekening: indien je intekent op een kamer plus, dan loopt je huurovereenkomst op site Kantienberg tot uiterlijk 19.09.2021. 
Na een tijdige heraanvraag tussen 1 maart en 1 mei 2021, zal je dus in september 2021 sowieso moeten verhuizen naar een andere home.

Intern reglement en maatregelen

Hetzelfde intern reglement, waar je je reeds mee akkoord verklaarde bij je kameraanvraag, is van toepassing in deze homes.
Hou ook rekening met de maatregelen die getroffen worden inzake Corona: net zoals in de andere homes worden deze ook op deze homes toegepast.

Meerwaarde van kamer plus

Waar op andere homes enkel reguliere studenten verblijven, zal je op de site Kantienberg samenwonen met internationale studenten. Het gaat om ongeveer de helft van de bewoners. Dus wil je kennis maken met vreemde talen en culturen, dan is dit the place to be.

Deze kamers hebben elk een eigen toilet en douche, alleen de keuken deel je met andere studenten. Voor een vergelijking tussen de huurprijzen van de homes of de gemiddelde huurprijs op de private markt, en de ligging en omschrijving van de andere homes,  kan je op onze pagina's terecht.

 

 

Je hebt op dit moment immers drie keuzes. We diepen ze even uit.

Je aanvraag blijft sowieso op de wachtlijst staan, tot tegenbericht.

1. Je blijft wachten op de wachtlijst

 • Zolang je geen huurovereenkomst werd aangeboden, kan je gratis annuleren
 • Om te weten of een overeenkomst er zit aan te komen, bel je best geregeld naar ons onthaal voor een update van je plaats op de wachtlijst
 • Indien je dat wenst, kan je je voorkeuren nog aanpassen om in aanmerking te komen voor meer homes dan oorspronkelijk aangeduid

Wijzig je voorkeuren

 • Opgelet: we wijzen, tot dinsdag 30.06.2020 op de middag, de kamer plus eenheden toe aan geïnteresseerden volgens de plaatsen op de wachtlijst.
 • Hierna kan je ook je voorkeuren nog uitbreiden, maar zal dit op een "first come first served" basis gebeuren.

Contacteer ons onthaal 

Je kan ook een e-mail sturen, maar hou rekening met een verwerkingsperiode van vijf werkdagen.
Gebruik om de verwerkingstijd te minimaliseren.

2. Je wil een kamer plus op site Kantienberg toevoegen aan jouw voorkeuren

 • We wijzen, tot dinsdag 30.06.2020 op de middag, de kamer plus eenheden toe volgens de plaats op de wachtlijst. 
  Hierna kan je nog intekenen voor een kamer, maar zal dit op een "first come first served" basis gebeuren, dan reserveren we de kamer plus eenheden niet langer volgens de wachtlijst en enkel indien er nog beschikbaar zijn.
 • Je krijgt bij toewijs van een kamer plus een wooneenheid met eigen sanitair en douche, een wooneenheid die normaal niet op de locatie Heuvelpoort beschikbaar is.
 • Ook voor academiejaar 2021-2022 - mits een tijdige heraanvraag - gegarandeerd een kamer, maar wel in een home van een andere site (geen kamer plus)

U kan eveneens

3. Je wil je kameraanvraag annuleren

 • Zolang je geen huurovereenkomst hebt ontvangen, kan je gratis annuleren
 • Opgelet: doe dit tijdig en uit eigen initiatief: indien wij de aanvraag toewijzen, en u annuleert of reageert niet op het aanbod, dan is een administratieve kost verschuldigd. Voor meer info over annuleren en hoe u dit kunt doen: 

Meer informatie over de andere homes?