Cijfers en rankings

Opleidingscijfers

Deze grafieken zijn georganiseerd per academiejaar en tonen gegevens tot het meest recent afgeronde academiejaar. Klik op een grafiek voor meer details ...

     
Aantal studenten aan de FEB Aantal studenten per opleiding Aantal afgestudeerden per opleiding
Aantal studenten per opleiding
Aantal afgestudeerden per richting

Onderzoekscijfers

Deze grafieken zijn ingedeeld per kalenderjaar en gaan tot 2021. Klik op een grafiek voor meer details ...

     
Aantal doctoraatsdiploma's Aantal A1 publicaties Relatief aantal A1 publicaties volgens de Impact Factor
Figure 1a - Annual Number of PhD Degrees
Figure 3a - Number of A1 Publications per year, and per FTE
Figure 3c - Share of published A1 articles according to Impact Factor

Internationale rankings

Academic Ranking of World Universities (2023)

  • Voor het domein 'Business Administration' en 'Public Administration' staat onze faculteit tussen plaats 51 en 75. Het domein 'Management' scoort tussen plaats 101-150.
ranking.png

 Accreditaties en samenwerkingen

NVAO

  • Alle bachelor- en masteropleidingen aangeboden door Universiteit Gent zijn erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).
  • De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is een kwaliteitszorgorganisatie die op deskundige en onafhankelijke wijze de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen borgt en die de kwaliteitscultuur binnen de hogeronderwijsinstellingen in Nederland en Vlaanderen bevordert.
NVAO.png

 

EAPAA en ICAPA

  • De bachelor en master Bestuurskunde en Publiek Management werden internationaal geaccrediteerd  door de European Association for Public Administration Accreditation (EAPAA) en de International Commission on Accreditation of Public Administration Education and Training ( ICAPA) in 2017.

 

EAPAA.JPGICAPA.jpg

AACSB International

  • De faculteit Economie en Bedrijfskunde is een geaccrediteerd lid van AACSB International - The Association to Advance Collegiate Schools of Business sinds 2023.
  • AACSB is een wereldwijde non-profitorganisatie, die docenten, studenten en bedrijven samenbrengt met als gemeenschappelijk doel het ontwikkelen van de volgende generatie grote leiders.

AACSB-logo-accredited-color-RGB small.jpg

aacsb.png

PRME

  • Sinds 2019 engageert de Faculteit Economie en Bedrijfskunde zich tot het implementeren van de zes principes van The Principles for Responsible Management Education (PRME). PRME is een initiatief van de Verenigde Naties en ondersteunt economische opleidingen in het hoger onderwijs bij het invoeren van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) in hun vakken. De faculteit heeft in april 2O22 een eerste SIP (sharing information on progress) rapport ingediend.
PRME.png