Weetjes

(28-02-2017) Studentenhomes, Durf Denken, boontjes uit Kenia, Young Zonta, Bouworde, Game of Ghenteneers

  • Studentenhomes - Vanaf woensdag 1 maart kan je voor volgend jaar een kot aanvragen in een van de studentenhomes. Ontdek de voordelen van de homes.
  • Durf Denken - De nieuwe editie van Durf Denken is uit! Je leest er onder meer over de opening van De Krook en leuke wandelingen door Gent die gidsen uitstippelden voor onze 200ste verjaardag. Lees het magazine online.
  • Boontjes uit Kenia - Een aanzienlijk deel van ons voedsel wordt goedkoop in het Zuiden geteeld, in omstandigheden die vaak te wensen overlaten voor lokale producenten en arbeiders. Twee doctoraatsstudenten van de UGent organiseren in samenwerking met Vredeseilanden een debat over die belangrijke maatschappelijke kwestie. Afspraak op donderdag 9 maart. Lees meer.
  • Young Zonta - Op 11 maart start 'Young Zonta on tour'. De organisatie richt zich onder meer op gendergelijkheid en ondernemerschap bij vrouwen. Lees meer.
  • Bouworde - Bouworde vzw organiseert al meer dan 60 jaar wereldwijd vrijwilligersreizen voor jongeren tot 30 jaar. Wil je veertien dagen meedraaien in een centrum voor kinderen met een beperking in Kroatië? Vier weken bouwen aan een informaticalokaal in Togo? Of kennismaken met het onderwijs in Tanzania of Indonesië? Het kan allemaal! Ontdek het aanbod.
  • Game of Ghenteneers - Op 26 maart is het de finale van het stadsspel Game of Ghenteneers! Coupure Links en Coupure rechts strijden nog steeds om de titel van strafste studentenbuurt. Lees meer.