Vakantiecursus Chemie - Faculteit Wetenschappen

Doelgroep

Inhoud

Periode

Locatie

Studiemateriaal

Inschrijven

Kostprijs

Bijkomende inlichtingen

Doelgroep

De vakantiecursus chemie richt zich tot studenten die geen wetenschappelijke richting gevolgd hebben in het secundair onderwijs, of anders gezegd, voor studenten die wekelijks één uur chemie of twee uur natuurwetenschappen hebben gehad.

Enkel studenten die ingeschreven zijn in een van de onderstaande bacheloropleidingen kunnen de vakantiecursus chemie volgen:

Faculteit Wetenschappen

 • bachelor biochemie en biotechnologie
 • bachelor biologie
 • bachelor chemie
 • bachelor geografie en geomatica
 • bachelor geologie

Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen

 • bachelor/schakel revalidatiewetenschappen en kinesitherapie
 • bachelor/schakel logopedische en audiologische wetenschappen
 • bachelor/verkorte bachelor lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen

Faculteit Diergeneeskunde

 • bachelor diergeneeskunde

Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen

 • bachelor bio-ingenieurswetenschappen
 • bachelor biowetenschappen

Faculteit Farmaceutische Wetenschappen

 • bachelor farmaceutische wetenschappen

Inhoud

De cursus biedt een aanvulling/opfrissing van de leerstof chemie uit het secundair onderwijs, zodanig dat je vlotter van start kan gaan in het eerste jaar van jouw gekozen bacheloropleiding.

De basisleerstof die zal behandeld worden omvat o.a. atoombouw, chemische bindingen, naamgeving, rekenen met atomen, moleculen en ionen, oplossingen, stoichiometrie, het chemisch evenwicht en zuren en basen.

Periode

De vakantiecursus wordt georganiseerd tijdens de eerste week van september: van maandag 3 september 2018 tot en met vrijdag 7 september 2018 telkens van 9u tot 12u (theorie) en van 13u30 tot 15u30 (oefeningen).

Locatie

De theoretische lessen worden gegeven op Campus Heymans/Campus UZ Gent. Voor de oefeningen wordt in kleine groepen gewerkt, verspreid over de campussen Heymans, UZ en Sterre (op wandelafstand). De exacte planning wordt later nog meegedeeld.

Studiemateriaal

De cursusnota’s zullen online te downloaden zijn. De link ontvang je via mail (eind augustus) als je bent ingeschreven.

Inschrijven

Je kan enkel inschrijven voor de vakantiecursus op voorwaarde dat je bent ingeschreven in één van de voorgenoemde bacheloropleidingen aan de UGent.

Studenten uit een niet-wetenschappelijke richting krijgen voorrang bij het inschrijven op studenten uit een wetenschappelijke richting. Als je dus in jouw vooropleiding meer dan 1 uur chemie hebt gehad, kom je op de reservelijst terecht. Op 1 september 2016 verneem je via mail of je alsnog toegelaten wordt om deel te nemen (afhankelijk van de op dat moment nog beschikbare plaatsen).

De inschrijving start vanaf 1 juli 2018 en loopt tot en met 22 augustus 2018. Om in te schrijven klikt u op de volgende link: https://webapps.ugent.be/eventManager/events/VakantiecursusChemie .

Behoort u niet tot de doelgroep, dan wordt u doorverwezen naar een online zelfstudie-pakket.

Kostprijs

Gratis

Bijkomende inlichtingen

Voor meer info kan je terecht bij dr. ir. Karen Saerens, studiebegeleider Chemie (e-mail: ).