Kom op 10/03/2020 naar de opening van de Pimp your Campus-tuin op Campus Sterre!

(25-02-2020) Samen met jullie willen we de komst inleiden van de nieuwe tuin tussen S4 en S5 op Campus Sterre. Steek mee de handen uit de mouwen, sponsor of kom gewoon meevieren.

Op dinsdag 10 maart willen we met jullie de komst vieren van de nieuwe tuin én het heengaan van de verharding tussen S4 en S5 op Campus Sterre. Deze vernieuwing is een onderdeel van Pimp your Campus, een project dat inspeelt op het ritme en de behoeftes van de gebruikers van de campus. De nieuwe tuin is geen afgewerkte plek, maar een Baanbreker: het is een tuin in wording, waar stukken asfalt worden uitgebroken en groen wordt ingezaaid.

Daarnaast willen we op Campus Sterre de ontmoeting tussen medewerkers, studenten en bezoekers bevorderen door het creëren van ‘community’-plekken, waar je kan sporten, samen discussiëren of gewoon samen zijn. Pingpong, voetbal, een looppad, BBQs, een lounge: het zijn enkele voorbeelden van wat reeds beschikbaar is of waaraan gewerkt wordt.

Steek op 10 maart mee de handen uit de mouwen of kom gewoon mee vieren!

Op het programma:

  • 12:00 – 16:30: Steek mee de handen uit de mouwen in de tuin.
  • 17:00 – 18.00: Inhuldiging van het looppad rond de Sterre met de rector, de logistiek beheerder, studenten, medewerkers en buurtbewoners, gevolgd door een estafetteloop door de studentenkringen. Schrijf je in en loop mee!
  • 18:00: Inhuldiging van de tuin en aftrap van de Baanbrekers-sponsoractie met een receptie aangeboden door de faculteit.

De studentenkringen verkopen hapjes en drankjes gedurende de activiteiten.

Je kan hier inschrijven.

 

BaanbrekersSponsor een Baanbreker
Het decanaat van de Faculteit Wetenschappen heeft door haar ruimtes efficiënter te gebruiken een financiële compensatie ontvangen van de UGent en investeert dat budget in de herwaardering van haar campussen. Om die herwaardering verder te zetten, is jouw hulp nodig. Wil je zelf of met je groep mee eigenaar worden van initiatieven rond je gebouw, op je campus, dan kan dit via een sponsoractie die we op 10 maart lanceren. Sponsor vierkante meters ontharding, breng ideeën aan om jouw campus te vergroenen,  geef overbodige parkeerplaatsen en onnodige voetpaden een nieuwe bestemming...

Ik wil steunen
Goed plan! Schrijf je bijdrage (25 euro per m²) over op rekeningnummer BE26 3900 9658 0329 (BIC: BBRUBEBB) met vermelding van ‘Pimp your Campus’ en je naam en e-mailadres. Vanaf 40 euro ontvang je een kwijtschrift voor belastingvermindering (fiscaal attest), waarmee 45% van de gift gerecupereerd kan worden in de belastingaangifte.

Stortingen vanuit UGent kassen kunnen via interne overboekingen naar CA7000 fonds V. Stuur ons in dat geval een mail met vermelding van (groeps)naam en overboeking.

Ik heb gesponsord, maar wat nu?
We gaan vanaf april aan de slag met alle gesponsorde vierkante meters en gaan in samenspraak met de sponsors, de groenbeheerder en de architecte van de site op zoek naar plaatsen waar ontharding een meerwaarde biedt, welke beplantingen mogelijk zijn, hoe biodiversiteit verder kan ontwikkeld worden...

Bekijk onze vorige acties op de Beeldbank van de UGent.

Naar het Facebook event.

Plaats van het gebeuren: Faculteit Wetenschappen, Campus Sterre aan gebouw S4-S5, Krijgslaan 281, 9000 Gent

Contact: decaan.we@ugent.be