Geoloog met kennis van geothermie voor het project GeoCamb-(m/v/x) - Belgische Geologische Dienst / KBIN

(12-03-2020) De Belgische Geologische Dienst (BGD)- Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen zoekt een geoloog in het kader van het GeoCamb project

De Belgische Geologische Dienst (BGD), departement van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, is op zoek naar een geoloog voor 1 jaar in het kader van het GeoCamb (Brain-Be 2.0) project

Taken

Samenstellen en organiseren van bestaande gegevens van de ondergrond (geologisch, hydrogeologisch en geothermisch) in samenwerking met GeoCamb-partners Beheren van de verkenning van de ondergrond binnen het project (case studies en privé-projecten) van mogelijke overheidsopdrachten tot monitoringanalyses, testen, metingen en bemonstering op bouwplaatsen, in nauwe samenwerking met de verschillende belanghebbenden. Metingen uitvoeren van de thermische conductiviteit in het labo.

Het evalueren van de milieurisico's van geothermische projecten in de Cambrische sokkel Deelnemen aan de implementatie van een communicatiestrategie Helpen met het coördineren, promoten en communiceren (vergaderingen, notulen, rapporten, evenementen, conferenties, publicaties, sociale netwerken, enz.) van het project.

DIPLOMA

U bezit een universitair Masterdiploma in de Geologie met goede kennis van geothermie/hydrogeologie.
Een rijbewijs B en toegang tot een auto is wenselijk voor veldwerk.

TECHNISCHE COMPETENTIES

  • Kennis van geothermie, geologie, hydrogeologie en mineralogie (meer bepaald de geologie van Brussel, Waals-Brabant en Vlaams-Brabant).
  • Kennis van het gebruik van GIS-software met een voorkeur voor ArcGIS, databankbeheer met Microsoft Access.

GENERIEKE COMPETENTIES

  • Goede organisatorische vaardigheden (projectbeheer, respect voor deadlines, organisatie van vergaderingen en evenementen) zijn wenselijk.
  • Enthousiasme voor veldwerk en toegepast onderzoek.
  • Goede communicatieve vaardigheden in verscheidene aspecten: geschreven (rapporten en wetenschappelijke papers), mondeling (spreken in het openbaar) en internet (sociale media, websites, blogs).

PLUSPUNTEN ZIJN

Kennis van Frans en Engels ( geschreven & gesproken)

Wij bieden

  • Een contract van bepaalde duur van één jaar.
  • Verloning volgens het wettelijke barema voor een graad SW1 zonder anciënniteit voor het wetenschappelijke personeel aan de federale overheid, gepubliceerd bij de overheid (http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi/welcome.pl) A.R. 2.6.2010 (publicatie 10.6.2010). De kandidaat zou best kunnen beginnen op 1 Mei 2020.
  • De werkplaats is de Belgische Geologische Dienst - Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, Jennerstraat 13,1000 Brussel
  • Gratis openbaar vervoer tussen de woonplaats en het Instituut en de mogelijkheid van een fietspremie tussen de woon- en werkplaats.

Solliciteren

Stuur je motivering en CV per e-mail tot en met 15 maart 2020 naar epetitclerc@naturalsciences.be ter attentie van Mevrouw Estelle Petitclerc, Belgische Geologische Dienst.

Een mondeling en praktisch interview zal voor de geselecteerde kandidaten plaatsvinden op 23-24 Maart 2020. De kandidaten dienen bereikbaar te zijn op 19 maart om hun beschikbaarheid voor het interview te bevestigen.

Vragen?
Stuur een mail naar de verantwoordelijke geoloog, Estelle Petitclerc.

 

» Lees de vacature na op de website van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen