Study-OO's voor nieuwe studenten

Study-OO: een vaste studieplek voor eerstebachelors

Wie voor het eerst aan de UGent komt studeren, zoals generatiestudenten, schakelstudenten en nieuwe internationale studenten, krijgen onze extra aandacht en zorg. Studenten in het eerste bachelorjaar worden ingedeeld in kleinere studiegroepen. Elke studiegroep krijgt een eigen StudyCoach: een persoonlijke begeleider en mentor die studenten op weg helpt met al hun vragen.

Voor de opleidingen met weinig practica voorziet de UGent voor deze studiegroepen een vaste studieplek: de Study-OO (Study Online On Campus). Hier kan je als student uit het eerste bachelorjaar samen online interactieve lessen volgen, en samenwerken aan opdrachten, oefeningen, en voorbereidingen. Je krijgt er ook coaching en in sommige groepen ook practica of oefeningen.

Locaties

Er zijn 60 Study-OO's verspreid over de UGent-campussen en externe locaties (Ghelamco Arena, Flanders Expo en Urbis).

Download het grondplan en bekijk welke ingang je moet nemen. Van daar vind je wegwijzers die je de weg tonen tot aan je Study-OO.

Veelgestelde vragen

Het gaat om groepen tussen 20 en 50 studenten. De grootte van de groep is afhankelijk van de grootte van de Study-OO.

De opleiding zal de groepen indelen. We kiezen er voor om de studiegroepen zo heterogeen mogelijk samen te stellen. Er zal dus weinig vrijheid zijn om zelf te kiezen in welke groep je zit, de opleiding zal de groepen indelen. Het is de bedoeling dat je vooral nieuwe en verrijkende contacten kunt uitbouwen.

Neen, we verplichten jou niet om gebruik te maken van de Study-OO. Als er geen activiteiten plaatsvinden waar je aanwezigheid vereist is, dan kies je er zelf voor of je naar de Study-OO komt. We willen het echter wel warm aanbevelen, het zal een plek zijn waar je met de studenten van jouw studiegroep kunt afspreken, samen online lessen kunt volgen, samen opdrachten maken of samen studeren. En misschien houd je er meteen wat goeie vrienden aan over!

Een studiegroep krijgt een vaste Study-OO toegewezen die ze op vaste momenten tijdens de week kunnen gebruiken om samen te komen. Elke studiegroep zal de Study-OO 2 à 3 halve dagen per week ter beschikking hebben.

De StudyCoach is meestal een masterstudent en wordt het aanspreekpunt van jouw studiegroep. De Studycoach zal jullie wegwijs maken, zal af en toe naar de studiegroep komen, zal jullie op weg helpen als nieuwe student, kan een luisterend oor zijn en kan jullie doorverwijzen naar de juiste diensten als je met vragen zit.

Neen, de StudyCoach doet geen individuele begeleiding, maar detecteert noden en verwijst je door naar het gepaste begeleidingsaanbod binnen de UGent. Aan de UGent heb je trouwens in elke faculteit een monitoraat met studie- en trajectbegeleiders. Zij nemen allerlei initiatieven om het studeren vlotter en efficiënter te laten verlopen.

Praktische info

In een Study-OO kan je samen met je vaste studiegroep lessen volgen, studeren, werken en ontspannen. Ook andere groepen maken gebruik van deze ruimte.

Samen doen we er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hou daarom rekening met enkele afspraken.

Study-OO afspraken