Het hart van gastprofessor Maria-Cristina Ciocci klopt niet enkel voor de wiskunde

(05-11-2018) Maria-Cristina Ciocci gaat in het nieuwe Canvas televisieprogramma 'Team Scheire' mee op zoek naar concrete oplossingen voor dagdagelijkse problemen van mensen met een beperking of andere problemen.

© Gianni Barbieux

In de faculteit Wetenschappen van UGent doceert ze als gastprofessor wiskundige analyse aan 18-jarigen, maar het hart van prof. Maria-Cristina Ciocci klopt niet alleen voor de wiskunde.

Sinds kort maakt ze immers deel uit van Team Scheire, een nieuw Canvas televisieprogramma waarin Lieven Scheire een team van 'makers' heeft samengesteld bestaande uit acht programmateurs, wetenschappers, ingenieurs en ontwerpers.

Deze 'makers' gaan op zoek naar manieren om het dagelijkse leven te vergemakkelijken van mensen die door een beperking of andere problemen moeilijkheden ondervinden. Elke aflevering nemen enkele teamleden hierbij het voortouw.

In de derde en de vijfde aflevering (12 en 26 november) komt Maria-Cristina aan bod. Kan zij zich hierbij ook helemaal uitleven in haar passie Wiskunde, voor haar "de koningin der wetenschappen"?

Lees het interview in Het Laatste Nieuws van 30/10/2018: De Gentse makers van Team Scheire: “Alles begint met interesse.”

Meer info op www.canvas.be

Kijk op VRT NU: Wie is maker Cristina Ciocci?

Lees meer artikels over: