Wat is zo fascinerend aan vissentanden?

Waar/Wanneer? - Voordracht - Inschrijven? - Andere voordrachten

Waar/Wanneer?

donderdag 10 januari 2019 - 19u-20u: voordracht + aansluitende receptie
Faculteit Wetenschappen - Campus Sterre - Krijgslaan 281 - Gent - gebouw S9 - 2e verdieping - Aud.A2
De campus is gemakkelijk bereikbaar met de fiets, de bus en de trein. (De campus ligt op wandelafstand van station Gent-Sint-Pieters.)
Indien u toch met de wagen komt kan u op de avond van de lezing de campus op- en afrijden. De slagbomen zullen open staan of automatisch openen wanneer u voorrijdt. Er is een lift in het gebouw aanwezig.

Voordracht

Prof. Ann Huysseune - Vakgroep Biologie - Onderzoekgroep Evolutionaire Ontwikkelingsbiologie

Toegegeven, weinig onderwerpen klinken zo onaantrekkelijk als onderzoek op vissentanden, of, ruimer, het skelet van vissen. Welnu, wist u dat vissentanden ons antwoorden kunnen geven op vragen zoals: waar komt uw en mijn gebit in de evolutie vandaan? Waarom hebben vele vissen tanden tot diep in de keel? Kunnen we van vissen leren hoe we onze tanden na verlies kunnen regenereren en niet langer implantaten hoeven te krijgen? In onze onderzoeksgroep proberen we deze en andere vragen rond het vissenskelet, te beantwoorden.

Inschrijven

U kan uw aanwezigheid aangeven via de EventManager. U ontvangt dan een bevestigings-e-mail waarin nog eens duidelijk locatie, datum en uur staan vermeld. Het is wenselijk om dit te doen omdat wij u dan in geval van een wijziging onmiddellijk via e-mail op de hoogte kunnen brengen. Mocht u last minute toch niet kunnen aanwezig zijn, dan is het niet nodig dat u ons hiervan op de hoogte brengt.

Andere voordrachten

Deze voordracht maakt deel uit van een reeks ingericht in het kader van Public Outreach. Zo brengen we actueel onderzoek aan de faculteit wetenschappen tot bij een breed publiek. Bekijk het volledige programma voor 2018-2019.

Wens je voortaan op de hoogte te blijven van deze voordrachten, schrijf je in op onze . (Enkel klikken en versturen.)