Examens

Examencommissies

Er zijn twee soorten examencommissies, één per deliberatiepakket en één per opleiding. Meer info hierover vindt u in het Onderwijs- en Examenreglement.

Samenstelling examencommissie Bachelor- en Masteropleiding in de biologie

Examenroosters

Vanaf 1/12/23-22/3/24-17/7/24 kan je via Time Edit of Oasis (ga naar Mijn kalender) je definitieve persoonlijk examenrooster bekijken.

Meer info vind je hier.

Op de pagina examens en feedback vind je een antwoord op praktische vragen :

  • Heb je overlap ? Geef voorrang aan het opleidingsonderdeel uit het laagste modeltrajectjaar en vraag om je ander examen te verplaatsen. Je kan enkel examens verplaatsen als je situatie voldoet aan de regels van het onderwijs- en examenreglement - artikel 75
  • Ben je ziek ? Bezorg binnen 3 dagen een ziektebriefje aan fsa.we@ugent.be en neem contact met de lesgever voor een inhaalexamen.

Richtlijnen examentoezicht

Praktisch reglement bij het verloop van examens in de opleidingen bachelor en master in de biologie

Examenperiodes

De examenperiodes zijn te vinden in de Academische kalender

Feedback bij examens

De meeste lesgevers delen hun data i.v.m. feedback mee via hun vaksite in Ufora.

Examenresultaten

De examencijfers van de 1 ste examenperiode worden (voor de faculteit Wetenschappen) bekendgemaakt via OASIS: semester 1 op 10/2/24 (14u), semester 2 op 4/7/24: http://oasis.ugent.be.

De examencijfers van de 2de examenperiode (september) worden (voor de faculteit Wetenschappen) bekendgemaakt via OASIS op 24/9/24 (14u) : http://oasis.ugent.be.