UGent bouwt voort op succesvol eerste jaar van het postgraduaat Gecertificeerd Accountant

(10-10-2023) Vorig academiejaar lanceerden we met trots het nieuwe postgraduaat gecertificeerd accountant, in samenwerking met HOGENT en Arteveldehogeschool, en in partnerschap met de beroepsvereniging ITAA (Institute for Tax Advisors and Accountants).

Dit initiatief beoogt studenten te ondersteunen tijdens hun stageloopbaan tot accountant, met onder andere minder examenlast bij ITAA en een meer gestructureerde en praktijkgerichte blik op de kennisverwerving.

In dit tweede jaar van onze opleiding aan de Universiteit Gent zetten we onze inspanningen voort om studenten voor te bereiden op het mondelinge maturiteitsexamen bij ITAA.  In termen van kennisvakken, concentreert het eerste jaar bij HOGENT zich op fiscale aspecten, terwijl het tweede jaar aan UGent zich concentreert op accounting, consolidatie, financiële analyse en analytisch boekhouden. Tijdens het integratieseminarie werken studenten aan een casus die ze kunnen gebruiken tijdens het mondelinge bekwaamheidsexamen. De probleemstelling werd reeds in het eerste jaar geïntroduceerd, en in het tweede jaar leggen we meer nadruk op de mogelijke benaderingen bij het oplossen van de casus.

In het huidige eerste jaar hebben we 45 inschrijvingen, wat meer is dan vorig jaar, wat de groeiende vraag naar deze opleiding illustreert. In het tweede jaar verwelkomen we 23 studenten. Zij hebben al succesvol het eerste jaar achter de rug bij Hogent en volgen nu les in de leszalen van UGent. In het derde jaar stromen deze studenten door naar Arteveldehogeschool om de opleiding verder af te werken.

De sector van accountancy en belastingadvies groeit snel, en het postgraduaat voldoet aan de vraag naar hooggekwalificeerde professionals. Kenmerkend hierbij is toepassingsgericht onderwijs, met gastsprekers die actief zijn in het werkveld en praktijkcasussen uit professionele kantoren.

Bekijk hier de brochure.

FEBacademyITAA