Vacature Business manager MATCH

(10-11-2020) UGent zoekt een business manager voor het Materials Tomographical Characterisation (MATCH) platform.

MATCH staat voor MAterials Tomographical CHaracterisation platform en moet het Vlaamse expertsieplatform worden op gebied van tomografische materiaalkarakterisatie. Dit platform sluit aan op de groeiende nood om de slagkracht van het materiaalonderzoek op basis van beeldanalyse aan UGent verder te vergroten binnen een versterkt Europees beleid inzake materialen (waaronder circulaire economie, zeldzame materialen, recyclage, multi-functionele, duurzame en ecovriendelijke materialen). UGent IOF breidt zijn HyCT, iKnow en DuraBUILDmaterials consortia, alledrie al meer dan 10 jaar actief, uit met een extra medewerker om het MATCH platform te managen en verder uit te bouwen over een termijn van 5 jaar.

Centraal hierin staat het reeds bestaande en internationaal erkend UGent 'Center for X-ray Tomography', UGCT, dat tevens een UGent expertisecentrum en core facility is. Vertrekkende van een brede waaier aan academische toepassingen, waarbij hout, geo- en bouwmaterialen het dichts aanleunen bij de kern van de deelnemende consortia, wordt het potentieel van UGCT binnen MATCH verder uitgewerkt voor alle materiaalklassen waarbij academische en industriële vragen centraal staan in het kader van het materialiseren van ingenieursontwerpen.

De taak van de business manager is onder meer het verder professionaliseren van het bestaande UGCT platform, het afsluiten van raamakkoorden met industriële partners, het verder inzetten op strategische vernieuwing van de beeldvormende capaciteiten, evenals het nationaal en internationaal scouten van samenwerkings-verbanden en nieuwe trends in CT-ontwikkelingen in functie van materiaalonderzoek.