Plechtige proclamatie

This information in English

 

Na jaren hard werk heb je je welverdiende diploma op zak. En dat mag niet ongemerkt voorbijgaan, want het maakt ons trots jou een UGent-alumnus te noemen.

We bezorgen je een waardige uitzwaaiplechtigheid, zelfs in tijden van Covid-19. Uitzonderlijk zien we elkaar 2x: digitaal in oktober en daarnaast op een fysieke, facultaire bijeenkomst.

Hou deze pagina in de gaten, de informatie wordt regelmatig geüpdatet.
Laatste update: donderdag 17 september 2020.

Digitale uitzwaaiplechtigheid

Op vrijdagavond 9 oktober 2020 vieren we feest vanuit ons kot. Om je waardig uit te zwaaien organiseert de UGent een digitaal afstudeerevenement voor alle kersverse alumni. Ook je familie en vrienden zijn welkom, want als er één voordeel is aan een digitale proclamatie, dan is het wel het ongelimiteerd aantal gasten. Elk vanuit onze eigen bubbel. We beloven er samen met comedian Erhan Demirci iets bijzonders van te maken! Meer info volgt heel binnenkort!

 

Controleer of je persoonlijke contactgegevens correct geregistreerd zijn in Oasis. Zo kunnen we je blijven bereiken, ook nadat je UGent-mailbox is afgesloten.

Fysieke proclamaties

Je toga aantrekken en baret opzetten, het is een bijzonder moment. Omdat we je heel graag nog eens terugzien, organiseren de faculteiten een échte, fysieke bijeenkomst. Inclusief fotomoment.

Het spreekt voor zich dat dit feestelijke gebeuren in alle veiligheid moet verlopen en we daarvoor rekening houden met de nationale veiligheidsmaatregelen en aanbevelingen.

De timing van deze terugkeermomenten is nog niet voor alle opleidingen precies gekend. De aangekondigde data zijn onder voorbehoud van wijzigingen omwille van coronamaatregelen:

 • Faculteit Letteren en Wijsbegeerte: 7 en 8 november 2020
 • Faculteit Recht en Criminologie: info volgt later
 • Faculteit Wetenschappen: voorjaar 2021
 • Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen: voorjaar 2021
 • Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur: 16, 17 en 18 oktober 2020
 • Faculteit Economie en Bedrijfskunde: voorjaar 2021
 • Faculteit Diergeneeskunde: voorjaar 2021
 • Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen: voorjaar 2021
 • Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen: 14 november 2020
 • Faculteit Farmaceutische Wetenschappen: voorjaar 2021
 • Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen: voorjaar 2021

 

FAQ

 1. Zullen mijn ouders uitgenodigd zijn voor de fysieke proclamatie?

  Dit is afhankelijk van opleiding tot opleiding. Onder andere de timing van je proclamatie, het aantal studenten en de locatie beïnvloeden de mogelijkheid om gasten te verwelkomen op een veilige manier. Via je faculteit ontvang je meer informatie over jouw proclamatie.

 2. Waar vinden de fysieke proclamaties plaats?

  In de meeste gevallen worden de fysieke proclamaties georganiseerd in de Aula (Voldersstraat 9) en het Ufo (Sint-Pietersnieuwstraat 33). Via je faculteit ontvang je meer informatie over de proclamatie van jouw opleiding.

 3. Zal ik een toga en baret kunnen dragen?

  Ja, het blijft een bijzonder moment om je toga en baret op te zetten. We zorgen ervoor dat dit in alle veiligheid verloopt.

 4. Op welke dag vinden de fysieke proclamaties plaats?

  In de meeste gevallen worden de proclamaties georganiseerd op zaterdagen en zondagen. Je ontvangt een uitnodiging van jouw faculteit met de exacte datum.

Diploma

Meer info

Alumni netwerkBaret

Na de proclamatie kan je aansluiten bij het UGent Alumni netwerk.

Na je studies

Wat na je studies? Je hebt ongetwijfeld heel wat vragen. Wij helpen je op weg.

Gerelateerde inhoud