Rekentools Energie Opslag

- Bereken de terugverdientijd van een thuisbatterij met onze simulator. Voor eigenaars van zonnepanelen in het Vlaams Gewest die een digitale meter hebben.

- Simulator zonnepanelen & opslagsystemen: eenvoudige tool om terugverdientijd te berekenen. Doel: snel de impact bekijken van energieprijzen op de economische dimensionering van een PV-batterijsysteem.

- www.flexicap.be: uitgebreide simulatie– en dimensioneringstool voor jouw specifieke situatie

Wat kan je verwachten? Je eigen verbruik en opbrengst opladen. Daarna naar keuze toevoegen: zonnepanelen, elektrische voertuigen, warmtepompen en batterijen. Van elk van deze toestellen kan je de belangrijkste parameters wijzigen. Finaal wordt al deze input aan de simulatiemodellen doorgespeeld om zo een individueel rapport te krijgen.
In dit rapport krijg je een overzicht van de belangrijkste energetische grootheden en wordt de nieuwe energiefactuur berekend. Daarnaast kan je voor de PV en batterij-installatie ideale dimensioneringen bepalen, waarbij je zowel voor een economisch als een technologisch optimum kan kiezen. Van de nieuwe verbruikers wordt de impact weergeven alsook berekend wat de impact zou zijn mochten deze toestellen op een slimme manier worden aangestuurd.

Bij vragen kan je Toon.Vanhove@ugent.be contacteren.