Brolis Semiconducters is nieuwkomer van het jaar

(01-03-2018) Tijdens de Foreign Investment Trophy 2018 won Brolis Semiconductors de prijs voor Nieuwkomer van het Jaar 2018.

Drie buitenlandse investeerders vielen in de prijzen voor hun bijdrage aan de Vlaamse economie tijdens de Foreign Investment Trophy 2018. Deze plechtige ceremonie werd voor het zesde jaar op rij georganiseerd door Flanders Investment & Trade (FIT). Het agentschap onderstreept hiermee het belang van buitenlandse investeringen in Vlaanderen. Het in Gent gevestigde Brolis Semiconductors kreeg de Newcomer of the Year Trophy.

Brolis Semiconductors werd opgericht door de drie Vizbaras-broers. Het technologiebedrijf spitst zich toe op infraroodlichtbronnen voor uiteenlopende toepassingen: van nachtkijkers tot toestellen die gassen detecteren in graansilo’s. In 2017 kozen de Litouwers voor TechLane Ghent Science Park om hun eerste vestiging op Vlaamse bodem neer te planten: een nieuw kantoor voor O & O. Daarvoor werkte Brolis al jaren nauw samen met het Photonics Research Center van de Universiteit Gent.

In de komende drie jaar gaan 5 tot 10 ingenieurs aan de slag in de Gentse vestiging. Die zal de lichttechnologie van Brolis integreren op siliciumchips. “We kregen al een warm onthaal in Vlaanderen”, vertelt medeoprichter Augustinas Vizbaras. “Dat we nu de Newcomer of the Year Trophy 2018 mee naar huis mogen nemen, doet daar nog een schepje bovenop. Het is niet alleen een eer, maar ook een erkenning van onze medewerkers. Zonder hen zouden we hier niet staan.”

Vlaanderen is in trek
Kristijonas, Dominykas en Augustinas Vizbaras, de drie broers achter het technologiebedrijf, ontvingen de trofee van Marc Van Gastel, afdelingshoofd Invest bij FIT. Claire Tillekaerts, ceo bij FIT, lichtte de keuze toe: “De investering van Brolis toont dat Vlaanderen innovatieve spelers weet aan te trekken door middel van gerichte ondersteuning. Vorig jaar investeerden buitenlandse bedrijven 2,08 miljard euro in onze regio en creëerden zo 5.377 jobs. Buitenlandse investeringen zijn niet alleen een motor voor onze economie en tewerkstelling, ze versterken ook onze reputatie als een toplocatie voor zakendoen.”