Van overstromingskaarten naar risicokaarten en 3D-modellen

Waar/Wanneer? - Voordracht -Inschrijven? - Andere voordrachten

Waar/Wanneer?

donderdag 7 februari 2019 - 19u-20u: voordracht + aansluitende receptie
Faculteit Wetenschappen - Campus Sterre - Krijgslaan 281 - Gent - gebouw S9 - 2e verdieping - Aud.A2
De campus is gemakkelijk bereikbaar met de fiets, de bus en de trein. (De campus ligt op wandelafstand van station Gent-Sint-Pieters.)
Indien u toch met de wagen komt kan u op de avond van de lezing de campus op- en afrijden. De slagbomen zullen open staan of automatisch openen wanneer u voorrijdt. Er is een lift in het gebouw aanwezig.

Voordracht

Prof. Philippe De Maeyer - Vakgroep Geografie - Onderzoekgroep Cartografie / GIS

Sinds geruime tijd werkt de onderzoeksgroep CartoGIS mee aan onderzoek om overstromingsrisico’s - met name de impact welke overstromingen mogelijks hebben - te karteren. Over welke risico’s spreken we en hoe kan men dit risico bepalen? Niet alleen hebben overstromingen een economische impact (direct en indirect) of kunnen ze slachtoffers eisen, maar tevens kunnen ze sociale, ecologische of culturele schade veroorzaken. Kan men daar een goede inschatting van maken? Is er een eenduidig model mogelijk? Hoe sterk is men gebonden aan beschikbare data(kwaliteit)?

Inschrijven

U kan uw aanwezigheid aangeven via de EventManager. U ontvangt dan een bevestigings-e-mail waarin nog eens duidelijk locatie, datum en uur staan vermeld. Het is wenselijk om dit te doen omdat wij u dan in geval van een wijziging onmiddellijk via e-mail op de hoogte kunnen brengen. Mocht u last minute toch niet kunnen aanwezig zijn, dan is het niet nodig dat u ons hiervan op de hoogte brengt.

Andere voordrachten

Deze voordracht maakt deel uit van een reeks ingericht in het kader van Public Outreach. Zo brengen we actueel onderzoek aan de faculteit wetenschappen tot bij een breed publiek. Bekijk het volledige programma voor 2018-2019.

Wens je voortaan op de hoogte te blijven van deze voordrachten, schrijf je in op onze . (Enkel klikken en versturen.)