200 jaar UGent gelanceerd op opening academiejaar

(27-09-2016) De opening van het academiejaar 2016-2017 was er een om niet snel te vergeten. We lanceerden niet alleen onze nieuwe huisstijl, maar maakten ook het programma van 200 jaar UGent bekend.

In 2017 wordt de UGent 200 jaar, en dat mag uitgebreid gevierd worden met een jaar vol activiteiten. Op de opening van het academiejaar werd het programma van het jubileumjaar voorgesteld, dat je kan vinden op 200.ugent.be. "We staan vandaag voor een symbolisch scharniermoment", aldus rector Anne De Paepe. "Naast een trotse terugblik op onze geschiedenis is het vooral de vraag naar onze maatschappelijke rol die we ons de komende maanden zullen stellen. Welke universiteit wil de UGent in de toekomst zijn?" Lees meer over de visie achter het programma van 200 jaar UGent in magazine Durf Denken

Bekijk hier de foto's van de openingsplechtigheid. Tijdens de opening presenteerden we ook heel wat videomateriaal: een animatievideo over 200 jaar Universiteit Gent, de gloednieuwe UGent-film en een filmpje over onze nieuwe huisstijl.

Animatievideo '200 jaar UGent'


Nieuwe corporate film van de UGent


Animatiefilm nieuwe huisstijl