Onderzoeksteam Know & Predict IT wint Venture Track prijs van Expedition DO!

(10-11-2021) Een professionele jury verkoos Steven Mertens als een van de drie winnaars van het UGents start-up programma Expedition DO!

Van onderzoek naar innovatie

Expedition DO!.PNGMet Know & Predict IT ontwikkelde onderzoeker Steven Mertens een oplossing die werknemers en specialisten helpt te navigeren doorheen de software die ze dagdagelijks gebruiken. Op die manier wordt passieve software omgebogen in actieve software die het werkleven makkelijker maakt en ruimte creëert voor andere taken. De eerste toepassingsfocus ligt op de gezondheidssector.

Met deze Venture Track prijs kan Steven nu effectief zijn UGent spin-off oprichten dankzij de verdere begeleiding van het Venture Track Team van UGent TechTransfer.

Ook studententeams halen prijzen binnen bij Expedition DO!

Studenten Wouter Janssen en Tiebe Parmentier willen met Tekst.ai (www.tekst.ai) door middel van Natural Language Processing bedrijven en overheden helpen om minder tijd te verliezen aan hun mailboxen.

Gutsy verenigt studenten Achilles Hannecart en Jack Lathouwers. Samen willen zij een duurzame revolutie starten van insect-based dierenvoeding.

Voor het harde werk aan hun start-upidee worden de winnende teams, Know & Predict IT, Tekst.ai en Gutsy, volgende maand beloond met een inspirerend bezoek aan Slush in Helsinki waar ze hun ondernemend netwerk verder kunnen uitbouwen. Daarnaast ontvingen ze bijkomende prijzen van UGent TechTransfer en de Gentse coworkinghub Kohezie. 

Ook het publiek mocht zijn zegje doen en verkoos Hay Health met (alumni-)studenten Niels Vermeire en Caydie Van Brabant tot publiekslieveling. Daar hangt voor de jonge ondernemers een Voka Bryo-traject aan vast. 

Over Expedition DO!

Expedition DO! ondersteunt ondernemende UGent-studenten en -onderzoekers om in 7 maanden tijd van idee naar business te gaan. Expedition DO! 2021 werd ondersteund door Upkot, Liantis, Birdhouse & Belfius. De volgende editie start in maart, inschrijvingen openen op 1 februari.

Meer over het programma: https://do.ugent.be/aanbod/programma/expedition-do/