Vacature doctoraatsbursaal bij LumiLab

(02-06-2021) Binnen de vakgroep Vastestofwetenschappen, onderzoeksgroep LumiLab, is er een vacature voor een doctoraatsbursaal met een diploma Master in de Fysica & Sterrenkunde (laatstejaars kunnen ook kandideren).

Situering

Niet-thermische plasmabehandeling is nuttig voor de afbraak van verschillende soorten vluchtige organische componenten (VOCs) in de lucht. Deze techniek heeft een hoge efficiëntie, maar tegelijk worden er in het proces reactieve en giftige bijproducten gevormd (soms schadelijker dan de oorspronkelijke moleculen). Een synergetisch effect kan worden verkregen door fotokatalyse te combineren met niet-thermische plasmabehandeling, waarbij de voordelen van beide technieken de nadelen wegnemen. Dit kan worden bereikt door het uitvoeren van (foto) katalyse ‘in-plasma’ of ‘post-plasma’. Voor de eerste wordt, zoals de naam al doet vermoeden, de fotokatalysator in de plasmareactor geplaatst, waar voor de laatste een ‘post-plasma’ reactor wordt aangesloten op de plasmareactor. Het doctoraat heeft tot doel te interacties tussen de verschillende processen te bestuderen, zowel vanuit een experimenteel als een fundamenteel-fysisch perspectief.

Het onderzoeksonderwerp kadert in een groot interdisciplinair project in samenwerking met onderzoeksgroepen in de plasmafysica en de chemische technologie (computational fluid dynamics en katalyse).

Jouw profiel

Je hebt een diploma Master in de Fysica & Sterrenkunde. Je bent gemotiveerd voor een doctoraatsonderzoek in de dynamische onderzoeksgroep LumiLab, waar experimenteel, numeriek en theoretisch werk hand in hand gaan. Je kijkt er naar uit om experimentele opstellingen op te bouwen en te gebruiken, te programmeren, te simuleren, metingen te analyseren, je te verdiepen in de theorie en af en toe bij te dragen aan het onderwijs in de vakgroep.

Deadline: 30/06/2021

Voor meer informatie en applicaties: Prof. Poelman