Samenwerken met de Faculteit Economie en Bedrijfskunde

De FEB en de bedrijfswereld: een productieve samenwerking

Verdeeld over vijf academische bacheloropleidingen, zeven masteropleidingen en twee master-na-masteropleidingen studeren er meer dan 6.500 studenten aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van Universiteit Gent. Jaarlijks studeert één vijfde van alle UGent-alumni – of zo’n 1.300 studenten – af aan de FEB.

Om het onderwijs binnen de faculteit naar een hoger niveau te tillen, streeft de Faculteit Economie en Bedrijfskunde naar een sterke samenwerking met bedrijven en alumni. Deze samenwerkingen zijn essentieel voor het bieden van relevante werkervaring en professionele inzichten aan onze studenten. Door onze intensieve partnerschappen met het bedrijfsleven maken studenten al kennis met de arbeidsmarkt, leren ze tijdens hun studies al proeven van de praktijkervaring en het geeft hen een goed inzicht in de professionele mogelijkheden. 

Ga een samenwerking aan

Ontdek de waarde van onze partnerschappen. 

Bedrijven kunnen op twee manieren met de faculteit samenwerken. Enerzijds bieden academische mogelijkheden de kans om studenten en bedrijven dichter bij elkaar te brengen. Hierbij verwerven studenten steeds waardevolle academische competenties en zet u uw bedrijf bij hen in de schijnwerpers. Anderzijds helpen de employer branding mogelijkheden om uw bedrijf te profileren als aantrekkelijke werkgever bij onze studenten. Dit verhoogt uw zichtbaarheid en aantrekkingskracht bij toekomstige talenten. Beide vormen van samenwerking dragen bij aan een vruchtbare relatie tussen de academische wereld en het bedrijfsleven.

Academische mogelijkheden 

Onze academische mogelijkheden bieden een unieke kans voor zowel studenten als bedrijven. Studenten krijgen de kans om theoretische kennis om te zetten in praktijkervaring, terwijl bedrijven profiteren van de frisse inzichten en ideeën van getalenteerde jonge professionals. Binnen deze samenwerking staat het versterken van de academische competenties van studenten centraal.

Employer branding mogelijkheden

Onze employer branding mogelijkheden zijn ontworpen om de zichtbaarheid en aantrekkingskracht van uw bedrijf optimaal te vergroten bij onze studenten. In een tijd waarin de war on talent volop woedt, zorgt u ervoor dat uw bedrijf top of mind is wanneer onze studenten de arbeidsmarkt verkennen op zoek naar hun eerste baan. Dit versterkt niet alleen uw positie als aantrekkelijke werkgever, maar helpt u ook bij het aantrekken en behouden van hooggekwalificeerde young professionals die perfect aansluiten bij de behoeften van uw organisatie.

Raadpleeg onze 5 employer branding partnerpakketten 

Employer branding 2024

Extra's 

Samenwerken? 

Ben je vragende partij voor zo’n samenwerking? Neem dan contact op met onze relatiebeheerder Viktor De Mulder en stel jouw ideeën voor. Via een (digitaal) gesprek leren en we elkaar beter kennen en bekijken we de concrete mogelijkheden. 

Ga een samenwerking aan