Lezing Win-winnovatie met Piet Verhoeve

When
20-10-2017 from 14:00 to 17:00
Where
The Foundry, Jozef Kluyskensstraat 31, 9000 Gent
Language
Dutch
Organizer
Jolien Coenraets
Contact
jolien.coenraets@ugent.be
Website
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-lezing-win-winnovatie-met-piet-verhoeve-38141094039
Add to my calendar

Het tijdperk van ‘wij doen alles zelf’ is zo goed als voorbij. Gedaan met bedrijven of onderzoeksinstellingen die zich volledig van de buitenwereld afschermen. De organisatie van de toekomst is een specialist in zijn eigen niche, die samenwerkt met andere partijen voor wat hij niet in huis heeft, over organisatiegrenzen heen. Daarbij wint hijzelf én zijn partners: Win-Winnovatie dus.

Piet Verhoeve, auteur van het recent verschenen boek Win-winnovatie, komt in deze lezing toelichten hoe we dit concreet kunnen doen. Welke partners passen bij je organisatie? Welk type partnership is voor jou weggelegd? Jij wil meer marktaandeel, je partner wil een onderzoeksproject binnenhalen of maatschappelijke vooruitgang boeken: is samenwerking dan wel mogelijk? Tijdens de lezing gaan we dieper in op enkele voorbeelden.

Piet Verhoeve behaalde, na zijn ingenieursstudie aan de KU Leuven, een doctoraat aan de UGent, waarbij hij heel wat samenwerkingservaring opdeed in Europese projecten. In 2001 ging hij aan de slag bij Televic. Door samenwerking met onderzoekscentra hielp hij deze KMO transformeren tot een wereldwijd bedrijf in communicatiesystemen. Momenteel leidt hij het Interdisciplinair Coöperatief Onderzoeksprogramma ICON (iMinds, nu imec), waarbij universiteiten en bedrijven de handen in elkaar slaan met het oog op innovatie.

Programma

14:00 Lezing win-winnovatie
15:30 Nabespreken bij een hapje en een drankje