Fien - Biostatisticus

Fien - BiostatisticusAfgestudeerd in 2015

Werkt bij Galapagos

Functie: Biostatisticus

Hoe kijk je terug op de opleiding wiskunde?

Erg positief: ik heb het gevoel dat deze opleiding een zeer goede basis legt voor toekomstige jobs.  Je leert kritisch en analytisch nadenken waardoor je eender welk probleem durft aan te gaan. En de sfeer en vrienden die je leert kennen tijdens de opleiding, maken het des te plezanter.

Na je opleiding was het nog niet gedaan?

Na mijn opleiding wiskunde werd mij de kans aangeboden om te doctoreren aan de vakgroep data-analyse.  Ik heb statistische modellen leren ontwikkelen om psychologen te helpen in hun onderzoek. Dankzij de opleiding wiskunde leer je kritisch nadenken, waardoor je uitstekend voorbereid bent om als onderzoeker aan de slag te gaan

Tijdens die periode heb ik ook de master-na-master in de statistical data-analysis (MaStat) gevolgd.  In de MaStat kom je in contact met verschillende statistische technieken waardoor je een goeie basis verkrijgt (zowel theoretisch als praktisch) om een job te vinden. Omdat je tijdens de wiskunde opleiding al enkele vakken uit de MaStat volgt, is de stap ook snel gezet om deze richting af te werken.

Wat houdt je job in?

Momenteel werk ik als biostatisticus in een farmabedrijf. Concreet probeer ik een antwoord te geven op verschillende statistische vragen gerelateerd aan klinische studies: ik realiseer de statistische analyses, doe aan power berekeningen, voer simulatiestudies uit, ...

Werken er nog wiskundigen waar jij werkt?

Momenteel zijn 4 van de 35 biostatistici wiskundigen van opleiding. Gezien het bedrijf vrij jong is, is ons statistisch team vrij klein, maar desondanks zijn wiskundigen erg gegeerd!

Tip voor de toekomstige student

Durf doorzetten! Ook al twijfel je over je eigen kunnen, er zit meer in je mars dan je zou denken, zolang je er maar voor blijft gaan.