Internet op de homes: FAQ

Huisregels, configuratiedata en contactgegevens bij problemen met het connecteren met het internet in een Universitaire Home.

Homes Groningen, Uppsala, Göttingen, Canterbury (Site Kantienberg) en Heymans

• verbinding via kabel

1. Configureer uw computer zodat de IP-instellingen (IP-adres en DNS-serveradres) automatisch worden toegewezen.
    Dit is meestal standaard het geval. Als je kan surfen naar hotspot.studenteninternet.be is dit in orde.
  2. Voor deze homes is het niet nodig om eerst een VPN-verbinding op te zetten.
    Let op, voor VPN gelden er bandbreedtebeperkingen!
  3. Beveilig je computer en hou rekening met de maatregelen tegen illegaal gebruik van het netwerk
  4. Het gebruik van het internet is verbonden aan enkele huisregels!
  • Wifi

1. Kies het netwerk 'eduroam' en vul uw loginnaam@ugent.be (of e-mailadres) en uw UGent wachtwoord in wanneer u het login venster te zien krijgt

(VERGEET "@ugent.be" NIET toe te voegen als u uw loginnaam gebruikt).

2. De eerste maal dat u verbinding maakt, komt de vraag of u het certificaat dat door het netwerk wordt aangeboden vertrouwt. Dit is een normale veiligheidsvraag. Het certificaat is TERENA SSL CA 3. De "radius server" is ugnps.UGent.be.

Accepteer het certificaat.

3. Wanneer je je wachtwoord wijzigt, zal je daarna het Eduroam profiel moeten verwijderen en opnieuw verbinden.
  4. Technische info aan UGent:
  • Netwerknaam/SSID: eduroam (let op: kleine letters) (wordt gebroadcast)
  • Beveiligingstype: WPA2 in combinatie met IEEE 802.1X (deze combinatie wordt soms aangeduid als WPA2-Enterprise)
  • Versleutelingstype: AES
  • Authenticatiemethode: PEAP
  • Authenticatieprotocol: MSCHAP / Sub authenticatie methode: EAP-MSCHAP V2

Gedetailleerde instellingen per type toestel en/of besturingssysteem.

5. Het gebruik van het internet is verbonden aan enkele huisregels!

• Problemen

Voor een snelle opvolging, contacteer de gebruikersondersteuning van studenteninternet.
E

Kan een buur wel connecteren in jouw kamer, maar jij niet, ga dan even langs bij de DICT Helpdesk.

Homes Astrid, Bertha, Boudewijn, Fabiola en Vermeylen

• verbinding via kabel

1.  Configureer uw computer zodat de IP-instellingen (IP-adres en DNS-serveradres) automatisch worden toegewezen.
    Dit is meestal standaard het geval. Als je kan surfen naar helpdesk.ugent.be is dit in orde.
    Indien je niet naar helpdesk.ugent.be kan surfen, controleer dan of een IP-adres uit de range 172.16.X.X. is toegewezen aan uw toestel.
  2. Indien je niet surft via Athena, dan dien je voor alle externe sites en webtoepassingen eerst een VPN-verbinding op te zetten.
    Let op, voor VPN gelden er bandbreedtebeperkingen!
  3. Beveilig je computer en hou rekening met de maatregelen tegen illegaal gebruik van het netwerk
  • Wifi

(VERGEET "@ugent.be" NIET toe te voegen als u uw loginnaam gebruikt).

Accepteer het certificaat.

4. Technische info aan UGent:
  • Netwerknaam/SSID: eduroam (let op: kleine letters) (wordt gebroadcast)
  • Versleutelingstype: AES
  • Authenticatiemethode: PEAP
  • Authenticatieprotocol: MSCHAP / Sub authenticatie methode: EAP-MSCHAP V2

Gedetailleerde instellingen per type toestel en/of besturingssysteem.

5. Beveilig je computer en hou rekening met de maatregelen tegen illegaal gebruik van het netwerk

• Problemen

Contacteer de DICT Helpdesk vanop afstand, vul een webformulier in of ga langs met je toestel.

E