Erfgoeddag: rondleidingen - workshops - plantenbeurs - cafetaria

Wanneer
23-04-2017 van 10:00 tot 18:00
Waar
Plantentuin Universiteit Gent, K.L. Ledeganckstraat 35, 9000 Gent, Palmarium
Voertaal
Nederlands
Door wie
Gents Universiteitsmuseum i.s.m. de Vrienden van de Plantentuin
Contact
chantal.dugardin@ugent.be
Voeg toe aan mijn agenda

Op 23 april 2017 gaat in de Plantentuin Universiteit Gent de Erfgoeddag en Lentebeurs door.

Plantenmarkt tijdens erfgoeddag en lentebeursProgramma:

Geleide wandelingen: Zorg voor (bedreigde) planten

De plantentuin, een veilig toevluchtsoord. Ontdek hier hoe wij een bijdrage leveren aan het behoud van soorten, maak kennis met enkele van deze ‘zorgkinderen’.

Start rondleidingen starten om 10.00 u, 11.30 u, 13.30u, 15.00u aan de luifel en duren telkens 1 uur

Tentoonstelling + geleide wandeling: De Collectie Dierkunde pakt in.

Van juni 2016 tot september 2018 is het GUM-Collectie Dierkunde gesloten wegens renovatiewerken in het gebouw. Omdat de collectie nergens naartoe kan, moesten alle vijfigduizend objecten ter plaatse ingepakt en beschermd worden tegen alle gevaren van de komende werken. Een fotoreportage en een unieke 'spooky' kijk ter plaatse geven een beeld van hoe dit herculeswerk aangepakt werd.

De tentoonstelling is doorlopend te bezoeken in het Palmarium. Tussen 11 en 16 u vertrekt er elk uur een rondleiding (duur: 1 u).

Workshop: Hoe verzorg ik mijn kamerplant?

Hoe meer tijd we binnenskamers doorbrengen, des te belangrijker wordt het om planten in de leefomgeving te introduceren. Kamerplanten hebben een vermeende positieve invloed op de (geestelijke) gezondheid. Heb je echter geen groene vingers en zit je bij het zorgen voor een plant met je handen in het haar? Tijdens deze workshop verneem je tips en tricks om je kamerplant in optimale gezondheid te houden. Wil je graag weten welke beestjes je plant belagen? Breng deze dan gerust mee.

De workshop gaat door in het Palmarium en start om 14 u.

Workshop voor kinderen van 8 tot 11 jaar: In de watten gelegd - hoe raakt je zelfgemaakt cadeau veilig bij mama en papa?

Kom en maak zelf een cadeautje voor mama en papa. Maar hoe geraakt dit kostbare ding veilig tot bij hen? Hoe zorg je dat het niet breekt of scheurt? Leer het veilig inpakken, zodat het zeker niet kapot gaat onderweg.

De workshop gaat door in het Palmarium en start om 11 u en om 15 u (duur: 1 u)

Maximaal 2 x 20 deelnemers.

Inschrijving verplicht:

Workshop: Zorgen voor morgen? Digitale hygiëne voor beginners.

Heb jij ook zo'n massa leuke foto's die je niet meer print? In deze workshop geven we je tips & tricks hoe je vat kan krijgen op je digitale huishouding. We gaan praktisch aan de slag en dompelen jullie onder in de basisprincipes van de digitale hygiëne. We laten jullie ook kennismaken met enkele cleaningtools waar we meteen gebruik van zullen maken.

De workshop gaat door in lokaal 0.29 in het Ledeganckcomplex (ingang via de Plantentuin) en start om 10 u (duur: 2 u). Voor deze workshop is reservatie verplicht. Breng je eigen laptop mee.

Maximaal aantal deelnemers: 20

Inschrijven verplicht:

Lentebeurs

Liefhebbers kunnen een stand bekomen in het Palmarium van de Plantentuin. De plantenbeurs duurt van 10 u tot 18 u.

Het aanvoeren van plantenmateriaal kan gebeuren vanaf 9 u. Deelnemende standhouders krijgen gratis een stand van 3 m. Tafels en stoelen worden ter plaatse voorzien.

Indien u geïnteresseerd bent om deel te nemen, kunt u telefonisch (09/264 50 73) of per email contact opnemen met Chantal Dugardin.

Cafetaria

Doorlopend is er in het Palmarium cafetaria voorzien van 10 u tot 18 u.