Curriculum wijzigen

Waarmee rekening houden bij het wijzigen van een curriculum?

Een goedgekeurd curriculum kan nog gewijzigd worden conform de bepalingen in artikel 30§5 van het Onderwijs- en Examenreglement.

Bij het wijzigen van jouw curriculum dien je met een aantal zaken rekening te houden:

  • Slaagkansen: Breng je wijzigingen aan in jouw curriculum terwijl het semester reeds van start is gegaan? Bekijk dan zeker of je nog in de mogelijkheid bent om te slagen voor een bepaald vak, wanneer je bijvoorbeeld pas vanaf lesweek 3 een bepaald vak zou opnemen in jouw curriculum!
    Via de studiefiches van de vakken kan je nagaan of er met niet-periodegebonden evaluatie wordt gewerkt. Bij niet-periodegebonden evaluatie verdien je namelijk ook punten doorheen het semester. Wil je nog "laattijdig" een bepaald vak opnemen in jouw curriculum en merk je dat je (een deel van) de punten via niet-periodegebonden evaluatie verdient, contacteer dan eerst de lesgever en ga na of je überhaupt nog kan slagen voor dat vak (bvb navragen of je nog bij een groep kan ingedeeld worden, nagaan of er reeds geen deadlines verstreken zijn, ...).
  • Curriculum-reglement: hou rekening met de maximumgrenzen, de gelijktijdigheidsregels en de gevolgen van de curriculumwijziging op het verdere verloop van jouw studies. Informatie over de samensstelling van een curriculum/traject binnen jouw opleiding, vind je hier.
  • De examenresultaten van het eerste semester: indien je heel wat opleidingsonderdelen uit het eerste semester dient te hernemen in tweede zittijd, is het niet opportuun om jouw curriculum te "verzwaren". In dat geval kan je overwegen om een aantal opleidingsonderdelen uit het tweede semester te schrappen. Indien je uitstekende resultaten hebt behaald, kan je misschien iets meer "risico" nemen door opleidingsonderdelen toe te voegen aan jouw curriculum in het tweede semester. Hou steeds rekening met de haalbaarheid van jouw GIT!

Hoe aanvragen?

Een curriculumwijziging kan als volgt worden aangevraagd:

  • E-mail: Gelieve ons vanuit jouw UGENT-mail door te geven welke wijziging je in jouw curriculum wenst door te voeren (duidelijk specifiëren welke vakken je wenst te schrappen en/of toe te voegen). Vermeld hierbij steeds de correcte en volledige naam van de vakken (zie Studiekiezer)!
    Vergeet hierbij in jouw bericht ook niet jouw naam, studentennummer en opleiding te vermelden!

Bij wie aanvragen?

Deadlines

Hou rekening met de deadlines m.b.t. het wijzigen van een curriculum.