Tweede Dodona Teachmeet op 19/9/2018

Eind september viert Dodona haar tweede verjaardag en sinds de Teachmeet van afgelopen jaar is er heel wat om op terug te blikken maar vooral ook heel veel om naar uit te kijken. Daarom nodigen we jullie op woensdag 19 september (14:00-16:00 + aansluitende receptie) graag uit voor de tweede Dodona Teachmeet (wie het concept niet kent kan er alvast de Wikipedia pagina eens op nalezen). Wie die dag niet in Gent raakt kan meevolgen via de livestream of kan actief deelnemen via videoconferentie.

Waarom? Wel, eerst en vooral omdat team Dodona zelf een aantal dingen te vertellen heeft. Momenteel wordt er volop gewerkt aan de lancering van versie 2.4 die voor eind september 2018 gepland staat. Afgelopen semester gingen buiten de UGent ook enkele andere instellingen uit het hoger onderwijs aan de slag met Dodona en vanaf september starten drie pilootprojecten in secundaire scholen die Dodona zullen gebruiken als ondersteuning voor hun informaticalessen (login via Office 365 of Smartschool account). Het gebruik is afgelopen jaar sterk toegenomen en de automatische beoordeling van de twee miljoenste ingediende oplossing (student van Universiteit Hasselt) ligt dan ook al enkele maanden achter ons. Dankzij een interfacultair onderwijsinnovatieproject gefinancierd door de Universiteit Gent kunnen we komend jaar ook een full-time sofware developer inzetten om Dodona verder uit te bouwen.

Maar de TeachMeet is vooral een informele bijeenkomst waar we heel graag Dodona-gebruikers hun ervaringen en ideeën laten delen. Via nano-presentaties (2 minuten), micro-presentaties (7 minuten) en break-outs (15 minuten) krijgen jullie de kans om leermateriaal voor te stellen dat je voor Dodona ontwikkeld hebt, plannen voor het gebruik van Dodona uit de doeken te doen, nieuwe ideeën naar voor te brengen, na te denken over de toekomst van Dodona, nieuwe features voor te stellen voor Dodona, en mogelijke partners te zoeken om samen projecten en leermateriaal uit te werken. Je bent volledig vrij om het woord te nemen en een presentatievorm te kiezen.

TeachMeet is informeel, het is sociaal en het is fun — maar het is ook een beetje georganiseerd. Daarom vragen we aan deelnemers en vrijwillige sprekers om zich op voorhand te registreren (al kan je ook nog altijd spontaan langskomen en aan de organisatoren ter plaatse doorgeven dat je nog een mededeling wil doen als daar nog ruimte voor is). Deelname is gratis en omwille van het spontane karakter wordt de planning ter plaatse opgesteld. Als je er graag wil bijzijn en je hebt eventueel een interessant idee dat je met de rest van ons wil delen, schrijf je dan hier in.

 

Praktisch

Wat: Dodona TeachMeet
Waar: Campus Sterre, gebouw S9, multimediazaal (gelijkvloers)
Wanneer: woensdag 19 september 2018, 14:00-16:00 (sprekers welkom vanaf 13:30, aansluitende receptie)
Inschrijvenhttps://goo.gl/forms/tuCo5K8t2jXpKIXP2 (gratis deelname) 
Parkeren: je kan de Campus oprijden om te parkeren; wie geen UGent personeelskaart heeft, krijgt van ons een jeton om bij het buitenrijden de slagbomen te open
Livestreamicto.ugent.be/nl/node/1451
Videoconferentiegoo.gl/4gSU1k

May the source be with you,

Prof. Peter Dawyndt en team Dodona