Discussievoormiddag Welzijn op het Werk

Wanneer
28-06-2022 van 09:30 tot 13:30
Waar
Paviljoen Vandenhove, Rozier 1, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Brecht Neyt
Contact
Brecht.Neyt@UGent.be

Introductie

U kent UGent @ Work misschien al door de vele onderzoekscommunicaties (blogposts, kennisclips, Stories @ UGent @ Work) die we het afgelopen jaar deden. Onderzoek rond werk en arbeidsmarkt meer tot bij de kernstakeholders van dat onderzoek brengen is namelijk één van onze kerndoelstellingen. Een andere kerndoelstelling van UGent @ Work is om meer in interactie te gaan met de kernstakeholders van onderzoek rond werk en arbeidsmarkt. Daartoe willen we u graag uitnodigen op dinsdag 28 juni voor een discussievoormiddag (9.30–13.30u) rond ‘Welzijn op het Werk’ in het Paviljoen Vandenhove (Rozier 1, 9000 Gent). Zie verder voor het programma.

Tijdens de eerste sessie van deze discussievoormiddag zullen vragen vanuit het publiek rond welzijn op het werk (die op voorhand worden verzameld) beantwoord worden vanuit wetenschappelijke evidentie aan de hand van een panelgesprek. Naast UGent-experts rond welzijn op het werk halen we voor dit panelgesprek met onder andere prof. dr. Arnold Bakker en prof. dr. Evangelia Demerouti de absolute wereldtop in wetenschappelijk onderzoek rond welzijn op het werk naar Gent. Tijdens de tweede sessie van de discussievoormiddag wordt ingegaan op inzichten in/ideeën voor toekomstig onderzoek omtrent welzijn op het werk vanuit het publiek (die ook op voorhand worden verzameld). We zijn er namelijk van overtuigd dat mensen die in de praktijk bezig zijn met welzijn op het werk inzichten hebben in en ideeën hebben voor onderzoeksvragen die academici niet hebben. We willen die kennis graag gebruiken als input voor toekomstig onderzoek omtrent welzijn op het werk. We sluiten de discussievoormiddag af met een netwerkreceptie.

Programma

9.30–9.40u – Openingswoord door Stijn Baert, hoofdpromotor van UGent @ Work

9.40–10.10u – Voorstelling panelleden door Lesley Arens, moderator van het panelgesprek en redacteur van #ZigZagHR

10.10–11.00u – Panelgesprek rond vragen omtrent welzijn op het werk vanuit het publiek (het publiek krijgt de kans om hun vragen zelf te stellen)

11.00–11.20u – Pauze

11.20–12.00u – Panelgesprek rond inzichten in/ideeën voor toekomstig onderzoek omtrent welzijn op het werk vanuit het publiek (het publiek krijgt de kans om die inzichten/ideeën zelf kort voor te stellen)

12.00–13.30u – Netwerkreceptie

Inschrijven

Deze discussievoormiddag wordt volledig gefinancierd door UGent (@ Work) en is dus gratis voor alle deelnemers. Inschrijven kan via deze link: https://forms.gle/9wodp1JyFKT2uxrS6. Via deze inschrijvingslink worden meteen ook de twee vragen gesteld die zullen dienen als input voor de twee panelgesprekken – hoe uitgebreider jullie daar op antwoorden; hoe boeiender de discussievoormiddag wordt, dus neem hier graag vijf à tien minuten de tijd voor. Inschrijven vóór woensdag 22 juni 2022. Vragen omtrent deze discussievoormiddag kunnen gesteld worden via e-mail aan Brecht Neyt, coördinator van UGent @ Work (Brecht.Neyt@UGent.be).

Registreer online