Vrouwelijke ondernemers in the spotlight

(08-03-2020) Vrouwelijke ondernemers aan de UGent. Wie zijn ze? Met Internationale Vrouwendag in het achterhoofd, is het hoog tijd om hen in de bloemetjes te zetten!

In het mannenbastion dat de deep tech startup sector vandaag nog steeds is, moeten zij stevig hun mannetje staan. En toch groeit bij de UGent gestaag het aantal vrouwelijke ondernemers. Met zowel een vrouwelijke CEO, Kim De Nolf, als voorzitter, Sofie Baeten, levert de onlangs opgerichte UGent spin-off QustomDot als laatste in de rij nogmaals het bewijs dat het tij aan het keren is. De afgelopen vijf jaar namen zes vrouwen het heft in handen om UGent spin-offs te leiden: Hilde Windels bij AntelopeDX, An Van Den Bulcke bij Avroxa, Danae Delbeke bij Indigo Medical, Els Beirnaert bij Aelin Therapeutics, Isabel Vercauteren bij Alphea.Bio en Sofie Piepers bij Mexcellence.

 

Sofie Baeten, managing partner van Qbic, één van de grootste, interuniversitaire spin-off fondsen in Europa, en voorzitter van de Raad van Bestuur van QustomDot bevestigt: “Zelfs in onze dossiers, die typisch vanuit een sterk wetenschappelijke basis vertrekken, zien we meer en meer vrouwen de stap naar het ondernemerschap zetten. We kunnen dat alleen maar toejuichen.” Keep up the good work!

 

Voor al je vragen rond ondernemen op basis van je academische onderzoek kun je terecht bij UGent TechTransfer