Europalia Indonesië

Wanneer
08-10-2017 09:00 tot 22-10-2017 16:30
Waar
Victoriagalerij Plantentuin Universiteit Gent, K.L. Ledeganckstraat 35, 9000 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Gents Universiteitsmuseum - Etnografische collectie
Website
http://www.europaliaindonesie.ugent.be/
Voeg toe aan mijn agenda

De Plantentuin van de Universiteit Gent herbergt een aantal planten die rechtstreeks uit de oerwouden van Indonesië komen. Een speurtocht door de wonderwereld van exotische gewassen laat de bezoeker wetenswaardigheden ontdekken over Indonesische planten. Lees of hoor wat Indonesische studenten hierover weten te vertellen!

Maak kennis met de Indonesische cultuur in geuren en kleuren

Aan de hand van kookgerei en voorwerpen uit de traditionele veldarbeid wordt het leven in Indonesische dorpen geëvoceerd. Indonesische studenten en hun achterban stellen specerijen, kruiden en agrarische producten voor en verklappen misschien de heerlijkste recepten die ze kennen.

In dit intercultureel project staat kennisuitwisseling centraal over het belang van tradities en oude gebruiken maar ook over het hedendaagse gebruik van planten in geneeskunde en voedselindustrie.

Verjaardagstaart

Ter gelegenheid van de 200ste verjaardag van de Universiteit Gent kan je op zondag 8 oktober in de namiddag proeven van tal van Indonesische lekkernijen.

Verhalen voor kinderen

Op 11 en 18 oktober neemt Edwin Hantson de kinderen mee op een tocht door het Indonesische oerwoud met verhalen over exotische dieren zoals de kancil, de krokodil, hat aapje, de tijger en de jakhals.

Meer informatie over deze activiteiten vind je op de website van Europalia Indonesië.