BARC en Biogazelle gaan samenwerken op geavanceerde genetische tests in klinische studies

(16-01-2018) Biogazelle voegt zich bij de pool van gespecialiseerde laboratoria van Bio Analytical Research Corporation, de globale labo-divisie van Cerba HealthCare.

Bio Analytical Research Corporation (BARC), de globale labo-divisie van Cerba HealthCare, heeft aangekondigd dat Biogazelle zal toetreden tot de pool van deskundige laboratoria waarmee zij regelmatig samenwerken.

BARC is een netwerk van klinische laboratoria die aanwezig zijn op vijf continenten. De afgelopen jaren heeft BARC zijn samenwerking met deskundige klinische O&O-partners regelmatig uitgebreid. Deze voortdurende uitbreiding biedt BARC en zijn klanten een gemakkelijke toegang tot de nieuwste technologieën en deskundig advies, variërend van solide weefselwerk tot flow-cytometrie of genetica in dit geval.

De UGent spin-off Biogazelle biedt deskundige laboratoriumdiensten voor de kwantificering van nucleïnezuren (genexpressie, mutatie en kopieanalyses) om haar klanten te ondersteunen bij de ontwikkeling van diagnostica en therapeutica. Aangepaste workflows voor klinisch relevante monsters - van vloeibare biopsieën tot gefixeerde weefsels - zijn beschikbaar. Bovendien biedt Biogazelles geavanceerde RNA-biomarker ontwikkelingsprogramma een 'end-to-end-oplossing' van RNA-biomarker panel detectie (inclusief vloeibare biopsieën) tot de ontwikkeling van een PCR-gebaseerde moleculaire diagnostische test. Biogazelle werkt tevens als een gespecialiseerd laboratorium op het gebied van klinische proeven en in routinematige diagnostische instellingen.