Stem Elke Debrie naar de EOS-scriptieprijs 2017 voor haar statistisch onderzoek naar het Belgische kustklimaat

(30-11-2017) Statistische analyse van het Belgische kustweer van 1950 tot nu toont aan dat de gemiddelde temperaturen stijgen en de windsnelheid daalt.

Elke Debrie (Master in de wiskunde) ging in haar thesis op zoek naar patronen in het Belgische kustweer door gegevens van 1950 tot heden te analyseren. Ze kwam zo tot de vaststelling dat de gemiddelde temperaturen stijgen aan een tempo van meer dan 2 °C per eeuw en dat de windsnelheid aan onze kust -gemiddeld genomen- daalt.

Lees meer: "Wordt de Belgische kust het nieuwe Aruba?"

Wie wint de EOS-prijs 2017? Stem mee!

Via de prijs bekronen het populairwetenschappelijke maandblad EOS en Scriptie vzw jaarlijks de beste scriptie in de harde wetenschappen. De EOS-jury nomineerde 5 finalisten uit ruim 140 inzendingen en roept nu het publiek op om via een poll mee te bepalen wie de winnaar wordt. Stemmen kan tot en met 6 december. Het aantal stemmen telt voor een kwart mee in de totale beoordeling door de jury. Breng hier je stem uit voor Elke.

Wie de winnaar wordt, maakt EOS-hoofdredacteur Raf Scheers bekend op de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs op maandag 18 december in de Minardschouwburg in Gent. De winnaar krijgt een cheque van 1.000 euro en ziet een artikel over zijn of haar werk in EOS Magazine verschijnen.

© 2017 Scriptieprijs

Lees meer artikels over: