SBO-beurzen voor UGent-onderzoek

(07-07-2021) Internationale expertpanels met een academische, industriële en sociale achtergrond maakten de 16 geselecteerde SBO-onderzoeksprojecten voor nieuwe waardevolle economische of sociale producten of diensten bekend.

Het programma Strategisch BasisOnderzoek (SBO) betreft vernieuwend onderzoek dat in geval van wetenschappelijk succes een vooruitzicht biedt voor latere economische of maatschappelijke toepassingen (in de vorm van een nieuwe generatie van producten, processen en/of diensten). Het SBO-programma is opgedeeld in twee finaliteitsdelen: een economisch programmadeel voor projecten met een primaire economische finaliteit en een maatschappelijk programmadeel voor projecten met een primaire maatschappelijke finaliteit.

De Universiteit Gent is onderzoekspartner in 9 van deze succesvolle projecten, waarvan er 4 worden gecoördineerd door de UGent. Het onderzoek van professor Steven Goossens (Cancer Research Institute Ghent (CRIG) - UGent) naar acute leukemie en van professor Claude Lambert (VIB-UGent) naar nieuwe targets voor sepsisonderzoek krijgen elk 2 miljoen euro.