UGent blijft actief in het oprichten van spin-offs

(26-10-2017) Ontdek hier enkele van onze recent opgerichte spin-off bedrijven aan UGent:

Smartivize

Smartivize wil de UGent-Shoppervision-technologie commercialiseren,. Deze technologie registreert het gedrag en de aandacht van consumenten in warenhuizen en supermarkten door te volgen wat ze zien wanneer ze door een winkel wandelen. Het bedrijf werd geïnitieerd binnen de onderzoeksgroep "Image Processing and Interpretation" (IPI) van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en kreeg financiering van het Vlaanderen Agentschap Innovatie & Ondernemen (VLAIO).

BiFast

Bifast ontwikkelt high speed I/O chips. Zij bieden zowel ASIC als standaardproducten. Hun vlaggenschip is een 110Gbps transceiver chipset voor datacenter-communicatie via twin axiale koperkabels. Dit project werd gefinancierd door het Industrieel Onderzoeksfonds (IOF) aan UGent en gesteund door de Onderzoeksgroep "Electromagnetism, RF and High-Speed Circuits and Systems" binnen ID-Lab.

iMPULSE

iMPULSE is opgericht door drie onderzoekers die allemaal een doctoraat in de Experimentele Psychologie behaalden aan UGent en talrijke publicaties in internationale peer-reviewed tijdschriften in de cognitieve en hersenwetenschappen op hun palmares kunnen schrijven. Via iMPULSE willen zij hun neurowetenschappelijke expertise en knowhow aanbieden om toegepaste marketing- en managementvragen op te lossen. Vragen worden aangepakt met de meest recente technologische innovaties in marktonderzoek (bijvoorbeeld mobiele EEG, mobiele fNIRS, mobiele eye tracking, mobiele fysiologische metingen, VR, online reactietaken, online emotion tracking, ...).

ML2Grow

ML2Grow biedt voorspellende tools op basis van artificiële intelligentie die de besluitvorming verbeteren bij het optimaliseren van processen en systemen, uitgaande van de klantengegevens en het model. Een voorbeeld hiervan is het oogstvoorspellingtools voor serres. Deze spin-off werd opgericht met de steun van de onderzoeksgroep Machine Learning en Data Mining van IDLab.

 

Dit jaar zijn nog meer nieuwe spin-off bedrijven gepland, in verschillende domeinen zoals chemische procesmodellering, medische apparatuur en silicon photonics.