Dag van de Wetenschap

Wanneer
24-11-2019 van 11:00 tot 17:00
Waar
Krijgslaan 281 9000 Gent (Campus Sterre, gebouw S2, practicumlokaal gelijkvloers)
Voertaal
Nederlands
Door wie
Peter Dubruel
Contact
Peter.Dubruel@ugent.be
Website
https://www.dagvandewetenschap.be/
Voeg toe aan mijn agenda

De Chemie-vakgroepen van de Faculteit Wetenschappen van de UGent gooien de deuren open en doet ook dit jaar opnieuw mee aan de Dag van de Wetenschap op de 3e zondag van november. 

In het laboratorium kun je terecht voor doorlopende demonstraties van in de praktijk veel gebruikte chemische processen en methoden, zoals het extraheren van kleur- en geurstoffen uit planten, scheiden van mengsels, enzovoort... De liefhebbers kunnen proeven van een ijsje, gemaakt met behulp van vloeibare stikstof. Bij sommige proeven mag je helpen en je zelf gemaakte product meenemen naar huis.

Daarnaast stellen verschillende onderzoeksgroepen hun onderzoek voor aan de hand van demo’s. Zo zal de onderzoeksgroep “Organische Synthese” uitleggen hoe men probeert om, met behulp van eenvoudige chemische bouwstenen, de complexe stoffen op te bouwen die voorkomen in levende wezens. Ze doen dit aan de hand van een demoproef waarin men precies het tegenovergestelde doet, nl. het afbreken vaan een complexe, in de natuur voorkomende stof, tot haar essentiële bouwstenen.

 

Twitter: @chemistryUGent