Bied masterproefonderwerpen aan

Schrijf een masterproefonderwerp uit op maat van je bedrijf of stel je bedrijfsdata beschikbaar voor een masterproefonderwerp van de faculteit.

Verschil tussen een masterproef en een stage

Stage Masterproef
De student werkt in het bedrijf en functioneert als een medewerker binnen de organisatie. De student werkt op een onderwerp en data van het bedrijf.
De professionele competenties van de student worden geëvalueerd. De academische competenties van de student worden geëvalueerd.
De student voert vakinhoudelijk werk uit binnen het afstudeerdomein. De student voert wetenschappelijk onderzoek uit.
Het eindresultaat is een stage rapport. Het eindresultaat is een masterproef, een academisch werkstuk met reflectie op de relevantie van het onderzoek voor het bedrijf. Daarnaast kan een afzonderlijk rapport/presentatie voor het bedrijf opgeleverd worden.

 Voorbeelden van samenwerkingen rond masterproeven

  • Het uitvoeren van beslissingscalculaties om zo te beslissen of een taak/product zelf wordt gemaakt of uitbesteed wordt.
  • Het ontwikkelen van een tool voor het accuraat verdelen van indirecte kosten om zo periodiek de winstgevendheid van bepaalde producten-/dienstengroepen te kunnen berekenen.
  • Het maken van een gedetailleerde berekening van de kostprijs voor het maken van een product/dienst op maat op basis van de gespendeerde tijd.
  • Het gebruiken van project data van een nucleaire site voor het ontwikkelen van een project management methodologie.

Timing

Masterproefonderwerpen worden in het voorjaar door studenten gekozen om dan in het najaar op te starten. De deadline voor het aanbieden van masterproefsamenwerkingen is 1  mei.

Contact

Contacteer Viktor De Mulder en Nina Hovaert via  en stel ons je onderwerp voor!