Collecties

BloeiDe Plantentuin heeft een belangrijke opdracht met betrekking tot de conservatie van planten. Deze ex-situ biodiversiteitscollectie van ongeveer 10 000 plantensoorten biedt een veilige haven aan diverse bedreigde plantensoorten zoals Ceratozamia robusta, Dracaena umbraculifera en Hyophorbe verschaffeltii. Je kan ze herkennen aan het speciale bordje bij de plant. 

De kassen herbergen tropische en subtropische plantengroepen. Naast de publiekskassen zijn er een twintigtal collectiekassen. Hier worden planten van één familie of geslacht verzameld. De collectiekassen zijn niet toegankelijk voor het publiek.

Winterharde planten vind je in een van de afdelingen van de buitentuin. Je herkent hier planten gegroepeerd volgens een bepaald thema (rotstuin, mediterrane tuin) of op grond van hun natuurlijke verwantschappen (systematische afdelingen).

Hier vind je de lijst met momenteel erkende genera en de families waartoe ze behoren overeenkomstig APGIII.

Je kan onze levende collecties raadplegen op PlantCol en op WiSiWiS (Waar Staat Welke Soort?). Je vindt er ook een uitgebreid glossarium van botanische termen en een lijst met Nederlandse en wetenschappelijke plantennamen.