Onderwijs in academiejaar 2021-2022

Kleurcodes

De UGent doet er alles aan om je veiligheid on campus maximaal te garanderen. Indien de coronacijfers gunstig blijven evolueren, zal het academiejaar 2021-2022 kunnen opstarten in code groen, waarbij geen bijzondere coronamaatregelen meer van toepassing zijn.

Indien de vaccinatiecampagne vlot blijft lopen, zullen zo goed als alle personeelsleden en studenten voor de start van het academiejaar de kans gekregen hebben om zich te laten vaccineren. Het voornemen om het volgende academiejaar op te starten in code groen zal voor aanvang van het academiejaar (vermoedelijk een eerste keer medio augustus) opnieuw geëvalueerd worden.

Ventilatie

Het belang van een goede ventilatie in lokalen werd de voorbije maanden sterk benadrukt. Vanaf academiejaar 2021-2022 zal de luchtkwaliteit in alle leslokalen en auditoria van de UGent met behulp van CO2-meters gemonitord worden. Wanneer zou blijken dat deze luchtkwaliteit onvoldoende zou zijn, zullen er de nodige maatregelen genomen worden in functie van de gezondheid van lesgevers en studenten.

Coronarichtlijnen voor studenten - ziekte en besmetting

Ondanks de vaccinaties zullen we ook in academiejaar 2021-2022 nog geconfronteerd worden met coronabesmettingen. Graag geven we je hierbij nog wat informatie mee hoe we hiermee omgaan aan UGent.

Voorkom besmetting

Internationalisering in 2021-2022

Internationalisering blijft als strategische onderwijsdoelstelling ook belangrijk in academiejaar 2021-22. Wanneer mobiliteit kan, wordt dit gefaciliteerd voor UGent-studenten en buitenlandse studenten. Meer info op deze pagina.

Praktische info voor een vlotte start

Onderstaande pagina's zijn betrouwbare bronnen van informatie over alle aspecten van je studentenleven, ongeacht de coronamaatregelen.