Robotcompetitie

Dit jaar organiseert de UGent i.s.m. Dwengo de 13e editie van haar robotcompetitie. Verschillende teams laten hun zelfgebouwde robot strijden om de eerste plaats. Het team met de slimste én sterkste robot wint!

Ook dit jaar is het de bedoeling om met beperkte middelen een zo intelligent mogelijke robot te bouwen. Twee robots strijden tegen elkaar. De robot die er in slaagt als eerste de finishlijn te bereiken, wint! Er zijn schitterende prijzen te winnen.

Schrijf in voor deze competitie

RobotcompetitieIets voor jou?

Deze unieke robotcompetitie staat open voor iedereen die geboeid is door elektronica, waarbij we bijzondere aandacht besteden aan studenten van het hoger onderwijs en leerlingen van het secundair onderwijs . Vorig jaar was de jongste deelnemer 9 jaar en de oudste 61 jaar!

Wist je dat de elektronica van computers, domotica en huishoudelijke apparaten erg vergelijkbaar is met die van robots? Door inzicht te verwerven in de fundamentele concepten die schuilgaan achter deze technologieën, zal je deze apparatuur beter kunnen gebruiken. Dat leer je tijdens de robotcompetitie! Je maakt op een leuke manier kennis met de technische aspecten van robotica. Door in teamverband aan ‘open problemen’ te werken, vergaar je bovendien computationele en sociale vaardigheden.

Deelname aan de robotcompetitie, inclusief bouwsessies, is helemaal gratis. Je voorziet zelf in de kosten van de robot, maar dankzij de hoofdsponsor Dekimo ontvangen alle deelnemers een bedrag voor het aankopen van bouwmateriaal.

Kalender

[17/02] Kick-off (West-Vlaanderen) - Een praktische uitlegsessie 'Hoe bouw ik een robot' in Campus Kortrijk (Graaf Karel de Goedelaan 5, Kortrijk) om 17.00 uur in vergaderzaal B.0.017.

[18/02] Kick-off (Oost-Vlaanderen) - Een praktische uitlegsessie 'Hoe bouw ik een robot' in het iGent-gebouw (UGent Techlane Ghent Science Park - Campus Ardoyen, Technologiepark-Zwijnaarde 126, Gent) om 19.00 uur in het auditorium.

[17/02 - 05/05] Bouwsessies - Tussen de kick-off en de finale zijn er een zestal 'bouwsessies' gepland in Gent. Tijdens die momenten kun je onder begeleiding aan jouw robot werken.

[08/05] Finale - De Race of Champions-robotcompetitie vindt plaats op vrijdagavond 8 mei 2020 op de Maker Faire in Gent. Meer informatie over de finale volgt. Kom gerust supporteren! Snuif de finalesfeer van enkele jaren geleden op dankzij het filmpje van Lieven Scheire.

Bouwsessies

Tussen de kick-off en de finale zijn er een zestal 'bouwsessies' gepland in Gent. Tijdens die momenten kun je onder begeleiding aan jouw robot werken.

iGent (Technologiepark-Zwijnaarde 126, Gent)

  • advies & materiaal: 10/03 van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • coaching: 31/03 van 19.00 uur tot 22.00 uur

  • coaching: 21/04 van 19.00 uur tot 22.00 uur

  • coaching & testen: 28/04 van 19.00 uur tot 22.00 uur

  • coaching & testen: 29/04 van 19.00 uur tot 22.00 uur

  • coaching & testen: 05/05 van 19.00 uur tot 22.00 uur

Maker heeft een boodschap voor wie nog twijfelt om mee te doen met de robotcompetitie!  Schrijf nu in!

Contact

Stel je vraag op Facebook of mail naar

Laat je inspireren via dwengo.org

Reglement