Doe mee met de Dag van de Wetenschap op 26/11

(22-11-2017) Ook de faculteit Wetenschappen heeft een ruim aanbod van activiteiten.

Kun jij nog zonder wetenschap? Zonder wetenschap sta je in je blootje! Snel even douchen, een koffietje drinken, de kinderen met de auto naar school brengen, je e-mails lezen ... Dat wordt lastig zonder wetenschap. Tijdens de Dag van de Wetenschap ontdek je hoe wetenschap en technologie je dagelijks leven bepalen.

Grasduin hier in het volledige activiteitenaanbod.

Wooow Wetenschapsfestival Gent - een gratis en wonderlijk Wetenschapsfestival in het MIAT in Gent.

Tientallen wetenschappers van Arteveldehogeschool, HoGent, KU Leuven, Odisee en Universiteit Gent zijn die dag present om je te laten proeven van hun onderzoek.

Wooow richt zich tot jong en oud, met activiteiten gaande van lezingen en films, over workshops voor kinderen en volwassenen en gegidste wandelingen, tot een echte experimentenmarkt.

Deelnemen is gratis, voor sommige activiteiten is inschrijven nodig.
Bekijk het volledige programma en download het handige activiteitenschema (pdf).

Doe-Chemie Centrum

In het Doe-Chemie Centrum op Campus Sterre (S12) kun je terecht voor doorlopende demonstraties, van in de praktijk veel gebruikte chemische processen en methoden, zoals het extraheren van kleur- en geurstoffen uit planten, scheiden van mengsels, enzovoort... Kom, ontdek, proef en doe mee!  Meer informatie.

UGent Volkssterrenwacht Armand Pien

Bezoek de Volkssterrenwacht, verken de wonderlijke wereld van de meteoren of ontdek het Mocca project.

Lees meer artikels over: