Curriculum wijzigen

Waarmee rekening houden bij het wijzigen van een curriculum?

Een goedgekeurd curriculum kan nog gewijzigd worden conform de bepalingen in artikel 30§5 van het Onderwijs- en Examenreglement.

Bij het wijzigen van jouw curriculum dien je met een aantal zaken rekening te houden:

  • GIT-reglement: hou rekening met de maximumgrenzen, de verplichte volgtijdelijkheid en de gevolgen van de curriculumwijziging op het verdere verloop van jouw studies. Informatie over een GIT binnen jouw opleiding, vind je op https://www.ugent.be/eb/nl/student/curriculuminfo/curriculum/curriculumsamenstellen
  • De examenresultaten van het eerste semester: indien je heel wat opleidingsonderdelen uit het eerste semester dient te hernemen in tweede zittijd, is het niet opportuun om jouw curriculum te "verzwaren". In dat geval kan je overwegen om een aantal opleidingsonderdelen uit het tweede semester te schrappen. Indien je uitstekende resultaten hebt behaald, kan je misschien iets meer "risico" nemen door opleidingsonderdelen toe te voegen aan jouw curriculum in het tweede semester. Hou steeds rekening met de haalbaarheid van jouw GIT!
  • Leerkrediet: hou rekening met de stand van jouw leerkrediet. Alle informatie daaromtrent en de huidige stand van je leerkrediet kan je steeds raadplegen op http://studentenportaal.vlaanderen.be

Hoe aanvragen?

Een curriculumwijziging kan op twee manieren worden aangevraagd:

  • E-mail: Indien je ons per e-mail vanuit jouw UGENT-mail doorgeeft welke wijziging je in jouw curriculum wenst door te voeren (duidelijk specifiëren welke vakken je wenst te schrappen en/of toe te voegen), dan kunnen wij het voor jou verder online afwerken. Vergeet hierbij ook niet jouw naam, studentennummer en opleiding te vermelden!
  • Afspraak/Gesprek: Indien je wenst langs te komen op gesprek om jouw traject en curriculumwijziging te bespreken, boek je online jouw afspraak bij de trajectbegeleider voor jouw opleiding.

Bij wie aanvragen?

Deadlines

Hou rekening met de deadlines m.b.t. het wijzigen van een curriculum.