Plechtige proclamatie

Na jaren hard werk heb je je welverdiende diploma op zak. En dat mag niet ongemerkt voorbijgaan, want het maakt ons trots jou een UGent-alumnus te noemen. We bezorgen je een waardige uitzwaaiplechtigheid, zelfs in tijden van Covid-19. Uitzonderlijk zien we elkaar 2x: digitaal in oktober en daarnaast op een fysieke, facultaire bijeenkomst.

This information in English

Digitaal uitzwaaimoment

COVID-19 zorgde ervoor dat de fysieke proclamaties, die traditiegetrouw in juli en september plaatsvinden, uitgesteld moesten worden. Daarom kwamen we op vrijdag 9 oktober met z’n allen virtueel samen om te vieren. Comedian Erhan Demirci trad op als host en werkte hiervoor samen met Joost Van Hyfte, Griet Dobbelaere, Latif Ait, Devoo Beatbox en tal van geëngageerde pas afgestudeerde UGent’ers. Als apotheose van de show werden na de slotrede van rector Rik Van de Walle de namen van alle 6.763 afgestudeerden op de Boekentoren geprojecteerd.

 

Herbekijk de opname van het digitaal uitzwaaimoment van vrijdag 9 oktober 2020.

Fysieke proclamaties

Je toga aantrekken en baret opzetten, het is een bijzonder moment. Omdat we je heel graag nog eens terugzien, organiseren de faculteiten een échte, fysieke bijeenkomst. Inclusief fotomoment. Het spreekt voor zich dat dit feestelijke gebeuren in alle veiligheid moet verlopen en we daarvoor rekening houden met de nationale veiligheidsmaatregelen en aanbevelingen.

De faculteiten die hun terugkeermoment nog niet organiseerden, hopen dit te kunnen doen in het voorjaar 2021. Meer concrete informatie hierover volgt begin 2021.

 • Faculteit Letteren en Wijsbegeerte: voorjaar 2021
 • Faculteit Recht en Criminologie: voorjaar 2021
 • Faculteit Wetenschappen: voorjaar 2021
 • Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen: voorjaar 2021
 • Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur: 16, 17 en 18 oktober 2020
 • Faculteit Economie en Bedrijfskunde: voorjaar 2021
 • Faculteit Diergeneeskunde: voorjaar 2021
 • Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen: voorjaar 2021
 • Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen: voorjaar 2021
 • Faculteit Farmaceutische Wetenschappen: voorjaar 2021
 • Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen: voorjaar 2021

 

FAQ

Zullen mijn ouders uitgenodigd zijn voor de fysieke proclamatie?

Dit is afhankelijk van opleiding tot opleiding. Onder andere de timing van je proclamatie, het aantal studenten en de locatie beïnvloeden de mogelijkheid om gasten te verwelkomen op een veilige manier. Via je faculteit ontvang je meer informatie over jouw proclamatie.

Waar vinden de fysieke proclamaties plaats?

In de meeste gevallen worden de fysieke proclamaties georganiseerd in de Aula (Voldersstraat 9) en het Ufo (Sint-Pietersnieuwstraat 33). Via je faculteit ontvang je meer informatie over de proclamatie van jouw opleiding.

Zal ik een toga en baret kunnen dragen?

Ja, het blijft een bijzonder moment om je toga en baret op te zetten. We zorgen ervoor dat dit in alle veiligheid verloopt.

Op welke dag vinden de fysieke proclamaties plaats?

In de meeste gevallen worden de proclamaties georganiseerd op zaterdagen en zondagen. Je ontvangt een uitnodiging van jouw faculteit met de exacte datum.

Diploma

Meer info

Alumni netwerkBaret

Registreer je als kersvers alumnus/alumna op het nieuwe alumniplatform infinitum.ugent.be en durf denken, je hele leven lang.

Na je studies

Wat na je studies? Je hebt ongetwijfeld heel wat vragen. Wij helpen je op weg.

Gerelateerde inhoud