InBiose en DuPont ontvangen EU-goedkeuring

(16-04-2018) Inbiose en DuPont ontvangen EU-goedkeuring van hun eerste oligosaccharide-ingrediënt voor menselijke moedermelk op de Europese markt.

UGent spin-off Inbiose en DuPont Nutrition & Health vieren de wettelijke goedkeuring van hun eerste ingrediënt voor menselijke oligosacchariden (HMO) voor babyvoeding op de Europese markt.

Oligosacchariden voor menselijke moeders, complexe koolhydraten in moedermelk, zijn een belangrijke doorbraakinnovatie in zuigelingenvoeding, en ontwikkelen een product met meer gezondheidsvoordelen in verband met moedermelk.

Er zijn meer dan 100 HMO's gevonden in menselijke moedermelk, waarbij 2'-fucosyllactose (2'-FL) de meest voorkomende is. In 2016 hebben Inbiose en DuPont Nutrition & Health (DuPont) een gezamenlijke ontwikkelings- en licentieovereenkomst aangekondigd voor de exclusieve rechten voor de productie en commercialisering van 2'-FL en andere geselecteerde fucosylated HMO's voor voedseltoepassingen.

"Na vele jaren van kritisch onderzoek en aanzienlijke investeringen, zijn we verheugd om de eerste van ons assortiment oligosacchariden voor menselijke melk commercieel beschikbaar te zien worden, waarmee we een grote lacune in de voedingssamenstelling van zuigelingenvoeding aanpakken", aldus prof. Wim Soetaert, Voorzitter van Inbiose .

2'-fucosyllactose, zal door DuPont op de markt zal worden gebracht onder de merknaam CARE4U. Het is al goedgekeurd voor gebruik in voedingssupplementen, met potentiële toepassingen die verband houden met de spijsvertering en de gezondheid van het immuunsysteem.

 

Inbiose is een niet-beursgenoteerd 50-koppig bedrijf gevestigd in België. Inbiose heeft zijn sporen verdiend als leider in de ontwikkeling van oligosacchariden voor moedermelk, die van het allergrootste belang zijn voor de gezondheid van pasgeborenen en de ontwikkeling van zuigelingen. Het bedrijf ontwikkelt kosteneffectieve processen voor de productie van speciale koolhydraten met behulp van het gepatenteerde GlycoActives biotechnologische platform. Inbiose richt zich op speciale koolhydraatingrediënten met differentiërende functionaliteiten die tegemoetkomen aan de behoeften op de wereldmarkten, gebieden zoals menselijke en dierlijke voeding, biomedische velden, landbouwtoepassingen en daarbuiten. Het bedrijf blijft partnerschappen zoeken om dergelijke nieuwe ingrediënten te ontwikkelen en op de markt te brengen.

 

DuPont Nutrition & Health, een businessunit van de divisie DowDuPont Specialty Products, combineert diepgaande kennis van voedsel en voeding met huidig ​​onderzoek en gespecialiseerde wetenschap om een ​​ongeëvenaarde waarde te leveren aan de voedings-, dranken-, farmaceutische en voedingssupplementindustrieën.