Geologie

DG ENTR (EC) - Raw Materials : the stuff that dreams are made of from Emakina / Motion on Vimeo.

Voorstelling van de opleiding Geologie

Studenten beantwoorden al jouw vragen!

Lola Claeys

Hallo, mijn naam is Lola! Ik zit in mijn tweede bachelor Geologie. Mijn keuze voor geologie heb ik gemaakt op basis van mijn interesses voor wetenschappen, de vorming van planeten en de Aarde. In het middelbaar heb ik geen wetenschappelijke richting gevolgd, maar met genoeg doorzettingsvermogen en zelf-discipline is deze opleiding zeker haalbaar.

Ik heb het voornamelijk moeilijk met wiskunde en fysica, maar er zijn platformen voorzien die je hiermee kunnen helpen, waardoor je slaagkans vergroot.

Morgan Vervoort

Mijn naam is Morgan en ik zit momenteel in mijn 1ste Master Geologie: major Bekkens en Orogenen. Mijn interesse in geologie begon in het middelbaar bij de concepten platentektoniek en vulkanen maar ook het Zonnestelsel en het Heelal.

Na een opleiding wetenschappen-talen in het middelbaar was het in de bachelor moeilijk met voornamelijk wiskunde. Ook chemie en fysica waren wat lastiger, maar na de herexamens was ik er uiteindelijk wel voor geslaagd. De grootste hulp kwam voor mij van de oudere jaren die ik goed leerde kennen via de studentenvereniging Geologica.

Lore Vanhooren

Ik ben Lore Vanhooren, student in de 2e master Geologie major grondwater.

Ik ben geologie gaan studeren door mijn algemene interesse in wetenschap ik heb gekozen voor de major grondwater en minerale rijkdommen door de focus op het milieu en grondwater aspect, 2 belangrijke topics in onze huidige politiek en wetenschappelijk klimaat.

De bachelor was voor mij niet evident, vooral wiskunde was een struikelblok, maar door goede ondersteuning van het monitoraat heb ik mij erdoor kunnen worstelen en nu kan ik doen wat ik graag doe.

Geologen aan het werk

  • Marlies Wermersche - Master of Science in Geology (2019) over haar job als geologe bij GEOxyz

Studentenvereniging

Geologie en duurzaamheid

Geothermische energie

Drinkbaar water

Gerelateerde inhoud