Beleef je Dag van de Wetenschap voluit bij de faculteit Wetenschappen!

(08-11-2018) Op zondag 25/11/2018 valt er ook bij de faculteit Wetenschappen van UGent voor elk wat wils te beleven.

Ontdek hoe wetenschappelijk onderzoek en technologische innovaties hun plaats veroverd hebben in elk aspect van ons dagelijks leven, en hoe het belangrijke troeven zijn voor onze toekomst.

Je vindt onze enthousiaste medewerkers op verschillende locaties:

WoooW Wetenschapsfestival (Industriemuseum)Wooow Wetenschapsfestival

Ontdek het leven diep in de oceaan, de wereld van het kleine en minder kleine in 3D, de wondere wereld van onze darmflora, een Virtual Reality-kijk op de wereld ... er is te veel om op te noemen!

Van 10-17 uur in het Industriemuseum (voormalig MIAT), Minnemeers 10, 9000 Gent

Ontdek hier alle activiteiten in het Industriemuseum.

Chemie gooit deuren open! (Campus Sterre)Chemie gooit deuren open

De Chemie-vakgroepen van de Faculteit Wetenschappen van de UGent gooien de deuren open! In het laboratorium kun je terecht voor doorlopende demonstraties van in de praktijk veel gebruikte chemische processen en methoden. Experimenteer zelf mee of proef een ijsje gemaakt met behulp van vloeibare stikstof.

Van 10-17 uur, Campus Sterre, gebouw S2, practicumlokaal gelijkvloers, Krijgslaan 281, 9000 Gent

Volkssterrenwacht Armand PienUGent Volkssterrenwacht Armand Pien

Breng een bezoekje aan de volkssterrenwacht in Gent, met onder andere de prachtige telescoop uit 1880 in de grote koepel, het synoptische weerstation en uniek zicht op Gent vanaf het dakterrras. Of reis mee naar de maan of (waarom niet?) het universum.

Van 14-17 uur, Rozier 44, 9000 Gent (Ingang via Gezusters Lovelingstraat)

Het volledige programma van de Dag van de Wetenschap vind je hier.

Lees meer artikels over: